URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Octombrie 2017, 12:19

Hoţi de biciclete, prinşi în acţiune de camerele de supraveghere: Aproape 100 de biciclete, furate în acest an din Oradea! (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Biciletele sunt la mare căutare în Oradea, cel puțin în rândul hoţilor. Furturile de biciclete au devenit o practică uzuală în oraş, hoţii acţionează ziua în amiaza mare şi nu se lasă intimidaţi nici măcar de camerele de supraveghere, după cum anunţă Digi24 Oradea, publicând şi filmuleţele unor asemenea fapte.

Pe unul dintre ele se vede cum, la un bloc din zona Cazaban, Ioșia, un bărbat dă târcoale unui rastel, studiază atent împrejurimile, vede că una dintre ele nu este legată şi o fură.

Individul se uită fix în camerele de supraveghere din zonă, dar nu îi pasă că e filmat (video 1).

Câteva zile mai târziu, în acelaşi loc, un alt hoţ a reuşit să taie cablul sistemului anti furt în nici 20 de secunde şi pleacă liniştit cu bicicleta (video 2)

"Nu au nici o reţinere se fură aşa pe liber, vine, supraveghează zona în câteva secunde a dispărut. Taie fără nici o problemă şi noi ne uităm aşa miraţi că ai nevoie de unealtă serioasă", le-a declarat jurnaliştilor Cristian Olaru, victima unui furt.

Deşi are imagini cu hoţii surprinşi pe camerele de supraveghere, Cristian nu a reuşit nici acum să recupereze bicicletele furate în vara acestui an, arată Digi24.ro.

Anul trecut hoţii de biciclete au dat peste 120 de lovituri în Oradea, arată sursa citată, precizând că şi anul acesta statistica este îngrijorătoare. "În primele 9 luni ale anului 2017 au fost sesizate 95 de furturi de biciclete. 65 de cazuri au fost soluţionate iar 20 din bicicletele sustrase au fost recuperate. Au fost luate şi măsuri preventive faţă de persoanele bănuite de comiterea de furturi, 4 persoane fiind reţinute, una arestată, iar alte două cercetate sub control judiciar", a declarat comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Trist este că nici sistemele antifurt "tradiţionale" nu mai "păzesc" bicicletele. O soluţie eficientă ar putea fi sistemele cu alarmă care sună atunci când bicicleta se mişcă ori cineva încearcă să distrugă lacătul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON