URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 12 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Mai 2023, 16:26

Fostul șef DIICOT, acum vicepreședinte CSM, s-a luat de polițiștii care l-au oprit în trafic: „Dar de ce nu mă cunoașteți, oare?” (VIDEO)

Fostul șef DIICOT, acum vicepreședinte CSM, s-a luat de polițiștii care l-au oprit în trafic: „Dar de ce nu mă cunoașteți, oare?” (VIDEO) (sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vicepreședintele Consiliului Superior al Magistraturii, Daniel Horodniceanu, totodată fost procuror-șef al DIICOT, a avut o atitudine golănească față de polițiștii rutieri din Iași, care, sâmbătă seară, l-au oprit în trafic.

Horodniceanu i-a luat la rost, întrebându-i de ce nu-l cunosc, și a încercat să-i intimideze, amenințându-i că va lua legătura cu șeful Poliției județului Iași, scrie hotnews.ro.

Dialogul între vicepreședintele CSM și polițiști a fost surprins de o cameră de filmat pe care unul dintre agenți o avea asupra lui și demonstrează atitudinea de „șmecher” pe care Horodniceanu a avut-o.

Deranjat că a fost oprit după ce, potrivit polițiștilor, a făcut o depășire fără să semnalizeze și a încălcat viteza legală de 50 km/h, fostul șef al DIICOT începe să îi ia la rost pe agenți și îi întreabă dacă îl cunosc. Când unul dintre polițiști îi spune că nu, Horodniceanu pare ofensat: „Dar de ce nu mă cunoașteți, oare?”, întreabă el, după ce s-a recomandat ca fiind „procurorul şef Horodniceanu de la Crimă Organizată”.

În timp ce polițiștii îi cer actele personale și ale mașinii, vicepreședintele CSM continuă cu replicile sfidătoare, oferind legitimația lui de procuror. „Terminați cu prostiile astea, voi nu știți cu cine vorbiți!”, este replica lui, când oamenii legii îi spun ce anume a greșit.

„Sunteți scrupuloși la datorie, văd. Ce faceți dvs. la ora asta, faceți patrulă pe strada principală dintr-un sat? Am să vorbesc cu șeful IPJ-ului”, le mai spune Horodniceanu polițiștilor, pe care apoi îi trimite să caute „hoții prin câmp”.

„Sunt în mare măsură, sunt procuror de 25 de ani”, continuă șeful CSM, când agenții îi spun că nu este în măsură să le dea ordine.

Totodată, Daniel Horodniceanu i-a amintit agentului de poliţie că în 2016 a vorbit cu fostul ministrul Gabriel Oprea pentru ca poliţiştii să primească 15% în plus la salariu.

„Eu am vorbit atunci cu ministrul Oprea şi dumneavoastră aţi luat 15 la sută”, i-a spus Horodniceanu.

Sindicaliștii îi cer să plece!

După ce această înregistrare video a ajuns în spațiul public, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual a cerut demisia sau demiterea vicepreședintelui CSM.

„ Nu este firesc ca un vicepreședinte CSM, aparator și garant al bunei funcționări a justiției, să aibe un asemenea comportament specific celor pe care DIICOT îi are în vedere atunci când își indeplinește atribuțiile”, arată Sindicatul.

„Este timpul să plecați acasă, domnule procurer, și asta pentru că, prin cel putin tentativa de trafic de influență, dumneavoastră v-ați introdus singur într-o incompatibilitate crasă cu statutul de magistrat”, a mai transmis SNPPC.

Totodată, sindicaliștii cer CSM să declanșeze cercetarea disciplinară a vicepreședintelui acestui for: „Nu este sănătos nici pentru români, nici pentru justiția din România, menținerea pe funcția din CSM dar și ca magistrat a unei persoane cu un vădit comportament duplicitar: dur și intransigent când alții încalcă legea, dar sfidător și agresiv la adresa Poliției Române atunci când el încalcă legea și trebuie să-i suporte rigorile”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Respect Politia romana
Fara mama, fara tata, fara D-zeu. Asta e nivelul bugetarilor care apara populatia de infractori. Isi fac de lucru cu oameni normali, linistiti, acuma au sarit la gitul procurorilor in trafic. Hiene. Daca e vorba de criminali,interlopi, gitani, nu se baga, asteapta pina dimineata sa le dea procurorul voie in scris sa sparga usa, sa rupa falci. Gunoi de grajd. Sa nu aveti de lucru in viata asta cu politisti, avocati, judecatori, medici, notari etc.
Postat 08 Mai 2023, 09:12 de excalibur
Până nu vom avea separarea puterilor în stat...
... nici nu vom avea democrație, drumuri, școli, etc...
Postat 08 Mai 2023, 06:59 de Vio_427
DEMISIA
Umflatul asta cu aere de suoerioritate ar trebui demis categoric, este o rusine ca acest exemplar sa reprezinte legea in Romania
Postat 07 Mai 2023, 22:56 de Mare_blue17
Un ciumeg
Nu are ce căuta in funcție!
Postat 07 Mai 2023, 19:23 de Pepe
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON