URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Iulie 2021, 09:35

Fosta policlinică de pe strada George Enescu din Oradea va fi demolată. Ce "răsare" în loc 

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un investitor va ridica pe strada George Enescu nr. 14 din Oradea un imobil mixt de locuinţe şi spaţii comerciale, respectiv birouri, cu locuri de parcare la demisol. Pentru a face loc noii construcţii, fosta policlinică cu plată de la această adresă, clădire aflată în stare de degradare, va fi demolată.

"Construcţiile fostei clădiri policlinică-dispensar din Oradea, de pe strada George Enescu nr. 14, aflate într-o avansată stare de degradare, vor fi demolate, în locul lor urmând să se ridice un imobil mixt de locuinţe", a transmis, vineri, Primăria Oradea, după o şedinţă a Comisiei Municipale de Urbanism şi Amenajare a Teritoriului (CMUAT).

Firma SC Distriktap SRL (cu un asociat unic, Daniel Turcuţ) a solicitat autorizarea Planului Urbanistic de Dezvoltare pentru demolarea corpului C1 de pe strada George Enescu şi construirea unui imobil mixt de locuinţe cu spaţii pentru funcţiuni complementare. "Regimul de înălţime este de D+P+2 etaje+1 etaj retras. Clădirea va avea un apart hotel cu 17 apartamente de închiriat în regim hotelier şi 30 de apartamente de locuit. La demisol se vor realiza 45 de locuri de parcare şi spaţii tehnice, la parter vor fi amenajate spaţii administrative de afaceri, la etajul 1 se vor găsi apartamente în regim hotelier, iar la etajul 2 şi etajul retras vor fi apartamente de locuit", se arată în informarea Primăriei. 

Suprafaţa totală construită va fi de 2.525 de metri pătraţi, din care măcar 15% vor fi spaţii verzi. 

Clădirile fostei policlinici cu plată au fost vândute de Primărie, la licitaţie publică, în 2019, municipalitatea nefiind dornică să investească în reabilitarea lor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Proiectul destul de anost, sters, demodat, plicticos
Subsol, parter si 2 etaje si “mansarda” merge, nu e o problema, dar unde sunt spatiile verzi, ce va fi in curtea interioara, va fi access public? De asemenea, era mai indraznet proidctul daca se pastra zidul de fatada exterioara si se reconstruia in rest.
Postat 31 Iulie 2021, 23:35 de unu
Bine ca se demeaza infectia aia
Pt care nu stiti, mai umblati si voi prin lume sa vedeti ce se construieste, nu trebuie sa stiti legislatia, ca oricum nu stiti nimix.
Postat 31 Iulie 2021, 23:25 de Sandu2100
Opriți construcțiile noi în "buricul târgului".
Infrastructurile de utilități publice abia fac față solicitărilor. Până nu se extind acestea, construcțiile noi nu au ce căuta pe listele de avizări și autorizări. Scrie clar acest lucru în legislație.
Postat 31 Iulie 2021, 11:03 de KP
Nu
Cum să demolezi o clădire istorică în centrul orașului și sa faci în locul ei o prostie ordinară modernistă? Imbecili ce sunteți, ar trebui să protejați esteticul centrului istoric al orașului, NU SĂ ÎL DEMOLAȚI
Postat 31 Iulie 2021, 10:59 de Melchizekek
O spun de multă vreme, că cei din comisia de avizare urbanistică de la primărie sunt tembeli prin definiție.
Clădirea fostei policlinici din G. Enescu a fost lăsată în paragină din cauza infrastructurilor de utilități publice. Conductele de apă, cele de canalizare, de termoficare și branșamentele de alimentare cu energie electrică, nu mai făceau față celor nici 20 de cabinete medicale. Atunci au plecat toți de acolo, că doar nu o să stea 10-15 minute, ca să umple un rezervor de apă la un WC. Așa că, pentru a asigura spații locative, hoteliere și comerciale, într-o nouă construcție de cel puțin 4 ori mai mare decât cea care a fost, strada trebuie "spartă" de fix 4 ori ca să se refacă noile racorduri de utilități. Cine va achita nota de plată? Investitorul sau municipalitatea. Pentru orădenii nu au niciun motiv să suporte asta. Iar ca investitor vei dubla prețul construcției de bază, ceea ce înseamnă că e respectivul e dus cu pluta, sau are deja asigurată "colaborarea" cu puterea liberală locală.
Postat 31 Iulie 2021, 10:58 de KP
Demolare
Cum să construiești un bloc în centrul orașului? Se ia o clădire din zonă în cazul de față fosta policlinică, se lasă să se degradeze cât mai mult după care vii și spui, acum ce să mai facem cu ea că stă să se prăbușească, păi o demolăm și facem un bloc!!! În acest mod simplu distrugem centrul orașului dar avem parte de blocuri în buricul târgului!!!
Postat 31 Iulie 2021, 10:40 de Adrian1965
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON