URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 04 IUNIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În relația cu administrația centrală, Bihorul și Oradea au avut câteva episoade faste, dar și niște ghinioane teribile. Marea lovitură a fost trecerea a zeci de hectare de teren situat în centrul Oradiei în posesia Consiliului Județean, odată cu marea retragere a armatei la minimum 60 de kilometri de graniță. Dar putem spune că am avut și ghinion pentru că...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ajunsă deocamdată la prima săptămână, greva din învățământ se așterne ca o piatră tombală peste domnia președintelui Klaus Iohannis. Încă de mult, mulți dintre cei care l-au votat au ajuns să-l disprețuiască, să-l considere groparul marilor speranțe din 2014, dar abia prestația sa în actuala criză din învățământ le pune definitiv lespedea.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Chiar dacă toată lumea știe că anumite fapte se pot proba numai cu martori, legea este foarte strictă cu privire la condițiile în care se poate propune această probă, pe de-o parte, iar pe de altă parte există anumite limitări ale utilizării acestei probe.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Consumul de apă poate avea o influenţă nefavorabilă asupra organismului atunci când apa conţine agenţii patogeni ai bolilor infecţioase, când are o compoziţie deosebită de cea a apei potabile şi când apa are gust sau miros ce o fac improprie consumului. Aceste modificări ale normelor de potabilitate pot fi determinate cel mai des de caracteristicile solului stăbătut de către ape şi impurificării cu ape uzate fecaloid-menajere sau industriale.
23 Martie 2023, 13:33

Faci curățenie de primăvară în curte? RER Vest colectează gratuit deșeurile vegetale din fața casei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La fel ca în toţi ceilalţi ani, la începutul primăverii, RER Vest colectează deşeuri vegetale generate din curţi şi grădini.

Orice gospodar orădean care are contract cu operatorul de salubritate poate preda gratuit resturi vegetale cum ar fi crengi, iarbă, frunze şi buruieni, practic tot ceea ce se generează în urma amenajării curţilor, grădinilor sau spaţiilor verzi din faţa casei.

"Campania a început în data de 20 martie şi se va derula până în 14 aprilie, este dedicată atât persoanelor fizice, cât şi regiilor autonome, societăţilor comerciale, instituţiilor publice şi asociaţiilor de proprietari", a transmis RER Vest.

Oraşul a fost împărţit în patru zone, iar derularea campaniei se face în funcţie de zonarea realizată de Primăria Oradea.

Între 20 şi 24 martie se colectează deşeurile vegetale din zona 1 - str. Republicii - str. Magheru, str. Piaţa Bucureşti, str. Şirul Canonicilor, str. Făcliei – Silvaş.

Între 27 şi 31 martie vine rândul zonei 2 - cartierele Rogerius, Episcopia, Oncea şi Olosig, iar între 3 şi 7 aprilie pot preda gratuit resturi vegetale orădenii din zona 3 - cartierele Ioşia, Ioşia Nord, Europa şi Grigorescu.

Ultimei zone în care se vor face colectări - cartierele Nufărul, Velenţa, Dragoş Vodă, Tineretului - îi vine rândul între 10 şi 14 aprilie 2023.

"După ce se ocupă de curăţarea grădinilor şi spaţiile verzi din faţa casei, persoanele fizice şi juridice vor scoate deşeurile în faţa casei sau a sediului, în saci - dacă este vorba despre frunze sau iarbă, sau vrac - dacă sunt crengi sau resturi vegetale de mari dimensiuni. Ulterior, în funcţie de zona programată, compania noastră le va ridica de pe spaţiul public", a mai transmis RER Vest.

În această campanie de curăţenie, operatorul de salubritate va întreţine şi zonele publice, adică va colecta deşeurile de pe spaţiile verzi şi din locurile de joacă, va grebla frunze şi crengi, va mătura aleile şi platforme betonate sau asfaltate.

"În cadrul acestei campanii, administraţia locală se va ocupa de curăţarea şi spălarea sau vopsirea indicatoarelor de circulaţie, a stâlpilor de iluminat, a băncilor de odihnă din parcuri şi a echipamentelor de joacă din oraş", a mai transmis compania de salubritate.

Între 2 şi 15 mai, RER Vest va organiza o campanie de colectare a deşeurilor voluminoase de la cetăţeni, astfel că orădenii vor putea preda gratuit şi obiecte de mari dimensiuni, de prin case sau curţi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6562 RON
  • 1 EUR = 4.9696 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON