URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Martie 2024, 19:11

Erika Isac va concerta la un bal al bobocilor din Oradea, iar unii părinți s-au revoltat. Elev: „Probabil nu știu ce ascultă copiii lor în căști, acasă”

Erika Isac va concerta la un bal al bobocilor din Oradea, iar unii părinți s-au revoltat. Elev: „Probabil nu știu ce ascultă copiii lor în căști, acasă” (sursa foto: Facebook/Erika Isac)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Una dintre cele mai în vogă artiste ale momentului în România, Erika Isac, a cărei piesă cu mesaj feminist „Macarena” a fost dezbătută intens pe internet în urmă cu o lună, va veni vineri la Oradea, fiind invitată la Balul Bobocilor organizat de Colegiul Național Iosif Vulcan.

Alegerea artistei pentru acest eveniment aparține chiar elevilor școlii. În urmă cu trei luni, Consiliul Școlar din colegiu a lansat un sondaj pe Instagram, întrebându-i pe elevi pe cine ar prefera să vadă și să audă la bal, iar majoritatea au indicat-o pe Erika Isac, o artistă în vogă printre adolescenți încă dinainte de a lansa hitul „Macarena”, ocazie cu care au descoperit-o și părinții acestora.

„Metoda a fost una transparentă, nu am vrut să alegem noi, cei din consiliu, artistul, ci elevii din școală să spună ce preferă. În sondajul pe Instagram, majoritatea au ales-o pe Erika, așa că am contractat-o. Asta se întâmpla cu vreo 3 luni în urmă, înainte să lanseze piesa «Macarena»”, au declarat pentru BIHOREANUL elevi care fac parte din echipa de organizare a evenimentului.

 
(foto: captură Instagram)

Pentru că artista are un limbaj explicit în piesele ei, vestea că este cap de afiș la un bal al bobocilor i-a scandalizat pe unii părinți orădeni, care s-au plâns pe Facebook că un asemenea artist n-are ce căuta la un eveniment extrașcolar „din pricina cuvintelor obscene prezente în piesele sale. „Vi se pare normală și adecvată prezența unui astfel de artist la un eveniment extrașcolar ce are în centru copii de clasa a IX-a, de 15 ani?”, a întrebat o mămică, pe un grup de Facebook al locuitorilor din Oradea.

Întrebarea a suscitat interesul părinților. Unii o susțin pe femeia reclamantă, spunând că școlile nu pot promova astfel de artiști, în timp ce alții au scris că adolescenții deja ascultă aceste piese, la fel cum, în urmă cu 20 de ani, adolescenții de atunci – unii dintre ei părinții de azi – știau pe de rost versurile unor trupe precum BUG Mafia ori La Familia.

(foto: Facebook/Ești din Oradea dacă)

Liceenii organizatori de la Colegiul Iosif Vulcan cred și ei că părinții s-au inflamat degeaba. „Mi se pare o reacție exagerată din partea părinților nemulțumiți. În anii trecuți, balurile au fost doar cu trapperi care înjurau și foloseau multe cuvinte obscene, și nu într-un scop constructiv. Pe părinții îngrijorați îi invităm să vină la bal, să vadă că va fi un eveniment ținut sub control, cu pază, fără alcool”, a mai spus un elev membru în echipa de organizare a balului.

Acesta a mai precizat un aspect important: Erika Isac va cânta varianta cenzurată a pieselor ei, așa cum se aud și la radio. „Vine cu un show adaptat la această categorie de eveniment, balul bobocilor, nu de club. Pe de altă parte, muzica ei este ascultată deja de elevi. Probabil părinții nu știu ce ascultă copiii lor în căști, acasă”, a mai zis elevul.

Evenimentul va avea loc la restaurantul Coloseum și oricine poate să-și cumpere un bilet de intrare, care se vinde cu 70 de lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Drama este nu că merg copiii...
...ci că merg profesorii. Participarea adulților nu face decât să valideze declinul societății. Un părinte înțelept își ține copiii departe de aberațiile neomarciste. Sunt destule activități care pot să le facă copiii spre dezvoltarea lor și nu activități de genul, care-i sexualizează și le pervertesc sistemul de gândire.
Postat 12 Martie 2024, 14:30 de georgemarian
Mai are cineva asteptari de la societatea de azi?
Nu va plac valorile romanesti promovate? :))) In cativa ani asta ajunge sa cante la gradinita direct, ce boboci :))) Si la deschiderea anului scolar... Tot respectul parintilor care nu isi vor lasa copii la mizeria asta, va fi greu dar aia e... cine a zis ca e usor sa fii parinte? Mai ales in ziua de azi...
Postat 12 Martie 2024, 10:57 de cristianteofil
@Szaby_Oradea
Pai da, merg copii de la scoala respectiva... adica cine altcineva sa mearga? Tu cand erai la scoala nu te-ai dus?
Postat 12 Martie 2024, 10:54 de cristianteofil
Mai merge cineva la c*caturile astea?
Mai merge cineva la c*caturile astea numite "balurile bobocilor"? In general, genul asta de evenimente sunt niste chestii "expirate" deja de ani buni... .
Postat 11 Martie 2024, 23:57 de Szaby_Oradea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON