URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Ianuarie 2021, 12:26

Dezvoltare „scufundată” în gunoaie: În Sânmartin, gunoaiele tronează chiar lângă reclamele proiectelor finanţate de Guvern (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mai mare ruşinea! La marginea satului Rontău, din comuna Sânmartin, unde comunitatea de ţigani aruncă de multă vreme gunoaie, clandestin, mormane de molozuri şi alte resturi zac chiar lângă un panou publicitar care anunţă investiţii.

Un cititor al BIHOREANULUI a transmis, vineri, fotografii şi înregistrări video care arată că pe câmpul de lângă cartierul de romi este plin de gunoaie, deşi un container uriaş a fost amplasat în zonă, tocmai pentru ca oamenii să arunce în el deşeurile.

Reclamații fără rezultat

Fie pentru că recipientul n-a fost golit, fie pentru că sătenii n-au putut renunţa la prostul obicei, gunoaiele se întind în continuare pe jos, pe o suprafaţă vastă. „Le-a mai şi purtat vântul până în sat”, spune reclamantul.

Localnicii din Rontău au reclamat problema gunoaielor din zonă de nenumărate ori în ultimii doi ani, dar fără ca autorităţile să ia măsuri.

Acum, colac peste pupăză, la baza panoului care promovează proiectul de extindere a sistemului de canalizare din Rontău, finanţat de Ministerul Dezvoltării, au fost abandonate bucăţi uriaşe de betoane, ţevi, pietre şi alte molozuri rămase în urma lucrărilor. Semn că nici Primăria nu dă prea multă importanţă curăţeniei...

Gunoaiele, o problemă în comună

Probleme cu gunoaiele rămase în urma lucrărilor de canalizare au fost reclamate şi în Băile 1 Mai.

Aşa cum BIHOREANUL a dezvăluit, pe un teren de 16.000 mp, proprietate privată, aflat în mijlocul staţiunii, au fost abandonate molozuri rămase în urma renovării Ştrandului Venus, din 2019, dar şi pământ excavat în ultimele luni, cu prilejul lucrărilor de introducere a reţelelor de apă şi canalizare. Din pricina abandonării ilegale de deşeuri, terenul a crescut în înălţime cu circa 3-4 metri.

Garda de Mediu Bihor a dispus proprietarilor terenului să-l readucă la forma iniţială, până cel târziu pe 26 martie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON