Marţea trecută, inspectorii au verificat dacă conducerea spitalului s-a conformat în urma precedentului control şi a remediat deversările ilegale. Ei au pus în reţeaua de canalizare a unităţii o substanţă de urmărire, adică un colorant, iar în câteva minute în pârâul Paris au şi apărut apele colorate, semn că problema nu a dispărut. Asta chiar dacă Spitalul îşi deviase în reţeaua oraşului cele trei reţele depistate la primul control.
"În zona Unităţii de Primire a Urgenţelor, reţeaua de ape pluviale trece pe sub reţeaua de ape menajere. S-a constatat că, aici, tuburile de beton ale reţelei menajere prezintă fisuri", a explicat BIHOREANULUI Anca Mihociu, purtător de cuvânt al ABA Crişuri. Altfel spus, betonul aflat acolo din anii 80, de la construirea spitalului, este pur şi simplu mâncat de vreme, iar resturile menajere trec prin el, ajungând în reţeaua pluvială şi de acolo în Paris.
În acest context, inspectorii au concluzionat că degeaba spitalul repară reţeaua pe porţiuni, fiindcă mereu va ceda undeva. Drept urmare, au cerut conducerii unităţii ca săptămâna următoare să prezinte un plan concret de reabilitare a întregii reţele de canalizare.
Dacă spitalul îşi ia acest angajament şi contractează o firmă care să facă lucrările, autorităţile îl vor ierta de amendă. Dacă nu, va fi bun de plată, până când nu mai aruncă în Paris nici măcar o mizerie...
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.