URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Octombrie 2022, 13:28

De știut, în Zona Metropolitană: Ce aruncăm în sacul galben?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Chiar dacă au acelaşi operator de salubritate ca orădenii, bihorenii care locuiesc în cele 25 de comune din jurul municipiului trebuie să ştie că regulile de colectare separată sunt puţin diferite faţă de cele din Oradea.

"Conţinutul sacului galben în Zona Metropolitană poate fi compus doar din ambalaje din plastic şi metal, cum ar fi doze din aluminiu, cutii de conserve, folie de aluminiu, tuburi de metal pentru alimente, PET-uri, ambalaje din plastic, folie din plastic, pungi din plastic, recipiente de detergent, şampon sau gel de duş, toate clătite şi fără urme de alimente sau alt conţinut", le transmite RER Vest.

Simpla clătire a ambalajelor este suficientă, dacă acestea nu sunt unse sau excesiv de murdare. Pentru ambalaje cum sunt cele de conserve de peşte sau carne se recomandă spălarea cu detergent, pentru a fi siguri că uleiul sau alte resturi nu murdăresc alte ambalaje. 

"Avem, ca cetăţeni, datoria de a menţine mediul curat, de a nu arunca deşeurile în natură, dar şi de a genera o cantitate cât mai mică posibil. Este un angajament pe care îl avem ca societate faţă de Uniunea Europeană şi faţă de generaţiile viitoare", conchide RER Vest.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Zău???
"Pentru ambalaje cum sunt cele de conserve de peşte sau carne se recomandă spălarea cu detergent, pentru a fi siguri că uleiul sau alte resturi nu murdăresc alte ambalaje" Mata știi că apa nu e o resursă nelimitată? Mata știi că apa nu e reciclabilă 100%? Mata știi că resturile de ulei și alte produse de acest gen deteriorează țevile și conductele? Mata știi că în orașe din Europa nu se spală gunoaiele? Îmi dă primăria apa la preț de 1 leu ca să se justifice cheltuielile mele cu spălatul gunoaielor? Adică eu să plătesc și apa cu care spăl gunoaie? Cetățenii nu generează alt gunoi decât cel care există pe piață!!!! Retrageți de pe piața ambalajele care NU SE RECICLEAZĂ și vom fi toți fericiți! Nu poluăm, nu avem gunoaie nereciclate!
Postat 09 Octombrie 2022, 01:11 de Dinu29
pe bune?
Cred ca in ritmul asta vom ajunge de rasul lumii: cum adica sa spalam gunoaiele? Ca sa iasa bine, adica ca se recicleaza o cantitate mai mare de reciclabile? Nu conteaza ca pentru asta se consuma detergent si apa, care la randul lor necesita energie si materiale pt a fi produse? Ca de timpul si nervii amarastenilor ce sa mai zicem ... In care tara din lume se spala gunoaiele ?
Postat 08 Octombrie 2022, 12:03 de oradea_mea_si_a_ta
Auzi la ei, neterminații.
Vor ca oamenii să spele "gunoiul". Iar ei, neterminații, să compacteze separat metalul, plasticul, etc ... ca să-l vândă la tonă și să facă profit pe banii clienților.
Postat 07 Octombrie 2022, 20:58 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON