URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Iunie 2018, 15:01

Cum te fereşti de hoţi şi de escroci? Poliţiştii ies în parcuri pentru a le oferi ponturi şi sfaturi adulţilor şi copiiilor

Cum te fereşti de hoţi şi de escroci? Poliţiştii ies în parcuri pentru a le oferi ponturi şi sfaturi adulţilor şi copiiilor foto:generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii orădeni şi partenerii lor de la Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Oradea vor ieşi, săptămâna viitoare, în parcurile din municipiu şi îi invită pe copii şi adulţi deopotrivă ca să îi înveţe cum să se ferească de infractori.

Acţiunea este derulată în perioada 25 – 29 iunie, în cadrul Campaniei preventive „Un om prevenit, un om salvat!”,  în cadrul unor puncte mobile de informare, care vor fi amplasate în în parcuri, zilnic, în intervalul orar 11.00 – 13.00.

„Polițiștii bihoreni vor informa cetăţenii, pe categorii de vârstă, cu privire la măsurile de protecţie pe care fiecare persoană trebuie să le cunoască şi să le adopte pentru a-şi spori siguranţa proprie, a familiei sale şi nu în ultimul rând, a comunităţii în care trăieşte”, a explicat, vineri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

Subiectele abordate privesc cele mai des întâlnite probleme, cum sunt furturile de biciclete, din buzunare, din locuinţe, furturile de şi din autoturisme, înşelăciunile, prevenirea accidentelor rutiere, prevenirea victimizării copiilor prin diverse tipuri de infracţiuni și prevenirea disparițiilor de copii.

Ca să capteze atenţia micuţilor, poliţiştii le-au pregătit şi o serie de jocuri şi concursuri prin intermediul cărora îi vor învăța reguli de comportament preventiv, cum trebuie să acționeze în anumite situații de risc, cum să se păzească pe stradă, în mediul online.

La rândul lor, reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Oradea îi vor învăţa pe orădeni cum să îşi apere drepturile la locul de muncă, cu sfaturi, recomandări şi prevederi legale care vizează prevenirea exploatării prin muncă şi  reducerea amplitudinii traficului de persoane.

În cadrul acțiunilor preventive, polițiștii bihoreni vor distribui pliante, broşuri şi alte materiale cu mesaje preventive.

Punctele mobile de informare ale Poliţiei bihorene vor fi amplasate, în Parcul 1 Decembrie (luni), în Parcul Olosig (marţi), în Parcul Magnoliei (miercuri), în Parcul Salca (joi) şi în Parcul I.C. Brătianu (vineri).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON