URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 24 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În judo folosești forța adversarului pentru a o canaliza împotriva lui. Cred că același principiu ar trebui să-l aplicăm și asupra vandalilor care sparg toalete, coșuri de gunoi și bănci. De ce să-i băgăm la pușcărie sau să-i amendăm cu sume uriașe? Mai bine să se amplaseze prin parcuri sape, hârlețe și greble. Cei cu exces de energie și surplus de testosteron vor putea să dea o prașilă, să facă straturi pentru flori, să ne scape de buruieni...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cele două loturi din Bihor ale Autostrăzii Transilvania, Biharia - Chiribiș (28,55 km) și Chiribiș - Suplacu de Barcău (26,35 km), ar merita denumite - mulțumită tehnocraților din CNAIR, politrucilor care au condus Transporturile, dar și parlamentarilor bihoreni - ale Nesimțirii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La finalul anului trecut a fost adoptată fără mare publicitate o lege ce permite reinstalarea radarelor fixe, care de această dată vor avea mai multe „atribuții”, similar camerelor instalate pe drumurile din alte țări europene.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
O altă formă de tulburare anxioasă este tulburarea anxioasă generalizată, care se deosebeşte de panică (unde simptomele apar brusc) prin faptul că bolnavii prezintă o anxietate difuză şi persistentă, fără fobii, atacuri de panică sau tulburare obsesiv-compulsivă.
03 Februarie 2023, 08:57

Criza a crescut numărul furturilor de subzistenţă în Bihor: Împinşi de sărăcie, oamenii fură mâncare din supermarketuri

Criza a crescut numărul furturilor de subzistenţă în Bihor: Împinşi de sărăcie, oamenii fură mâncare din supermarketuri foto:generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Scumpirea alimentelor, dar şi a produselor de bază, a dus la creşterea furturilor de subzistenţă, potrivit cifrelor din raportul de activitate a Poliţiei Bihor pe 2022, transmis în formă de extras, joi, de Biroul de presă al instituţiei.

Concret, în Bihor, numărul furturilor a crescut cu 11%, faţă de anul precedent, însă procentul este dublu, de 22%, în cazul furturilor din societăţi comerciale. Majoritatea s-au comis din magazine şi supermarketuri şi priveau „produse de primă necesitate”, scrie în document.

Şi furturile din locuinţe au fost mai multe cu 6% anul trecut faţă de 2021, în timp ce furturile din maşini au scăzut cu 17%, iar furturile de autovehicule cu 6%, cele mai multe fiind comise „în scop de folosinţă”.

Datele făcute publice arată că infracţiunile contra patrimoniului s-au înmulţit anul trecut şi în zonele rurale din Bihor. Este vorba de spargerile de locuinţe, care au crescut cu 8%, şi furturile din buzunare, însă acestea din urmă au suferit doar „o creștere ușoară”.

„Explozia” preţurilor la materialul lemnos a determinat o creştere a infracţiunilor silvice cu 8,5%. Au fost 396 astfel de infracțiuni, fiind aplicate 484 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 764.000 de lei. Totodată, în cursul anului 2022, au fost confiscați 3.897 de metri cubi de material lemnos, în valoare de 1.073.500 de lei.

Vezi mai jos întregul raport de activitate al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor pe anul 2022!

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
sandu mincinosu
Cand toti banii cetatenilor merg in taxe exacgerate, gigacalorie cea mai scumpa, parcari, costul gunoaielor, si amenzile celor de la locala, oamenii mor de foame. Am ajuns ca in perioada feudala, politica PNL tot timpul a fost sa taxam si sa belim saracii pentru ca o mana de oameni( gasca), sa o duca bine. Si inca un lucru saracia, si salariile mici sunt dependente de educatie si cultura, fix ce Bolojan le distruge. Asta e mareata Oradea!
Postat 03 Februarie 2023, 18:47 de adi13
Nici piine fără munca
Ar putea munci sau ar putea munci mai mult în cazul în care vor sa se ghiftuiasca.
Postat 03 Februarie 2023, 18:30 de Simonette
adi13-bolnăvel
Taxele nu te face sa mori de foame.
Postat 03 Februarie 2023, 15:59 de Sandu2100
Cum vine asta?
Primaria si CJ au anuntat bugete record, sunt bani. Taxele le marim indiferent de ce si cum.
Postat 03 Februarie 2023, 14:17 de adi13
Pe când și o statistică...
Câți Milițieni pardon Polițiști își fac treaba, câți taie frunzele la câini. Vedem și auzim mereu statistici doar despre cetățeni care nu ocupă funcții publice, dar despre randamentul funcționarilor publici ori despre instituțiile înfințate plus degeaba, angajările degeaba, funcționari care iau lefele degeaba șamd., când se va scrie? Statistica arătată o simte cetățeanul de rând, desigur și când trebuie să răspundă în fața legi, tot ei sunt care simt, căci deh dosarele deschise pe numele unor funcționari publici, mereu au NUP, Suspendări, Contravenții, Prescriere, Nu există faptă, în schimb cu cetățeanul de rând sunt pline fortărețele. Vrem statistici reale și despre instituții transformate în instituțiile putorii, statistici pentru statutul funcționarului trei degeaba dar 4 iau leafa șamd..
Postat 03 Februarie 2023, 12:39 de Morometul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.525 RON
  • 1 EUR = 4.9214 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON