URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Decembrie 2017, 14:01

Crăciun mai fericit: Filantropul care a finanţat căsătoriile a 251 de femei care nu aveau tată

Crăciun mai fericit: Filantropul care a finanţat căsătoriile a 251 de femei care nu aveau tată foto: Agerpres.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Gest inedit, făcut de un filantrop indian, care a făcut avere în domeniul afacerilor imobiliare. Bărbatul a finanţat o ceremonie în masă prin care 251 de femei provenind din medii defavorizate au putut să se căsătorească în Ajunul Crăciunului în Gujarat, un stat din vestul Indiei.

Potrivit Agerpres.ro, omul de afaceri se numeşte Mahesh Savani şi a organizat această ceremonie de nuntă în oraşul Surat pentru cupluri hinduse, dar şi pentru cele care proveneau din minorităţile creştine şi musulmane.

Omul de afaceri a finanţat organizarea căsătoriilor pentru tinere femei care şi-au pierdut taţii din diverse motive şi care nu îşi permiteau să achite costurile generate de nunţi.

A fost, practic, un fel de nuntă în masă şi nu este singurul act de acest gen făcut de Mahesh Savani. Agerpres mai notează că, din 2012, omul de afaceri a ajutat 969 de tinere să se căsătorească în cadrul unor astfel de ceremonii în masă.

"Eu am doi fii, dar nicio fiică, deşi mi-am dorit întotdeauna să am una", a declarat Mahesh Savani. "E ca şi cum aceste fete ar fi fiicele mele, eu sunt ca un fel de tată vitreg pentru ele şi ele mă fac să mă simt foarte bucuros atunci când le văd fericite", a adăugat el.

"Nu există nimic mai pios decât Kanyadaan (ritualul hindus prin care un tată îşi conduce fiica la altar). În acest an, unul dintre prietenii mei din mediul de afaceri, Batukbhai Movaliya, a contribuit şi el la finanţarea căsătoriei în masă", a mai spus antreprenorul indian.

Mahesh Savani nu doar că a plătit pentru finanţarea ceremoniilor, dar a şi achitat cadourile de nuntă, ca de pildă decoraţiuni din aur şi argint şi obiecte casnice - produse electronice şi mobilier - pentru fiecare mireasă, în valoare totală de 400.000 de rupii (6.250 de dolari).

De altfel, inclusiv costurile medicale generate de sarcinile viitoare ale mireselor şi taxele de şcolarizare ale copiilor acestora sunt suportate de către filantrop.
Agerpres mai notează că aceste căsătorii în masă reprezintă un obicei destul de des întâlnit în India, unde sunt considerate o modalitate eficientă de reducere a costurilor pentru cuplurile sărace. Astfel de nunţi sunt de obicei organizate de asociaţii comunitare, filantropi şi lideri locali.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON