URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Decembrie 2017, 14:01

Crăciun mai fericit: Filantropul care a finanţat căsătoriile a 251 de femei care nu aveau tată

Crăciun mai fericit: Filantropul care a finanţat căsătoriile a 251 de femei care nu aveau tată foto: Agerpres.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Gest inedit, făcut de un filantrop indian, care a făcut avere în domeniul afacerilor imobiliare. Bărbatul a finanţat o ceremonie în masă prin care 251 de femei provenind din medii defavorizate au putut să se căsătorească în Ajunul Crăciunului în Gujarat, un stat din vestul Indiei.

Potrivit Agerpres.ro, omul de afaceri se numeşte Mahesh Savani şi a organizat această ceremonie de nuntă în oraşul Surat pentru cupluri hinduse, dar şi pentru cele care proveneau din minorităţile creştine şi musulmane.

Omul de afaceri a finanţat organizarea căsătoriilor pentru tinere femei care şi-au pierdut taţii din diverse motive şi care nu îşi permiteau să achite costurile generate de nunţi.

A fost, practic, un fel de nuntă în masă şi nu este singurul act de acest gen făcut de Mahesh Savani. Agerpres mai notează că, din 2012, omul de afaceri a ajutat 969 de tinere să se căsătorească în cadrul unor astfel de ceremonii în masă.

"Eu am doi fii, dar nicio fiică, deşi mi-am dorit întotdeauna să am una", a declarat Mahesh Savani. "E ca şi cum aceste fete ar fi fiicele mele, eu sunt ca un fel de tată vitreg pentru ele şi ele mă fac să mă simt foarte bucuros atunci când le văd fericite", a adăugat el.

"Nu există nimic mai pios decât Kanyadaan (ritualul hindus prin care un tată îşi conduce fiica la altar). În acest an, unul dintre prietenii mei din mediul de afaceri, Batukbhai Movaliya, a contribuit şi el la finanţarea căsătoriei în masă", a mai spus antreprenorul indian.

Mahesh Savani nu doar că a plătit pentru finanţarea ceremoniilor, dar a şi achitat cadourile de nuntă, ca de pildă decoraţiuni din aur şi argint şi obiecte casnice - produse electronice şi mobilier - pentru fiecare mireasă, în valoare totală de 400.000 de rupii (6.250 de dolari).

De altfel, inclusiv costurile medicale generate de sarcinile viitoare ale mireselor şi taxele de şcolarizare ale copiilor acestora sunt suportate de către filantrop.
Agerpres mai notează că aceste căsătorii în masă reprezintă un obicei destul de des întâlnit în India, unde sunt considerate o modalitate eficientă de reducere a costurilor pentru cuplurile sărace. Astfel de nunţi sunt de obicei organizate de asociaţii comunitare, filantropi şi lideri locali.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON