URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Octombrie 2020, 17:02

Covid la nunta lui Boc jr! Mireasa e infectată, toţi cei peste 350 de participanţi intră în carantină

Covid la nunta lui Boc jr! Mireasa e infectată, toţi cei peste 350 de participanţi intră în carantină foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Le-a trebuit nuntă cu sute de persoane! Proaspăta noră a fostului adjunct al Poliţiei Bihor, Eugen Boc, farmacistă la Spitalul Municipal Gavril Curteanu din Oradea, a fost confirmată cu Covid-19, luni, și există informații neoficiale și despre alți participanți infectați.

Nuntă cu „dar”: 356 de carantinați

Toate cele peste 350 de persoane care au participat la nuntă, soldată şi cu deschiderea unui dosar penal, urmează să intre obligatoriu în carantină. Printre aceștia s-au numărat și destule VIP-uri locale, inclusiv polițiști și magistrați, prin prisma calității oficiale pe care a avut-o socrul mare.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, tânăra s-a testat, luni, iar în urma rezultatului care a ieşit pozitiv, marţi s-a pornit o anchetă epidemiologică, în cadrul căreia, însă, ea a declarat un singur contact direct, pe proaspătul ei soţ, Eugen Boc jr.

Ulterior, însă, medicul care a efectuat investigația a fost atenţionat de colegi că tânăra a fost mireasă cu doar două zile mai devreme, motiv pentru care ancheta epidemiologică s-a reluat, miercuri, iar tânăra a fost obligată să depună toată lista cu cele 356 de persoane care au participat la eveniment.

"Potrivit procedurii, toate persoanele vor primi la domiciliu decizia prin care sunt obligate să intre în carantină pentru o perioadă de 14 zile. În ziua a 8-a, au posibilitatea să se testeze şi, dacă rezultatul este negativ, din ziua 9 vor putea ieşi din carantină", a explicat BIHOREANULUI şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, Daniela Rahotă.

Mireasa da, mirele ba

Cert este că la nunta organizată la Sala de Evenimente Opera Events au participat persoane din Bihor şi Maramureş. "DSP Maramureş va primi lista persoanelor din respectivul judeţ şi se va ocupa cu transmiterea deciziilor", a mai spus Rahotă.

Starea tinerei, spun surse medicale, este bună. Ea a fost evaluată de medicii Spitalului Municipal, iar în prezent s-ar afla în carantină la domiciliu.

G4media.ro scrie, citând surse, că atât tânăra cât și proaspătul ei soț s-au testat în cursul zilei de luni, pentru a merge în luna de miere. „Rezultatul mirelui a fost negativ”, arată sursa citată.

Rămâne de văzut, în orele și zilele următoare dacă și câți alți participanți de la ceremonie sunt infectați. Așa cum BIHOREANUL a mai scris, la eveniment au luat parte mai mulți polițiști și procurori cu familiile, iar cel care i-a cununat pe cei doi tineri, fără a participa însă și la petrecere, a fost chiar primarul Florin Birta.

Dosar penal

După cum BIHOREANUL a mai scris, Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a anunţat, marţi, începerea anchetei în dosarul penal deschis de poliţiştii orădeni care, sâmbătă seară, au găsit 356 de persoane pe terasa şi în sala de evenimente Opera Events, invitaţi la petrecerea de nuntă a fiului fostului adjunct al Poliţiei Bihor, Eugen Boc.

Dosarul penal s-a deschis deocamdată fără suspecţi în cauză, pentru acuza de zădărnicire a combaterii bolilor, organizatorii fiind acuzaţi că nu au respectat măsurile de prevenire a COVID-19, care permit prezenţa a maximum 150 de persoane la evenimente private, 50 în spaţii închise şi 100 în spaţii deschise.

De altfel, petrecerea a şi fost oprită sâmbătă seara de poliţişti, care, pentru că fostul lor şef a refuzat să le prezinte lista tuturor participanţilor, au fost obligaţi să legitimeze toate persoanele la ieşirea din incinta sălii de evenimente. Evenimentul s-a terminat prost, căci poliţiştii s-au şi sesizat din oficiu, deschizând un dosar penal în caz, iar administratorul sălii de evenimente a fost sancţionat cu amendă în valoare de 15.000 de lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
@horecanu
Va tot plangeti ca se inchid restaurantele, dar dupa cum vezi se inchid tot din cauza voastra. Nu stiti sa respectati niste reguli, cautati tot felul de chitite de ocolire a legii, etc. Te iei de ala ce spune ca nu a fost sa va numere invitatii de la fiecare nunta, dar nici nu trebuie. Asta e un exemplu concret. Daca acum ati facut p*pi pe lege, nu vad de ce nu ati facut-o si cu alte ocazii. Acum, in goana voastra dupa bani, vor avea de suferit si cei mai mici, localurile cinstite care au respectat legea. Un alt aspect interesant de vazut ar fi cate din cele 356 de meniuri au fost fiscalizate. Macar alea 150 cate ar fi fost legale.
Postat 15 Octombrie 2020, 13:10 de unul
......
Cred ca si altii au de onorat contracte, dar starea de urgenta/Alerta e pentru toata lumea!!! Domnul Horecan nimeni nu va zice sa nu va onorați contractele dar sa organizezi în perioada asta un eveniment cu un asemenea număr de persoane mi se pare inconștiență și apropo nu cred ca sunteți singurul care plătește taxe și impozite, numai bine!!!
Postat 15 Octombrie 2020, 09:41 de Firmino
...
Habar nu am cum e cu Opera asta, nici măcar nu știu unde e. Văd că discuția se duce spre victimizarea Horeca. Eu am o viață prin cafenele, baruri, puburi, restaurante...ce să fac, îmi place viața. Când zic o viață, spun că am prin și cârciumele obscure din ultimii ani ai comunismului și pe cele din primii ani ai capitalismului, cât și pe cele mai noi exploadate în noile pietonaluri. O întrebare ar trebui să-și pună fiecare, cum de nu avem un local de tradiție îndelungată în oraș? Sunt câteva care depășesc pragul a 10-15 ani de activitate. De ce? Oare nu cumva pentru că nu știu să-și păstreze clientela? Ia frecventați des un local, perioadă îndelungată, și vedeți cum sunteți tratați. La început cu sărutmâna apoi cu dispreț, cvasi deranjezi, își permit orice. Am umblat ani de zile în diferite locații, știu ce vorbesc, și nu la cafea și apă, la consumații de sute de lei. Acuma ar trebui să-le plâng de milă acestor iluștrii manageri? Asta îi regula generală, mai devreme sau mai târziu ești luat de fraier. Generalizez? Da, rare sunt cazurile unde ești tratat bine, constant, pe termen lung. Când deschizi o afacere într-o industrie ce depinde de client, asumă-ți și tratează-l, apoi poți să ai așteptări. Nu statul îți face afacerea prosperă ci clientul. Ai o perioadă bună, asumă-ți una mai proastă, inteligent. Unii încep afacerea pe datorii și în câțiva ani au case, mașini. Eu ce să le fac, să le plâng de milă când vine o pandemie? Ghinion, nu o s-o fac!
Postat 15 Octombrie 2020, 07:34 de oradeaveche
Neutryno
Ce o bag cu Germania, e sa nu fi leneș. Toti trebuie sa platim taxe, si din taxe guvernul iti face confortul dupa cum se poate. Poate pe tine nu te-a ajutat, dar nici pe mine, dar sunt mulți pe care ia ajutat.
Postat 15 Octombrie 2020, 00:36 de Sandu2100
Sandel
Vezi ca somajul nu guvernul il plateste, toti cei care au avut un contract de munca au platit contributii. Pe mine nu ma plateste statul, eu platesc lunar o gramada de bani ca sa poata el(statul) functiona. ma ajuita la nevoie? Nuuu, trebuie ajutate firmele mari. Chestia ce o bagi cu Germania dupa razboi este gargara curata, nu are relevanta in cazul asta.
Postat 15 Octombrie 2020, 00:24 de Neutryno
Neutryno
In Germania dupa război o generatie sa sacrificat pt bunăstarea nației . In Romania la 30 de ani dupa o lovitură de stat, toți vor bani, dar de munca pe când??
Postat 14 Octombrie 2020, 23:52 de Sandu2100
Neutryno
Eu am stat putin acasă in pandemie, in rest am lucrat, cei care au stat acasă au fost plătiți din dobanzile companiei. Nu din somaj, dar foamea e mare la unii, genul asta de business in următorii 2 ani vor scădea calitatea produselor pe motiv ca au fost afectați, si ma aștept la ei sa ofere o mancare de KK. Cred ca guvernul TAU a platit somajul pt angajatii afectați.
Postat 14 Octombrie 2020, 23:47 de Sandu2100
Sandule
De data asta eu zic sa te opresti. Clar ca lumina zilei ca esti total pe langa. Stiu ca te vezi un jolly-joker aici sub anonimat; de obicei esti simpatic luptandu-te cu ciuma rosie, dar acum ai reusit sa ma indispui. Subiectele legate de antreprenorii loviti din greu de guvernul tau te depasesc, iar parerile pe care le emiti te fac sa pari de-a dreptul nătâng. Eu fac diferenta intre peneleul local pentru care am toata stima(datorita dlui Bolojan) si amatorii de la Bucuresti care sunt total depasiti de situatie. Sau poate ca nu dau doi bani pe dramele unora care au muncit o viata iar acum sunt pe cale sa piarda totul.
Postat 14 Octombrie 2020, 23:09 de Neutryno
Horecan2000
Angajații se pot plati din dobânzile companiei, din profitul companiei dacă vrei să ii ții, că dacă nu plecă și te plângi că nu ai angajați. ApropoS poliția a numărat oamenii de la nuntă
Postat 14 Octombrie 2020, 22:22 de Sandu2100
confuzie intre salile de evenimente
Sala Opera nu a tinut evenimente in fiecare weekend. Sora mea va fi mireasa si nu au lasat-o sa isi tina evenimentul pentru ca depasea limita admisa de invitati, drept urmare a fost reprogatama pe anul viitor. Sigur o confundati cu alta sala mare de evenimente din Oradea.
Postat 14 Octombrie 2020, 22:03 de Andreea-Baciu
Comentam sa ne aflam in treaba
@Firmino, ca orice cetatean roman mediocru care sub masca anonimatului, devine "razboinic al luminii" si "cavaler al dreptatii", pui comentarii nedocumentate si cel putin rautacioase, fara sa ai habar ce se intampla in aceasta industrie. Personal, nu cred ca ai avut tu acces la nici un eveniment privat de la niciun bar, restaurant, Opera, sau orice alta sala de evenimente, ca sa numeri invitatii, si sa faci asemenea afirmatii. Ca si implicat direct in acest domeniu, iti spun cat se poate de clar si raspicat, ca acest sectorul Horeca a fost cel mai lovit de masurile antipandemie, mai ales "ANTREPRENORII" locali, care au trebuit sa construiasca spatii noi, terase, corturi, recompartimentari, sa aduca bani de acasa sa-si plateasca angajatii sa nu-i piarda, in timp retelele internationale Kfc, Mc D. au gasit portite, ajutati si de micile scapari legislative. Pe de alta parte, daca ai avea habar ce are de facut un antreprenor, ai sti ca trebuie sa-si puna clientul si respectarea contractelor pe primul loc. Mi se pare ca nici n-ai facut nunta, cel putin nu in ultimii 20 de ani, ca ai fi stiut ca pentru nuntile de sambata, sala si formatia se contracteaza (cu contract si avans platit) cu cel putin un an inainte (adica din 2019), nu conteaza cine sunt mirii sau socrii. Doar STAREA DE URGENTA, nu si cea de ALERTA, te indreptateste sa incalci contractul semnat. Ce iar nu stii, este ca, fie pandemie, fie nu, fie ca servim o bautura, sau mancare pe terasa clientilor ocazionali, fie ca avem o onomastica, un majorat, botez, nunta, adica activitatea noastra din care platim salarii si impozite, organele de control sunt prezente la "datorie" (peste 50 in 6 luni!!!), si te amendeaza pentru, te miri ce.
Postat 14 Octombrie 2020, 21:26 de Horecan2000
Meritocratie si competenta.
Cand ma gandesc ca socrul mare a fost fostul comandant adjunct al Poliţiei Bihor deci un om care trebuia sa vegheze la aplicarea legii in judetul Bihor si care nu a respectat legea pentru ca evenimentele cu mai mult de 50 de invitati erau interzise iar ei au avut 356 de invitati. Pai atunci ce sa ne mai miram daca oameni de rand nu respecta legea si regulile legate de paaceasta pandemie cand cei care au fost platiti si platiti cu salarii frumoase ca sa supravegheze la respectarea legii nu fac asta. Sper ca acest individ si cei care poarta raspunderea organizarii acestei nunti sa fie judecat pe bune si nu cu ... si sanctionat exemplar.
Postat 14 Octombrie 2020, 21:21 de Dorel2016
Sa le fie rușine
Sala opera face in fiecare weekend evenimente "nunti" de 300-400 sute de persoane sfidand legea .... alti anteprenori intra in faliment si ei afideaza legea incontinuu nepasandule de vietile oamenilor.....suntem curiosi ce masuri se vor lua!!! Multa sănătate
Postat 14 Octombrie 2020, 19:04 de Firmino
Test covid platit inainte?!
Ăștia stiau ca se poate face test covid platit inainte de nunta sau nu?
Postat 14 Octombrie 2020, 17:25 de scorilo
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON