URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Octombrie 2020, 14:53

Nuntă cu scandal la Opera Events: Fiul fostului adjunct al Poliţiei Bihor, Eugen Boc, petrecere cu 350 de invitaţi. Poliţia a deschis dosar penal!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii orădeni au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce, sâmbătă seară, în timpul unui control pe tema respectării măsurilor de prevenire a Covid-19, au găsit 350 de persoane pe terasa şi în sala de evenimente Opera Events, invitaţi la petrecerea organizată tocmai de fostul adjunct al Poliţiei Bihor, Eugen Boc, pentru a celebra nunta fiului său.

Numărați „bob cu bob”

Potrivit surselor BIHOREANULUI, petrecerea a început la ora 17, iar echipajul de control, din care făceau parte poliţişti, reprezentanţi ai ITM şi ai DSP Bihor, a descins la sala de evenimente în jurul orei 21, când deja cheful era în toi.

Deşi normele legale permit, în contextul pandemiei, ca în incinta localurilor să fie găzduite doar 50 de persoane, iar în exterior 100, la petrecerea cu pricina se aflau mult mai mulţi.

Rugat să prezinte lista invitaţilor, comisarul şef (r) Eugen Boc, acum pensionar, a pretins că nu are decât una incompletă, motiv pentru care poliţiştii s-au aşezat la poarta sălii de evenimente, unde i-au legitimat şi i-au notat pe toţi cei care ieşeau.

În total, spun aceleaşi surse, la nunta cu pricina au fost prezente peste 350 de persoane, motiv pentru care patronii sălii au fost sancţionaţi cu amenda maximă, de 15.000 lei.

Nuntași expuși

Pe de altă parte, însă, poliţiştii s-au şi sesizat din oficiu, deschizând un dosar penal în caz, deocamdată in rem, pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Asta şi pentru că, zic surse din rândul invitaţilor, unii dintre ei au întrebat explicit înainte de a accepta participarea la eveniment, dacă se respectă măsurile de prevenire a Covid-19, iar gazdele i-au asigurat că la nuntă vor participa doar numărul legal de invitaţi, adică 150.

Mai mult, în timpul controlului, fostul adjunct al Poliţiei Bihor ar fi avut şi o atitudine recalcitrantă, catalogând verificările drept "răzbunări" îndreptate împotriva sa.

Familie cu „antecedente”

Culmea e că Eugen Boc şi fiul său, Eugen Boc jr. nu sunt la primul incident public. În urmă cu cinci ani, pe atunci adjunct al Şefului Poliţiei Bihor, Boc a trimis peste 100 de poliţişti şi jandarmi, inclusiv mascaţi, ca să "spargă" o petrecere la Hanul Pescarilor, la comanda fiului său, care, băut fiind, făcuse scandal şi fusese dat afară din local.

Scandalul, pe care l-a dezvăluit tot BIHOREANUL, s-a produs în noaptea de 11/12 iulie 2015, când fiul poliţistului, Eugen Boc jr, a băut fără măsură, a făcut scandal în toaleta fetelor, iar când bodyguarzii l-au scos din incinta clubului, a devenit violent şi, ca să demonstreze că e "bazat", şi-a sunat tatăl şi apoi la 112, ameninţând că va "închide" afacerea celui care l-a supărat.

Iar tatăl său s-a executat. În câteva minute, la Săldăbagiu au descins 20 de maşini cu peste 100 de poliţişti, mascaţi, jandarmi şi chiar agenţi ai Poliţiei Locale, cărora Boc jr. a ajuns să le dea dispoziţii. Postându-se în fruntea lor, băiatul comisarului şef s-a întors la "locul faptei", cerând în gura mare arestarea patronilor şi bodyguarzilor. Apoi, s-a răzgândit şi a fugit în spatele agenţilor, fiind urcat într-una din maşinile Poliţiei, cu care a şi fost dus în oraş.

Desfăşurarea neobişnuită de forţe i-a speriat pe clienţii discotecii, îmbulziţi cu sutele către ieşire, localul ajungând să tragă "obloanele" înainte de ora închiderii. Deşi a fost un abuz evident, cazul nu a ajuns în ancheta procurorilor.  

Poliţia Bihor: Evenimentul a fost oprit

Într-un comunicat transmis, duminică, de Poliţia Bihor, se arată că nunta lui Boc jr. a fost "spartă" chiar de echipajele de control. "În jurul orei 21.00, polițiștii orădeni s-au autosesizat că la un local de evenimente din municipiul Oradea, se desfășura un eveniment privat (nuntă) la care nu erau respectate prevederile legale privind numărul total de participanți (50 de persoane în interior/100 pe terasă), constatându-se prezența la respectivul eveniment a peste 300 de persoane", se arată în informare, care precizează că participanții la eveniment au fost legitimați, iar evenimentul a fost oprit la intervenția polițiștilor.

"În acest context, polițiștii orădeni au întocmit dosar penal în cauză și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor. De asemenea, administratorul societății respective a fost sancționat cu amendă în valoare de 15.000 de lei, pentru nerespectarea regulilor privind organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții / restricții", au mai transmis poliţiştii.

Pe de altă parte, în cadrul acţiunii de sâmbătă, au fost verificate, în total, 108 societăți comerciale și 47 de mijloace de transport, din care 31 de mijloace de transport public în comun, şi s-au aplicat 136 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 41.000 de lei. Totodată, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (purtarea de mască) au fost aplicate 125 de sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 21.000 de lei.

În misiune au fost angrenaţi în total 246 de reprezentanți ai instituțiilor de aplicare a legii din județul Bihor, cu atribuții în domeniu, respectiv 191 de polițiști, 23 de jandarmi, 18 cadre ale Poliției Locale Oradea, 8 polițiști de frontieră, 1 reprezentant al ISU „Crișana”, 1 comisar al Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor, 2 inspectori ai DSVSA, 1 inspector al DSP, precum și 1 inspector al ITM Bihor. Acțiunile de verificare vor continua și în următoarea perioadă, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, mai arată comunicatul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Legea e aceeasi pt. toti?!
Pustii de la Constanta au fost condusi (adica retinuti) la sectie pt. nimic. Daca LEGEA ar fi aceeasi pt. toti, tot alaiul trebuia urcat in dube si dus la sectie pt ,,verificari". P.S. Ar fi fost de coma sa-i vezi pe pulanari cum isi urca in duba sefii aia burtosi!
Postat 13 Octombrie 2020, 05:35 de pinonel
Sunlight
Citește aici tristule: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/clasamentul-transparency-international-romania-ocupa-locul-70-mediul-de-afaceri-percepe-mai-multa-coruptie-in-sectorul-public-1249438 Anul acesta, România are un scor de 44 din 100. Este la egalitate cu Ungaria și Africa de Sud și cu doar un punct peste media globală, de 43 de puncte. La nivelul Uniunii Europene, media este de 66 de puncte, iar mai slab decât România și Ungaria se clasează doar Bulgaria. Marș!
Postat 12 Octombrie 2020, 09:32 de oradeaveche
Sunlight
Separaționismul și izolaționismul îi doar în capul tău dement.
Postat 12 Octombrie 2020, 09:26 de oradeaveche
oradeaveche, two, user_anonimizat, Ardelaeanul, Szandu oligofrenul, etc
Ce scrii tu e conform "studiilor" facute de tine extremistiule. P.S. Nu bulgarii sunt extremistii revizionisti, iredentisti care mint pe aici si fac propaganda imbecila hungariei mari. Tu esti unul din extremistii respectivi. Du-te cu propaganda ta unde si-a intarcat dracul puii. Faceti separatism si izolationism in mijlocul pustei. Noi vrem sa traim in liniste si pace aici, extremistule. E valabil si pt ceilalti fartati ai tai. Oligofreni revizionisti, extremisti, mincinosi.
Postat 12 Octombrie 2020, 08:26 de Sunlight
Sunlight
Conform ultimelor studii suntem pe același loc cu Ungaria, doar Bulgaria e în față. Curios cum despre bulgari nu ne faci un discurs argumentat, într-adevăr vecinul e ungur.
Postat 12 Octombrie 2020, 07:27 de oradeaveche
cetatea
Cand vine vorba de coruptie, Grecia, Bulgaria si ungaria conduc topul celor mai corupte tari din UE. Daca ti se urca tot sangele la cap, n-are decat. E vorba de statistica UE. In cazul ungariei, "tara europeana si civilizata",nici nu e nevoie de statistica. Stim bine cum sta treaba. Cativa infractori de "top", care au comis in Romania infractiuni de milioanelor de euro, nu gainarii, stau in hu nederanjati de autoritatile unguresti. Lupta impotriva coruptiei trebuie sa continue.
Postat 11 Octombrie 2020, 21:06 de Sunlight
intrebari
Oare cei de la iesire au strans si plicurile ? Iar cei care au intrebat daca vor fi respectate masurile si au constatat ca nu sunt, au plecat acasa ?
Postat 11 Octombrie 2020, 18:14 de oradea_mea_si_a_ta
Urmează botezul de cefe late
Intr o țară unde mistreții interlopi, fac paranghelii cu mistreții din miliție, un chef nevinovat al unui gogu pare un herpes simplex . La mulți ani, și divorț ușor de la 1 la 3 ani. Trăiască romania europeană și civilizată
Postat 11 Octombrie 2020, 16:39 de Cetatea
După fapte si omenie!
Nu doarme Domu'!
Postat 11 Octombrie 2020, 16:15 de scorilo
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON