URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 28 IUNIE 2022
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primarul Florin Birta are alt stil decât predecesorul său. Când s-au complicat lucrurile cu proiectul de ţepi de deasupra parcării de pe Independenţei, a scos la bătaie Facebook-ul, iar orădenii au avut ocazia să se răcorească. Acum iese din nou în faţa concetăţenilor cu propunerea de reamenajare a Corso-ului şi aşteaptă reacţiile lor.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Deşi practic meseria asta de trei decenii, azi, mâine, nu încetează să mă minuneze un fenomen permanent manifest în politica românească: modul în care se autodevorează coaliţiile de partide ajunse la guvernare, făcându-se cioburi înainte de-a apuca să furnizeze ceva substanţial naivilor de electori. A fost boala CDR-ului, a fost a USL-ului, este a guvernării de azi şi va fi, probabil, şi a celei de mâine...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu surparea dealului Ciuperca e marele eşec al primarului Bolojan, chiar dacă ani de zile a fost tema preferată a opoziţiei locale, subiect de hate pe Facebook şi sursă de meme. Eşecul a fost invalidarea referendumului pentru Oradea Mare, prin unificarea cu Sânmartin, boicotată de UDMR şi de PSD. Dacă alde Szabó Ödön a avut o motivaţie practică, teama că în Oradea Mare UDMR ar fi urmat să aibă mai puţini consilieri şi postul de viceprimar pierdut (ceea ce oricum s-a întâmplat), PSD-ul lui Ioan Mang şi-a făcut socoteala că-i musai să moară capra vecinului liberal. N-a câştigat nimic din asta, dar Oradea a pierdut. Ura!
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Primarul Florin Birta propune reabilitarea pietonalei Republicii, prin pavarea cu porfir și revenirea la modelul estetic cu cercuri, din perioada comunistă. Ce părere aveți?

De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 8 iunie, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională, cu unanimitatea voturilor judecătorilor, o lege adoptată recent de Camera Deputaților prin care se prevedea, în esență, că neexecutarea în termen de 30 de zile a unei hotărâri prin care o amendă este înlocuită cu munca în folosul comunității constituie infracțiune.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În regiunea ţării noastre, înţepăturile de insecte dau rareori fenomene grave de intoxicaţie; ar fi nevoie de 500-1000 de înţepături de albine pentru a produce moartea. În regiunile tropicale, în America de Nord şi de Sud, în Africa şi Asia Centrală se întâlnesc păianjeni veninoşi ("văduva neagră") şi scorpioni, care sunt foarte periculoşi atât pentru oameni, cât şi pentru animalele domestice.
22 Iulie 2015, 07:23

Scandal la nivel înalt: Fiul adjunctului Poliţiei Bihor, implicat într-un conflict monstru la discoteca de la Hanul Pescarilor

Scandal la nivel înalt: Fiul adjunctului Poliţiei Bihor, implicat într-un conflict monstru la discoteca de la Hanul Pescarilor BĂIATU’ LU’ TATA. Feciorul adjunctului şefului Poliţiei Bihor, Eugen Boc jr., a stricat petrecerea a 2.000 de tineri care au participat la Rivo Summer Party, organizată la Hanul Pescarilor. Ameţit de băutură, beizadeaua a vrut să se "uşureze" în toaleta fetelor, iar când oamenii de ordine au vrut să-l evacueze, şi-a sunat tăticul ca "să-i aresteze pe toţi şi să închidă discoteca". O parte din dorinţă i-a fost îndeplinită: cei peste 100 de poliţişti trimişi în ajutor au spart pe loc cheful…
Scandal la nivel înalt: Fiul adjunctului Poliţiei Bihor, implicat într-un conflict monstru la discoteca de la Hanul Pescarilor DE GAŞCĂ. Nelipsit din anturajul tinerilor de bani gata, împreună cu care se învârte prin cluburi, Eugen Boc jr. (foto) este descris de amicii săi ca fiind un "băiat bun" care se fereşte de scandaluri. Totul are un început...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mai bine de 100 de poliţişti, inclusiv mascaţi ai Seviciului de Acţiuni Speciale, plus jandarmi, au descins în noaptea de 11/12 iulie la Rivo Summer Party, petrecere în aer liber organizată la fiecare sfârşit de săptămână de Hanul Pescarilor din Săldăbagiu de Munte.

Motivul? Nicidecum pentru că ar fi trebuit să aplaneze un măcel între cei peste 2.000 de participanţi. Impresionanta desfăşurare de forţe avea misiunea să sară în ajutorul unei singure persoane. Doar că aceasta nu era fitecine, ci Eugen Boc jr., fiul unuia dintre boşii Poliţiei, comisarul şef Eugen Boc, adjunctul şefului Inspectoratului judeţean.

Tânărul s-a plâns că a fost altoit din senin de bodyguarzi şi de organizatorul petrecerii, aşa că le-a trântit o plângere penală. La fel a făcut, însă, şi partea adversă, care are o cu totul altă variantă: fiul poliţistului a băut fără măsură, a făcut scandal în toaleta fetelor, iar când bodyguarzii l-au scos din discotecă a devenit violent şi, ca să demonstreze că e "bazat", şi-a sunat tatăl şi apoi 112, ameninţând că va "închide" afacerea celui care l-a supărat.

Bătut "din greşeală"

Incidentul de la Hanul Pescarilor, având ca protagonişti personaje din lumea bună a oraşului, a ajuns lunea trecută în ancheta Poliţiei. Eugen Boc junior, fiul de 22 de ani al adjunctului şefului IPJ Bihor, şi Ovidiu Pop (foto), unul din organizatorii Rivo Summer Party, s-au reclamat reciproc pentru "loviri şi alte violenţe", fiecare susţinând o cu totul altă variantă a celor întâmplate.

În versiunea lui Boc jr. prezentată Poliţiei, altercaţia s-ar fi iscat dintr-o simplă neînţelegere. Se înghiontise "amical" cu un tovarăş, iar bodyguarzii au crezut că se bate, motiv pentru care l-au scos din discotecă. Pentru că s-a opus, Ovidiu Pop l-ar fi lovit în faţă cu pumnul, iar apoi bodyguarzii acestuia l-ar fi bumbăcit până şi-a pierdut cunoştinţa.

Când şi-a revenit, a sunat după ajutor la 112, căci între timp "bătăuşii" îi bruscaseră şi iubita, pe Denisa Hodişan, fiica şefului Direcţiei Agricole, Nicolae Hodişan, care încercase să intervină pentru a calma spiritele. Contactat de BIHOREANUL, tânărul nu a vrut, însă, să ofere detalii despre eveniment şi conduita sa. A subliniat doar că atât el, cât şi fata au ajuns la Urgenţe, la Spitalul Judeţean, el cu nasul spart, ea cu vânătăi.

Gigi duru’

De cealaltă parte, organizatorii petrecerii şi bodyguarzii firmei care asigură ordinea îl acuză pe fiul poliţistului. Beat fiind, spun aceştia, juniorul a vrut să pună "stăpânire" pe toaleta femeilor, iar când a întâmpinat rezistenţă din partea celor aflate în încăpere şi-a făcut loc cu forţa, scoţându-le de acolo.

Revoltate, două tinere au cerut ajutorul oamenilor de pază, care l-au evacuat pe scandalagiu din WC şi i-au cerut să părăsească discoteca, moment în care zurbagiul ar fi luat foc. "L-am găsit în toaletă trăgând de chică o fată, în timp ce o târa spre ieşire urlând că el n-are loc de ele. Când l-am scos, a început să strige, că nu ştiu cu cine mă pun, că el e fiul lui Boc. Eu nu-l cunosc, am crezut că e vorba de băiatul lui Boc de la Cluj (n.r. - fostul premier)", a povestit BIHOREANULUI unul dintre bodyguarzi, Raul Lup (foto).

Conducându-l pe turbulent spre ieşirea din complex, s-au întâlnit cu Ovidiu Pop, care, spune Lup, a încercat să detensioneze situaţia. Cunoştinţă veche a poliţistului, Pop nu voia ca fiul acestuia să plece mânios şi nici ca bodyguarzii să-l rănească, mai ales că tânărul era pus pe harţă. "Striga întruna «mă piş pe voi, vă închid clubul!». Urla că ne arestează, ne scuipa şi ne provoca la bătaie. Ovi mi-a spus să rămân pe loc, că vorbeşte el cu băiatul, să-l liniştească. L-am văzut că discută, dar n-a avut cu cine. La un moment dat, băiatul l-a scuipat şi l-a lovit cu palma peste faţă. Atunci am intervenit şi l-am scos afară", zice bodyguardul, negând existenţa vreunui pumn "răzbunător".

În drum spre ieşire, însă, tânărul şi-ar fi sunat tatăl. "L-am auzit cum spunea «tati, m-au scos cu forţa din discotecă, să vină Poliţia!». Apoi a sunat şi la 112", adaugă Raul Lup.

Pe ei, oştenii mei!

În 7 minute, la Săldăbagiu au descins 20 de maşini cu peste 100 de poliţişti, mascaţi, jandarmi şi chiar agenţi ai Poliţiei Locale, cărora Boc jr. a ajuns să le dea dispoziţii. Postându-se în  fruntea lor, aidoma unui comandant de oşti, băiatul comisarului şef s-a întors la "locul faptei", cerând în gura mare arestarea patronilor şi bodyguarzilor. Apoi, când a ajuns în faţa "inamicilor", s-a răzgândit şi a fugit în spatele agenţilor, fiind urcat  într-una din maşinile Poliţiei locale cu care a şi fost dus în oraş.

Desfăşurarea neobişnuită de forţe i-a speriat pe clienţii discotecii, îmbulziţi cu sutele către ieşire, spre nemulţumirea organizatorilor, care au cerut explicaţii oamenilor legii. Nu de alta, dar se vedea că dacă la un incident minor au răspuns prompt şi masiv, în situaţii mult mai "fierbinţi" nu au dovedit aceeaşi reacţie.

Dublă măsură

Aşa s-a întâmplat, de pildă, anul trecut în iunie, când două grupări de interlopi s-au luat la bătaie în parcarea aceluiaşi complex, de faţă cu mulţi clienţi, unii fluturând un pistol, iar alţii lovind cu cuţite. Atunci, cum scria şi BIHOREANUL, fusese trimisă o singură maşină de intervenţie a Serviciului de Acţiuni Speciale, şi aceea după mult timp şi doar la insistenţele repetate ale patronilor, îngroziţi că bătăuşii ar putea face victime în rândul clienţilor. Până când au ajuns mascaţii, bătăuşii dispăruseră, şi doar norocul a făcut că altercaţia s-a soldat cu răniţi doar în rândul acestora.

Acum, susţin organizatorii Rivo Summer Party, lucrurile stăteau cu totul altfel. "Un copil beat a provocat un scandal şi a fost scos din local. Dar, pentru că e «băiatul lui tata», a putut aduce toată Poliţia din oraş", se plâng gazdele.

De altfel, în plângerea pe care Ovidiu Pop a depus-o împotriva lui Eugen Boc jr., afaceristul îi pretinde fiului şefului din Poliţie daune nu doar pentru palma şi înjurăturile încasate, ci şi pentru pierderile suferite prin plecarea clienţilor.

Cercetăm...

Ancheta în acest caz e însă abia la început. Poliţiştii i-au audiat pe martorii propuşi de ambele părţi şi au vizionat înregistrările de pe camerele de supraveghere, fără să fi reuşit deocamdată să stabilească de partea cui a fost dreptatea. Motivul? Atât Boc jr. cât şi Pop dau vina unul pe altul, martorii le ţin isonul, iar camerele n-au surprins momentele controversate.

Lucrurile nefiind clarificate, reprezentanţii Poliţiei refuză deocamdată orice declaraţie pe marginea incidentului. Iar legat de criticile privind defăşurarea mult prea mare de forţe faţă de gravitatea evenimentului, şeful Poliţiei municipiului, comisarul şef Alin Haniş, susţine că a fost una normală. "Este vorba despre o urgenţă anunţată pe 112, la o discotecă aglomerată cu peste 2.500 de oameni. Au fost trimise toate echipajele disponibile, ca să se evite o eventuală escaladare a conflictului. Dar toată lumea a stat afară. Au intrat doar patru poliţişti, care au evaluat situaţia, iar apoi toată lumea a plecat. Asta a fost tot", a declarat Haniş.

BIHOREANUL a încercat să discute şi cu fiul poliţistului, dar acesta a răspuns sumar la mesajele transmise pe pagina de socializare, limitându-se la a nega că l-ar fi lovit pe Pop şi că s-ar fi folosit de funcţia tatălui: "N-am ameninţat pe nimeni şi n-am folosit numele tatălui meu". Cât despre adjunctul şefului Poliţiei, acesta a refuzat să răspundă la întrebările prin care era rugat să lămurească cum a reuşit fiul său să mobilizeze, într-o clipită, peste 100 de membri ai forţelor de ordine. Să fi fost doar pentru că, pur şi simplu, aşa a fost învăţat să se apere la ananghie?...


SPECALIST ÎN PILE
Marea familie a Poliţiei

Ofiţer cu state de serviciu vechi, fost şef la Serviciul Circulaţie, în prezent adjunct al inspectorului şef şi responsabil tot de Poliţia Rutieră, comisarul şef Eugen Boc (foto) şi-a făcut în această structură un adevărat "cuib" pentru pile.

În 2009, BIHOREANUL a dezvăluit cum şi-a angajat la Serviciul Rutier una dintre fiice, dar şi alte rude şi prieteni, pe care mai apoi i-a recompensat cu premii substanţiale şi solde de merit. Angajată în august 2005 ca agent la Ordine Publică, fiica sa, Ramona Boc, a stat doar câteva luni la Poliţia Municipiului, iar în 2006, chiar de Mărţişor, a ajuns la Rutieră, unde a fost abonată la premii trimestriale. Încă din prima lună de serviciu a primit 500 lei, apoi câte 1.000 lei tot la trei luni, plus, din când în când, solde de merit de 20% din salariu, adică maximumul permis de lege.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
@Sonic
Din pacate este JENANT si RUSINE pentru politie ,pentru natie si poate pentru tine
Postat 23 Iulie 2015, 00:00 de EmzePerix
mircea minte
lasa ti ziaristi sa scrie ce vor
Postat 22 Iulie 2015, 20:49 de pop2
Un articol Jenant
Acest articol "comandat" nu face altceva decat sa va aduca rusine publicatiei . Este extrem de evident ca a-ti luat partea PSD-ului . Ceea ce dumneavoastra si anume aceasta Laura Gal, autoarea articolului ai indrugat pe prima pagina a numarului vostru este un articol lipsit de documentare in adevaratul sens al cuvantului . Declaratiile uneia dintre partile implicate in subiect este undeva la 70 % din continutul articolului , oare de ce ? Iar cealalta parte o pui undeva subtil sub acuzatie ceea ce face mult prea evident faptul ca ai luat parte "taberei" adverse . Bravo Laura Gal ! In locul tau scriam sub anonimat asa o stire "bomba" a lumii mondene locale .
Postat 22 Iulie 2015, 13:38 de Sonic
MULȚUMIRI
@AgentulTermic Mulțumesc pentru dezvăluire! Aveam o bănuială de 75% dar nu era totuși o certitudine! Acum este!
Postat 22 Iulie 2015, 10:26 de TDS
?????????????????????
Politia locala,comunitara ce cauta acolo?Cum?Verifica daca se respecta sortarea gunoaielor la pubele?
Postat 22 Iulie 2015, 10:23 de grigore
aiurea...
(...) A-propos, dl. Seres, alias OradeaCivitas, mercenar (ba inca unul prost) ai fost si la Jb, tot asa ai ramas si la primarie, unde nu prea muncesti nimic, doar afisezi asa o aparenta de mare specialist in mici inceputuri ! ;)
Postat 22 Iulie 2015, 10:19 de AgentulTermic
,,lume buna''
Daca si astia-s ,,lume buna''.... vai de el oras! Buni de bagat la zdup cu totii...
Postat 22 Iulie 2015, 10:14 de pinonel
RRomania de cacao, politia la fel
Spui Politia Romana si tragi apa. Spui Politia Romana "gasca" Bihor, si tragi de 2 ori apa! Aceiasi spagari SAU butosi SAU frecatori de birouri si hartii, stiti si voi, cam ca restul bugetarilor. Aceleasi cumetrii si "combinatii" ca si la interlopii rromi, doar ca mai discret, si legal. 90% din politisti nu isi merita salariile iar pensionarile alea devreme si toata teapa asta cu OPSNAJ e doar un carusel falimentar, tinut in spate de cei care platesc taxe ca prostii, pt ca beizadeaua lu tata sa faca scandal intr-un oras unde se intampla prea des genul acesta de evenimente. Platiti taxe prostilor. Ei au salarii si pile si pensii mari la varste fragede, in timp ce voi nu aveti medicamente in spitale, invatamantul este un dezastru, iar autostrazi vedeti doar la televizor. Romania, 2015! In alte tari politistul ii pupa obrazul contribuabiluli ca isi ia salarul, nu vine si ii rade in fata cu legitimatia lui de politist de cacao.
Postat 22 Iulie 2015, 09:55 de OradeaCivitas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.673 RON
  • 1 EUR = 4.9459 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON