URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 09 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Iulie 2010, 13:10

Bruiajul şi-a făcut datoria: Şase candidaţi la Medicină au fost eliminaţi pentru tentative de fraudă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Am fost nevoiţi ca miercuri să eliminăm din concurs şase candidaţi deoarece, în ciuda avertismentului că deţinem aparatură de depistare şi de bruiaj a comunicaţiilor radio şi telefonice, avertisment pe care l-am făcut înainte de începerea concursului, respectivii candidaţi au încercat să fraudeze examenul", a declarat pentru BIHOREANUL conferenţiarul Ovidiu Burtă, secretarul ştiinţific al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, membru în comisia de organizare a examenului de admitere.

"După ce am anunţat că folosim aparatură de depistare şi bruiaj a comunicaţiilor, un candidat a cedat psihic şi s-a autodenunţat chiar înainte de începerea examenului. Deoarece examenul nu începuse, iar candidatul a predat dispozitivul pe care şi-l pregătise, a putut să susţină concursul. Un alt candidat, când am trecut cu aparatul de bruiaj pe lângă el, în timpul examenului, a rămas fără semnal şi a cerut permisiunea să meargă la toaletă, pentru a încerca să-şi repună device-ul în funcţiune. Cadrul didactic care l-a însoţit a remarcat însă că din haină îi ieşea un fir, astfel că respectivul a fost eliminat din examen, pentru tentativă de fraudă", a mai spus conferenţiarul Ovidiu Burtă.

Acesta a adăugat, de asemenea, că alţi cinci candidaţi au fost eliminaţi din examen pentru că "au încercat să fraudeze prin metode clasice, cu fiţuici şi pagini rupte din cărţi".

Dintre cei şase candidaţi eliminaţi din examen, patru sunt cetăţeni români, iar doi cetăţeni străini, înscrişi pentru specializările de Medicină Generală, Medicină Dentară şi Medicină în limba engleză.

Anul acesta, la Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii din Oradea s-au înscris 742 de candidaţi, care au concurat pe 201 locuri bugetate şi 239 cu taxă.

Pentru prima oară, examenul de admitere a avut loc în condiţii de transparenţă totală. În dimineaţa examenului conducerea facultăţii a invitat presa locală să asiste la tragerea la sorţi a subiectelor, dar şi a componenţei comisiei de corectare şi, respectiv, a comisiei de soluţionare a contestaţiilor. După examen, membrii comisiei de evaluare au prezentat public felul în care lucrările au fost notate, iar mediile au fost trecute în calculator, pentru stabilirea clasamentului candidaţilor.

"Am instituit aceste proceduri deoarece prin intermediul presei candidaţii se pot convinge de corectitudinea examenului de admitere, din care încercăm să eliminăm cât de mult putem atât subiectivismul, cât şi erorile care pot interveni în calcularea mediilor şi stabilirea clasamentului", a declarat decanul FMF, Gheorghe Bumbu.

Afişarea rezultatelor concursului de admitere la FMF Oradea va avea loc joi la ora 16.00, depunerea contestaţiilor putându-se face în termen de 48 de ore.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6285 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON