URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 13 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iunie 2013, 14:25

Bolizi şi "maşini turbate" la Aeroportul Oradea. Şoferi din toată ţara se întrec în "liniuţe" (FOTO / VIDEO)

Iubitori de adrenalină din toată ţara s-au strâns, sâmbătă, pe pista Aeroportului din Oradea, pentru a lua parte la una dintre etapele Campionatului Naţional de Accelerare, organizată de Asociaţia DragRacing Events.

Concursul a început înainte de prânz, fiind înscrise, deocamdată, în jur de 90 de maşini, cu motoare "tunate", adaptate curselor de "liniuţe", din mai multe zone ale ţării precum Bihor, Bucureşti, Timişoara, Arad, Satu Mare, Baia Mare, Cluj, Târgu Mureş sau Braşov.

"Vedetele sunt două BMW-uri M3 şi M5 cu motoare undeva la 800 de cai putere şi un Nissan GTR şi un Porsche cu motoare de câte 1000 de cai putere", a precizat organizatorul evenimentului, Cristian Deme.

Interesantă a fost însă şi o Dacie Logan cu motor de Renault, care a atras privirile competitorilor.

Deşi sunt un pic mai "leneşe" la demaraj, în competiţie s-au înscris şi maşini cu motoare diesel, având până în 350 de cai putere.

După ce au primit instructajul, piloţii au trecut să îşi testeze maşinile într-o atmosferă antrenantă, cu muzica tunând în boxe, întrecându-se câte doi în curse de câte 402 metri.

Singura problemă a fost pista, din cauza denivelărilor din ea unele maşini alunecând la demaraj şi ratând, astfel, cursa. "Aşteptăm şi noi cu interes reabilitarea pistei aeroportului, pentru următoarele ediţii ale evenimentului pe care l-am organizat cu sprijinul Consiliuului Judeţean şi conducerii Aeroportului Oradea", a mai spus Deme.

În jurul prânzului, în ciuda căldurii istovitoare, show-ul avea cam 200 de spectatori, dar oamenii continuau să vină.

Concursul este împărţit pe 14 grupe, în funcţie de capacitatea cilindrică a motorului, iar înscrierile se pot face inclusiv la faţa locului. Sesiunile de calificare în finala etapei au loc sâmbătă, până la ora 19, şi duminică, în prima parte a zilei, între orele 10 şi 12, pentru ca finalele să se desfăşoare duminică începând cu ora 12.

Preţul unui bilet pentru o zi costă 20 de lei, iar pentru ambele zile, 30 de lei. Elevii, studenţii şi pensionarii vor putea intra plătind 10 lei. Accesul publicului se va face prin punctul Rosa, mai exact locul unde a fost depozitat avionului lui Ion Ţiriac.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Liniute si-n oras ...
Din pacate, unii cretini se intrec si in oras, mai ales dupa miezul noptii. Stimate organ, ia vino matale pe Transilvaniei, colt cu Dacia, dupa orele 00.30, nu conteaza ziua din saptamana ...
Postat 16 Iunie 2013, 10:10 de Negative
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6134 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON