URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 17 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Septembrie 2023, 09:17

AVE Bihor: performanţă în reciclarea materialelor plastice din Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În 2023 companiile ECO BIHOR SRL (operator licenţiat al CMDJ Bihor, CMID Covasna, CMID Harghita) şi AVE BIHOR SRL (operator licenţiat de colectare, transport şi tratarea deşeurilor în judeţele Bihor şi Mureş) au în vedere implementarea unui management al deşeurilor la standarde europene, cu atenţie sporită asupra protejării mediului. Ţinta este atingerea unor performanţe optime în sortare, pentru a creşte gradul de reciclare a acestor tipuri de deşeuri.

Obiectivul general al companiilor AVE BIHOR SRL şi ECO BIHOR SRL este de a îmbunătăţi gestionarea deşeurilor din materiale plastice şi de a controla poluarea, pentru a proteja sănătatea umană, precum şi pentru a îmbunătăţi calitatea mediului în România.

Una dintre soluţiile noastre de gestionare eficientă a deşeurilor reciclabile este tratarea mecanică prin sortarea acestora în staţii. Înainte de toate, însă, dorim ca populaţia să pre-colecteze corect şi separat acasă, astfel încât să obţinem un grad de reciclare mai ridicat al acestor tipuri de deşeuri în staţiile noastre de sortare.

Instalaţie de reciclare deşeuri la Sălacea

Grupul nostru de firme a investit în realizarea unei instalaţii de prelucrare a fracţiunilor deşeurilor de ambalaje, care, din lipsa capacităţii de preluare sau a calităţii, nu se reciclează în România.

Aceasta este situată în localitatea Sălacea, unde gradul de colectare separată a atins procentul de 65%. Instalaţia este creată în vederea producerii unui produs finit sub formă de granule, printr-o linie de reciclare folie PE (post consum), care are valoare pe piaţa internă, dar şi internaţională.

Materialele din plastic vor trece mai întâi printr-un proces de sortare optică înainte de spălare şi uscare, astfel obţinându-se un material nou din plastic. În acest fel, companiile noastre folosesc principii ale economiei circulare, prin dezvoltarea unei linii complete de reciclare pentru tratarea şi reciclarea majorităţii deşeurilor din plastic. Această nouă etapă asigură o exploatare durabilă a resurselor şi o mai mare protecţie a mediului.

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON