URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 21 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă dai cu ochii roată în Piața Unirii, e imposibil să nu observi nenorocirea aia de clădire, colț cu strada Avram Iancu, ce strică imaginea întregului centru. Biata clădire din Piața Unirii nr. 7 a fost lăsată în părăseală pe motiv că pe acolo urmau să treacă buldozerele Primăriei din dorința de a face din strada Avram Iancu un drum cu patru benzi până în Parcul Bălcescu.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ministrul Finanțelor, orădeanul Marcel Boloș, se află, cu tot Guvernul din care face parte, într-o fundătură. Pe de o parte pregătește o nouă „reformă fiscală”, adică majorări de taxe și impozite despre care economiștii avertizează că vor zdruncina toate firmele, mari și mici, străine și autohtone, pe de alta spune că dacă nu reformăm cu adevărat sistemele de pensii și de salarizare vom pierde miliarde de euro din PNRR.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam și săptămânile trecute, la începutul lunii iulie, odată cu modificarea legislației penale, s-a schimbat și procedura penală pentru transpunerea deciziilor Curții Constituționale, fiind publicată Legea nr. 201/2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În România de acum un secol existau doar 17 zile caniculare pe an şi acestea numai în luna iulie. În ultimii ani numărul acestora a crescut la 40 şi apar din luna mai, extinzându-se până în octombrie. Ventilatoarele sunt mai puţin eficiente, aşa că aerul condiţionat este cel mai indicat în această perioadă, atât pentru confortul persoanelor sănătoase, cât şi pentru unii bolnavi suferinzi de afecţiuni ce se pot agrava la temperaturi ridicate (cum sunt, de exemplu, cardiacii).
11 Septembrie 2023, 09:17

AVE Bihor: performanţă în reciclarea materialelor plastice din Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În 2023 companiile ECO BIHOR SRL (operator licenţiat al CMDJ Bihor, CMID Covasna, CMID Harghita) şi AVE BIHOR SRL (operator licenţiat de colectare, transport şi tratarea deşeurilor în judeţele Bihor şi Mureş) au în vedere implementarea unui management al deşeurilor la standarde europene, cu atenţie sporită asupra protejării mediului. Ţinta este atingerea unor performanţe optime în sortare, pentru a creşte gradul de reciclare a acestor tipuri de deşeuri.

Obiectivul general al companiilor AVE BIHOR SRL şi ECO BIHOR SRL este de a îmbunătăţi gestionarea deşeurilor din materiale plastice şi de a controla poluarea, pentru a proteja sănătatea umană, precum şi pentru a îmbunătăţi calitatea mediului în România.

Una dintre soluţiile noastre de gestionare eficientă a deşeurilor reciclabile este tratarea mecanică prin sortarea acestora în staţii. Înainte de toate, însă, dorim ca populaţia să pre-colecteze corect şi separat acasă, astfel încât să obţinem un grad de reciclare mai ridicat al acestor tipuri de deşeuri în staţiile noastre de sortare.

Instalaţie de reciclare deşeuri la Sălacea

Grupul nostru de firme a investit în realizarea unei instalaţii de prelucrare a fracţiunilor deşeurilor de ambalaje, care, din lipsa capacităţii de preluare sau a calităţii, nu se reciclează în România.

Aceasta este situată în localitatea Sălacea, unde gradul de colectare separată a atins procentul de 65%. Instalaţia este creată în vederea producerii unui produs finit sub formă de granule, printr-o linie de reciclare folie PE (post consum), care are valoare pe piaţa internă, dar şi internaţională.

Materialele din plastic vor trece mai întâi printr-un proces de sortare optică înainte de spălare şi uscare, astfel obţinându-se un material nou din plastic. În acest fel, companiile noastre folosesc principii ale economiei circulare, prin dezvoltarea unei linii complete de reciclare pentru tratarea şi reciclarea majorităţii deşeurilor din plastic. Această nouă etapă asigură o exploatare durabilă a resurselor şi o mai mare protecţie a mediului.

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6481 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.013 RON