URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
04 Septembrie 2023, 09:40

AVE Bihor, sfaturi pentru cumpărături conștiente

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cumpărăturile conștiente reprezintă o abordare responsabilă și informată față de procesul de achiziționare a bunurilor și serviciilor. Aceasta implică luarea în considerare a impactului social, economic și ecologic al produselor pe care alegem să le cumpărăm. AVE Bihor vă sugerează câteva sfaturi pentru cumpărături conștiente, înainte de începerea noului an școlar.

Cercetare prealabilă: informează-te înainte de a face cumpărături! Află mai multe despre branduri, producători și produsele pe care intenționezi să le achiziționezi. Verifică feedback-ul consumatorilor și recenziile online.

Materiale durabile și de calitate: optează pentru produse realizate din materiale durabile și de calitate! Evită produsele de calitate slabă sau care se deteriorează rapid.

Produse locale: susține producătorii locali și comunitățile tale cumpărând produse locale. Acest lucru poate reduce impactul transportului și susține economia locală.

Evaluarea necesităților: întreabă-te dacă ai cu adevărat nevoie de produsul respectiv sau dacă este vorba doar de o impulsivitate temporară.

Evitarea consumerismului excesiv: nu cumpăra în exces! Încearcă să eviți cumpărăturile impulsive și să te gândești la modul în care produsul se încadrează în stilul tău de viață.

Ambalaje sustenabile: alege produse cu ambalaje sustenabile sau minimaliste și evită produsele supra-ambalate sau care folosesc ambalaje de unică folosință.

Etichetare clară: citește etichetele produselor pentru a înțelege compoziția, modul de fabricație și proveniența lor.

Produse reciclabile sau refolosibile: caută produse care pot fi reciclate sau refolosite, contribuind astfel la reducerea deșeurilor.

Cumpărături online conștiente: în cazul cumpărăturilor online, verifică sursele și alege magazinele sau platformele care sunt transparente în legătură cu produsele pe care le vând.

Cumpărăturile conștiente nu doar că pot avea un impact pozitiv asupra mediului, ci pot contribui la crearea unei societăți mai sustenabile și la dezvoltarea unui consum responsabil.

Pentru că, până la urmă, schimbarea începe cu noi!

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON