URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 17 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Septembrie 2023, 09:40

AVE Bihor, sfaturi pentru cumpărături conștiente

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cumpărăturile conștiente reprezintă o abordare responsabilă și informată față de procesul de achiziționare a bunurilor și serviciilor. Aceasta implică luarea în considerare a impactului social, economic și ecologic al produselor pe care alegem să le cumpărăm. AVE Bihor vă sugerează câteva sfaturi pentru cumpărături conștiente, înainte de începerea noului an școlar.

Cercetare prealabilă: informează-te înainte de a face cumpărături! Află mai multe despre branduri, producători și produsele pe care intenționezi să le achiziționezi. Verifică feedback-ul consumatorilor și recenziile online.

Materiale durabile și de calitate: optează pentru produse realizate din materiale durabile și de calitate! Evită produsele de calitate slabă sau care se deteriorează rapid.

Produse locale: susține producătorii locali și comunitățile tale cumpărând produse locale. Acest lucru poate reduce impactul transportului și susține economia locală.

Evaluarea necesităților: întreabă-te dacă ai cu adevărat nevoie de produsul respectiv sau dacă este vorba doar de o impulsivitate temporară.

Evitarea consumerismului excesiv: nu cumpăra în exces! Încearcă să eviți cumpărăturile impulsive și să te gândești la modul în care produsul se încadrează în stilul tău de viață.

Ambalaje sustenabile: alege produse cu ambalaje sustenabile sau minimaliste și evită produsele supra-ambalate sau care folosesc ambalaje de unică folosință.

Etichetare clară: citește etichetele produselor pentru a înțelege compoziția, modul de fabricație și proveniența lor.

Produse reciclabile sau refolosibile: caută produse care pot fi reciclate sau refolosite, contribuind astfel la reducerea deșeurilor.

Cumpărături online conștiente: în cazul cumpărăturilor online, verifică sursele și alege magazinele sau platformele care sunt transparente în legătură cu produsele pe care le vând.

Cumpărăturile conștiente nu doar că pot avea un impact pozitiv asupra mediului, ci pot contribui la crearea unei societăți mai sustenabile și la dezvoltarea unui consum responsabil.

Pentru că, până la urmă, schimbarea începe cu noi!

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON