URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 03 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La Colegiul Traian Vuia, o jună nervoasă că a fost mustrată pentru că a adus un băiat în cameră nu a mai putut suporta umilința și a pus mâna pe cuțit. Asta, ca de acum înainte pedagogul rănit să se învețe minte să lase copiii să-și facă de cap...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Până în urmă cu o săptămână - când DNA a cerut ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, pentru a-i cerceta într-un dosar privind achiziția de vaccinuri anti-Covid în prima parte a anului 2021, cu un prejudiciu de peste 1 miliard de euro - uitasem că „bomba” a fost amorsată din toamna anului trecut, când procurorii anticorupție anunțaseră public deschiderea in rem a dosarului.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Uterul este un organ situat în pelvis, între vezica urinară şi rect, continuându-se în partea inferioară cu vaginul. Uterul este împărţit în trei porţiuni: superioară (corpul uterin), inferioară (colul uterin), care se deschide la nivelul vaginului şi medie (istmul), de legătură între corp şi col.
21 August 2023, 09:43

AVE Bihor: natura mai presus de orice!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Angajații AVE Bihor au profitat de zilele libere de 15 august pentru acțiuni de conștientizare în zona Padiș / Glăvoi, din județul Bihor. Reprezentanții firmei de salubritate au luat la pas terasele și zonele de campare și le-au explicat turiștilor cât de importantă este colectarea separată. Mai ales că, recent, containerele amplasate de autoritățile din Bihor au fost mai mult goale, în timp ce în jurul lor era plin de deșeuri.

Glăvoi, punctul zero al pasionaților de munte

Zona de campare din Găvoi a fost neîncăpătoare în weekendul prelungit de Sf. Maria pentru sutele de turiști veniți la relaxare. Glăvoi este punctul de plecare în cele mai frumoase trasee din zonă, cum ar fi Cetățile Ponorului, ghețarul Focul Viu, Lumea Pierdută și multe altele. Campingul este situat într-un cadru natural de vis și permite camparea atât cu cortul, cât și cu rulota. Doar că sistemul de colectare a deșeurilor a dat rateuri nu de puține ori.

În luna aprilie, autoritățile județene din Bihor au montat platforme semi-îngropate de deșeuri, pentru colectarea lor separată. Numai că, atunci când mașinile AVE Bihor urcau în zonă, s-a întâmplat de multe ori ca incintele să fie mai mult goale, iar platformele să fie înconjurate de deșeuri. Ceea ce ne-a făcut munca infinit mai grea, ca să nu vorbim de aspectul neplăcut și de faptul că separarea deșeurilor colectate astfel este extrem de dificilă, dacă nu imposibilă.

Acesta este motivul pentru care angajații AVE Bihor au luat la pas terasele, au stat de vorbă cu turiștii și i-au informat despre tipurile de deșeuri și despre corecta folosire a platformelor semi-îngropate.

Iar reacțiile turiștilor și ale proprietarilor de terase nu s-au lăsat așteptate. Iată câteva dintre ele:

Proprietar terasă: „Ar trebui să veniți mai des, că se umplu foarte des containerele, sunt mulți turiști și recipientele prea mici”

Proprietar terasă: „Eu, personal, în fiecare lună merg pe cont propriu să strâng mizeria lăsată de turiști în pădure. Ideea de a veni și conștientiza lumea, legat de deșeuri și colectarea acestora îi foarte bună. Ar trebui să veniți mai des...”

Turistă din Iași: „Mulțumim pentru informare, ghidul de colectare a deșeurilor este foarte util, deoarece la noi în Iași nu am primit așa ceva”

Pubela la control

Angajații AVE Bihor i-au însoțit pe turiști inclusiv la platforme, pentru a-i ajuta să selecteze corect deșeurile.

Acesta este doar un prim pas pe care îl facem în zona Padiș, pentru a stopa practica poluării naturii cu deșeuri. Vor urma și alții, pentru că suntem cu toții responsabili de felul în care arată zonele turistice din Bihor.

AVE Bihor

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5313 RON
  • 1 EUR = 4.9726 RON
  • 1 HUF = 0.0132 RON