URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Aprilie 2017, 16:42

Apel la responsabilitate: RER Ecologic Service îi îndeamnă pe orădeni să fie atenţi la colectarea selectivă a deşeurilor

Apel la responsabilitate: RER Ecologic Service îi îndeamnă pe orădeni să fie atenţi la colectarea selectivă a deşeurilor EXCLUSIV RECICLABIL. În perioada următoare, toate utilajele RER Ecologic Service destinate colectării fracţiei uscate, adică deşeurilor reciclabile, vor putea fi uşor de identificat, căci vor avea lipit pe ele desenul unui container galben
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Când vine vorba de aruncatul deşeurilor, fiecare orădean trebuie să aibă în minte regula simplă a colectării selective, şi anume că resturile menajere trebuie să ajungă în pubelele şi containerele negre, iar cele care pot fi reciclate, în containerele cu capac galben sau sacii de aceeaşi culoare.

Acestea nu sunt doar obligaţii morale faţă de resursele limitate ale Terrei, ci şi legale, iar nerespectarea lor poate aduce efecte nedorite pentru întreg oraşul.

Infrastructura asigurată

Primăria şi operatorul licenţiat de salubritate RER Ecologic Service au asigurat, gratuit, infrastructura necesară sistemului de colectare selectivă. Astfel, asociaţiile de proprietari din blocuri au primit în folosinţă gratuită containere negre, destinate fracţiei umede, şi containere galbene, pentru deşeurile reciclabile, iar orădenii care locuiesc la case au primit role cu saci galbeni destinaţi fracţiei uscate.

În plus, la dispoziţia tuturor cetăţenilor au fost amplasate în cartiere 650 de containere tip clopot: cele de culoare albastră sunt destinate deşeurilor din plastic şi metal, cele galbene hârtiilor şi cartoanelor, iar cele verzi sticlelor.

Gratis, dar nu degeaba

Pentru ca orădenii să nu aibă nicio piedică în colectarea selectivă a deşeurilor, RER Ecologic Service adună gratuit fracţia uscată din tot oraşul. În plus, operatorul a instituit trasee distincte, în zile diferite. Aşadar, sub nicio formă, deşeurile nu au cum să fie amestecate.

În plus, în perioada următoare, când vor aduna fracţia uscată, utilajele operatorului de salubritate se vor distinge printr-o folie magnetică ce imită un container galben, „lipită” pe bena autospecialei. Astfel, toţi orădenii vor putea să ştie, când vor vedea aceste utilaje în oraş, că în ele ajung exclusiv deşeurile reciclabile şi vor putea să vadă cu ochii lor că cele două tipuri de fracţii nu sunt amestecate. Pentru că RER Ecologic Service respectă efortul fiecărui orădean care colectează selectiv.


Vocea străzii

Ce vă împiedică să colectaţi selectiv deşeurile?

Faptul că ajung în aceeaşi maşină toate deşeurile, şi cele reciclabile şi cele menajere, din vina unor angajaţi leneşi şi nepăsători.
Ella Ieremi

Simplul fapt că ei vând deşeurile şi fac bani, în timp ce noi plătim colectarea deşeurilor şi ei fac iar bani. Atunci să le selecteze ei!
Komaromi Levente

Nu mă opreşte nimic. Eu le selectez în casă, le adun separat în plase şi tot separat le arunc în containerele cu pricina.
Ciprian Cornea

În oraş sunt prea puţine locuri de colectare a deşeurilor reciclabile. Şi nu-mi place că muncitorii uneori amestescă deşeurile.
Doina

Eu cred că pe orădeni îi opreşte doar comoditatea, altceva nu prea este ce să-i împiedice. Numai cine nu vrea nu colectează selectiv.
Mihai Popa

Românii încă nu sunt educaţi, nu ştiu ce înseamnă colectarea selectivă, ce sunt deşeuri reciclabile şi de ce trebuie să le adunăm separat.
Cristina Balog

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON