URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 21 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Iulie 2021, 14:00

Angajaţii Băiţa Bihor SA reiau greva foamei: După ce le-a promis că va reanaliza situaţia firmei „cu celeritate”, şeful ANRM a plecat în concediu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cei 11 angajaţi ai companiei Băiţa Bihor SA, care săptămâna trecută au suspendat protestul, au reintrat în greva foamei.

"Băiţa Bihor SA, aflată în protest din data de 15 iunie, anunţă reintrarea în greva foamei a unui număr de 11 salariaţi, începând din data de 19 iulie", se precizează în comunicatul transmis, luni, de companie şi semnat de preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii, Elena Miclea.

Reluarea grevei este motivată de lipsa de condescendenţă a preşedintelui ANRM, Daniel Grigoriu Norocel, care a promis în cadrul întâlnirii mediate de secretarul general adjunct al Guvernului că va reanaliza situaţia firmei "cu celeritate".

Protestatari la Guvern

După cum BIHOREANUL a mai scris, reprezentanţi ai companiei Băiţa Bihor SA, alături de deputatul PNL Kiss János şi avocatul orădean Tudor Moldovan, au fost solicitaţi lunea trecută pentru a purta discuţii cu şeful Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM), Daniel Grigoriu Norocel, în prezenţa secretarului general adjunct al Guvernului, Mircea Abrudan.

Întâlnirea a vizat situaţiei firmei, căreia i s-a refuzat permisul de exploatare pentru cariera de calcar aflată pe proprietatea societăţii, pe motiv că perimetrul de exploatare s-ar suprapune cu cel al firmei miniere Băiţa SA.

Refuzul a fost susţinut de ANRM cu o hartă a celor două perimetre şi care arată că firma minieră ar avea interese în subteran până în zona Padiş. Or, în realitate, minerii exploatează în cu totul alte zone, nu ajung nici până la cariera de calcar, de care sunt despărţiţi de valea râului Crişul Băiţa, iar desenul reprezintă un eventual perimetru de dezvoltare, făcut în anii ’90, în ideea în care, la un moment dat, cândva, se vor face cercetări geologice pentru găsirea altor resurse.

Cu celeritate, după concediu

Cu toate că în timpul întâlnirii de la Guvern şeful ANRM le-a promis protestatarilor că va reanaliza situaţia "cu celeritate", pretinzând că nu a avut toate documentele prezentate de reprezentanţii firmei la acea întâlnire, ulterior acesta a plecat în concediu, după cum a constatat şi reporterul BIHOREANULUI, care a încercat să-l contacteze, luni, telefonic, la sediu.

Daniel Grigoriu Norocel se află în concediu până săptămâna viitoare, iar atribuţiile sale au fost delegate directorului general de Gestionare, Evaluare şi Concesionare Resurse/Rezerve Petrol, Sorin Călin Gal.

"Domnul preşedinte are câteva cazuri punctuale de care se ocupă personal, cum este şi situaţia de la Băiţa. Eu nu am fost informat despre ce este acolo, ce se întâmplă, se va ocupa domnul preşedinte, după ce se întoarce, marţea viitoare. Ştiu că se află în analiză, se aşteaptă şi Corpul de control al Guvernului, pentru a verifica avizele şi permisele acordate, documentele. Mai mult nu pot să spun, pentru că nu este domeniul meu de activitate", a explicat, pentru BIHOREANUL, Sorin Gal.

Dosarul cu documente, depus în urmă cu o lună de firma orădeană pentru obţinerea permisul de exploatare la sediul Serviciului teritorial Bihor al Agenţiei, se află şi în prezent la Oradea, fără să fi fost solicitat spre analiză de conducerea centrală a Agenţiei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Bai fomitilor
Bai fomitilor da stiti voi ca bugetarul de la anrm are porcoi de bani ca leafa si trebuie musiai sa merga in conced sa se boiereasca si el? sTITI VOI ASTA? iL DOARE PE EL IN BORTA KURULUI DE NECAZUL VOSTRU SI DE FOAMEA VOASTRA, EL MUSAI SA MEARGA IN CONCED CA ARE UN PORCOI DE BANI NUMAI CA LEAFA FARA SA NUMARA SI ALTI PORCOI DIN VENITURI "COLATERALE" da alea nu se pun la socoteala, alea se depun in cont la matusa Tamara care matusa le nevoie ii ajuta pe saracii de ei! asa ca pofta in cui, da in cuiul ala de unde va agatati streangul!
Postat 19 Iulie 2021, 18:23 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5777 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON