URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 22 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Tarom are un vechi monopol pe cursele București - Oradea, ba surse din industrie spun chiar că ruta este cea mai profitabilă a companiei. O informație intuită și din prețurile biletelor, exorbitante, și din faptul că se găsesc greu cu o zi - două înainte de zbor, iar adesea chiar deloc. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 10 mai 2024, Președintele României a promulgat un proiect de lege inițiat în 2023 de doi celebri parlamentari (Ion-Marcel Ciolacu și Nicolae-Ionel Ciucă), prin care se schimbă radical regimul infracțiunii de evaziune fiscală, în sensul în care infractorul va plăti ca să nu mai meargă la închisoare - cu cât va plăti mai târziu, cu atât va plăti mai mult!
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Decembrie 2021, 12:43

Adolescent de 14 ani, împuşcat în Sălaj de un bărbat care l-a confundat cu un animal sălbatic

Adolescent de 14 ani, împuşcat în Sălaj de un bărbat care l-a confundat cu un animal sălbatic (Sursa foto: G4media.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un adolescent de 14 ani din comuna Măerişte, judeţul Sălaj, care a plecat duminică în pădure împreună cu tatăl său, a fost împuşcat de un bărbat de 63 de ani care l-a confundat cu un animal sălbatic. 

Potrivit site-ului de ştiri locale Graiulsalajului.ro, incidentul a avut loc duminică, în jurul orei 17.30, într-o pădure de lângă localitatea Poiana Măgura, în comuna Sărmăşag, pe fondul de vânătoare Măgura Şimleului. Publicaţia notează că adolescentul se afla în pădure împreună cu tatăl său pentru a căuta brazi de Crăciun.

În aceeaşi zi, un vânător autorizat din Giurtelecu Şimleului, comuna Măerişte, care a participat la o vânătoare autorizată, şi-ar fi lăsat puşca de calibru 16 milimetri şi muniţia nesupravegheate într-o baracă pe care o deţinea în pădure.

"În acel timp, un alt bărbat, în vârstă de 63 de ani, din aceeaşi comună, prezent în baracă, ar fi văzut mişcare în pădure şi crezând că sunt animale sălbatice, fără a fi autorizat în vederea deţinerii de arme şi muniţii, ar fi luat arma şi ar fi executat foc de armă în direcţia respectivă, unde se afla copilul de 14 ani", a transmis, pentru sursa citată, Poliţia Sălaj.

La faţa locului, s-au deplasat echipaje de intervenţie de la poliţie, ambulanţă şi pompieri, dar şi procurorii care se ocup de caz.

Adolescentul a ajuns în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, el fiind împuşcat în zona abdominală şi în braţ.

Poliţiştii sălăjeni au emis mandate de aducere faţă de cei doi bărbaţi, cel cu autorizaţie pentru armă şi cel care l-a împuşcat pe adolescent, ambii fiind conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj pentru audieri.

Bărbatul de 63 de ani a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore. În urma incidentului, s-a întocmit dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă fără drept, braconaj cinegetic şi vătămare corporală din culpă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5756 RON
  • 1 EUR = 4.9746 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON