URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Ianuarie 2013, 09:12

Cel mai bogat demnitar al Guvernului Ponta II: Are 31 de ani, iar averea familiei sale e estimată la 25 de milioane de euro

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

El e surpriza din Guvernul Ponta. Ca potenţial financiar, îi bate şi pe cei mai bogaţi miniştri. N-a apărut încă în spaţiul public, este un tânăr discret şi nu epatează prin maşini scumpe şi haine de firmă.

Vine dintr-o familie a cărei avere o estimează la 24-25 de milioane de euro, bani pe care i-a făcut din mezeluri şi, mai nou, din imobiliare. E cel mai înstărit şi printre cei mai tineri demnitari ai guvernului Ponta II, împins de PNL în eşalonul al doilea al executivului.

Valentin Şoneriu a preluat afacerea părinţilor în 2004, când avea 23 de ani, imediat după ce şi-a luat licenţa în Statele Unite. Acum are 31, conduce trei companii şi un Mercedes S Class, a urcat în primele 200 de poziţii în topul milionarilor din România şi nu şi-a pus problema cât e salariul de demnitar, la stat. "Nu cred că vă imaginaţi că am venit pentru bani", spune el. Cu toate acestea, n-ar refuza o casă de la RA-APPS.

Este liberal. Tatăl său, PSD-ist: "Nu mă dau orfan. Am o familie care m-a ajutat foarte mult să fac paşii ăştia", admite. Nu-i place eticheta "băiatul lui tata", dar nici nu o repudiază: "Nu mă dau orfan. Am o familie care m-a ajutat foarte mult să fac paşii ăştia".

Şi-a pus în gând să fie secretar de stat, la Agricultură, în 2008. Intrase în PNL de un an, dar cu ambiţii precise. Lui i-au ieşit în patru ani, imediat ce liberalii s-au instalat mai confortabil la guvernare. Încălzirea şi-a făcut-o la Braşov, la Consiliul Judeţean. În politica mare a intrat însă pe mâna lui Crin Antonescu, direct în ministerul lui Daniel Constantin, cu un vot fără emoţii în conducerea de partid. Pe lista finanţatorilor PNL apare în 2011 cu o contribuţie chiar mai mare decât şeful său de partid, dar cot la cot cu actuali miniştri: Eugen Nicolăescu, Varujan Vosganian.

Ce va face la Agricultură îi e încă neclar. Evită să vorbească despre responsabilităţiile care-i vor reveni sau despre ce ar schimba. La acuzaţiile de conflict de interse odată devenit numărul doi în luarea deciziilor din industria în care rămâne mai departe ca acţionar spune că nici nu s-a gândit.

Prin minister a mai fost, ca om de afaceri. "Îi cunosc pe foarte mulţi. Mi-am calculat foarte bine intenţia de a merge în direcţia asta", spune Valentin Şoneriu care îşi aşteaptă doar numirea oficială.

Afacerea familiei sale e una profitabilă cu produse din carne, 30 de milioane de euro cifră de afaceri, un abator, o fabrică de lactate, o reţea cu 100 de magazine şi supermarketuri, peste 4.000 de hectare de teren agricol, 25.000 de porci, 2.600 de vaci, 150.000 de păsări. 1.000 de angajaţi. Pe scurt, 24 de milioane de euro au împreună cei doi fii, Valentin şi Paul Şoneriu, şi părinţii lor, Olimpiu şi Carmen. "Facem carne, mezeluri, zootehnie, agricultură. A fost muncă foarte multă, poate şi noroc. Afacerea au pornit-o ai mei în '91. Eu am primit responsabilităţi in 2004, la terminarea facutăţii", povesteşte Valentin Şoneriu.

Sursa: gandul.info

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON