URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Aprilie 2019, 11:11

Activitatea Uber, restricţionată de instanţă în Cluj Napoca. Compania nu mai poate lucra cu "şoferi parteneri"

Activitatea Uber, restricţionată de instanţă în Cluj Napoca. Compania nu mai poate lucra cu 'şoferi parteneri' (sursa foto: BGR.com)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Activitatea platformei de ridesharing Uber a fost restricţionată pe teritoriul municipiului Cluj Napoca printr-o decizie a Curţii de Apel Cluj, pronunţată pe 25 aprilie. 

În minuta sentinţei Curţii de Apel Cluj Napoca se arată că Uber trebuie să înceteze practicile neconcurenţiale, constând în "furnizarea de servicii de suport referitoare la verificarea documentaţiei prezentate de furnizori şi a stării autovehiculului, precum şi în sesiuni de informare a furnizorilor care doresc să utilizeze aplicaţia UBER, toate în legătură cu furnizarea de servicii de transport pe raza Municipiului Cluj Napoca".

Decizia este definitivă şi executorie. Procesul în care s-a pronunţat Curtea de Apel Cluj a fost intentat companiei Uber de o asociaţie de taximetrişti. 

UBER spune că, în urma unei prime analize legale a deciziei Curţii de Apel Cluj, aplicaţia nu a fost interzisă în Cluj-Napoca, ci doar s-a dispus încetarea activităţii a şoferilor parteneri, potrivit digi24.ro. 

Compania precizează că a făcut modificări între timp şi că acum funcţionează doar cu şoferi autorizaţi.

"Decizia este dezamăgitoare, însă dorim să-i asigurăm pe pasagerii şi pe şoferii parteneri care se bazează pe Uber în Cluj că aplicaţia poate continua să funcţioneze. Între timp, am schimbat modul în care operăm, iar în prezent lucrăm doar cu operatori de transport autorizaţi. Multe ţări din UE au reglementat serviciile de ridesharing precum Uber, oferind astfel mai multe opţiuni de mobilitate cetăţenilor lor. Avem încredere că România se va alătura în curând acestui trend", se arată în comunicatul UBER.

Compania mai spune că "o primă analiză a deciziei Curţii de Apel arată că parte a acţiunilor cerute de reclamanţi au fost respinse şi că serviciul Uber NU este interzis în Cluj. Cu toate acestea, se pare că decizia a dispus încetarea activităţilor de suport direct pentru şoferii parteneri oferite de către Uber Systems România în Cluj".

Decizia poate fi atacată doar la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit adevarul.ro, în prima instanţă judecătorii Tribunalului Comercial Cluj au statuat că Uber trebuie considerată ca fiind indisociabil legată de un serviciu de transport, sentinţa instanţei de fond fiind menţinută. 

Potrivit motivării sentinţei de Tribunalului Comercial Cluj, reprezentanţii Uber au susţinut în instanţă că societatea nu activează în domeniul transportului de persoane, ci "prin intermediul aplicaţiei sale, pune la dispoziţia utilizatorilor (beneficiar şi furnizori) o platformă IT ce pune în legătură persoane ce doresc să se deplaseze".   

Activitatea ar fi una de e-commerce, şi nu de transport public, au mai precizat reprezentanţii Uber, care au subliniat că "în niciun caz nu poate fi reţinută ca fiind un serviciu veritabil de transport public de persoane", mai relatează adevărul.ro. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON