URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 12 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Decembrie 2023, 13:31

Accident la alveola de calmare a traficului de lângă Ciumeghiu: O şoferiţă a lovit bordura, a rupt un stâlp de curent şi a ajuns în şanţ

Accident la alveola de calmare a traficului de lângă Ciumeghiu: O şoferiţă a lovit bordura, a rupt un stâlp de curent şi a ajuns în şanţ foto:generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O tânără în vârstă de 20 ani din comuna Avram Iancu a ajuns la spital cu multiple leziuni în urma unui cumplit accident rutier produs în noaptea de marţi spre miercuri, pe DN79, lângă Ciumeghiu. Șoferiţa a lovit alveola mediană de calmare a traficului şi a pierdut controlul maşinii, izbind un stâlp de curent şi ieşind în decor. 

Accidentul rutier s-a produs miercuri, în jurul orei 2, la ieşirea din Ciumeghiu spre Salonta, unde o tânără de 20 de ani, din comuna Avram Iancu, aflată la volanul unui Opel, a lovit alveola mediană de calmare a traficului, a pierdut controlul asupra direcției și s-a izbit cu maşina de un stâlp de electricitate, situat pe partea dreaptă a direcției sale de deplasare. În urma impactului, stâlpul s-a rupt și a căzut pe carosabil, iar autoturismul a pătruns în șanț.

Șoferiţa a suferit multiple leziuni, fiind transportată la spital.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, poliţiştii nu au stabilit deocamdată circumstanţele în care s-a produs accidentul rutier. Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier Salonta, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Pt Sandu 2019
Vedem cât sunt de bune: accidentul fiind provocat din cauza alveolei! Cu siguranță prost semnalizată, cu vopsea ștearsă și alte cele. Ar fi interesant dacă întrunește condițiile să dea in judecată administratorul drumului. Să-și mai acopere din cheltuieli.
Postat 20 Decembrie 2023, 19:58 de georgemarian
@Musti
Mi-ai citit gandurile?!!? Citisem articolul si voiam sa scriu punct cu punct ce ai scris tu! Bine ca am citit comentariile, altfel ma dadeai in judecata pt drepturile de autor!
Postat 20 Decembrie 2023, 17:49 de Kid
Sunt foarte bune acele alveole
Diferența o face șoferul.
Postat 20 Decembrie 2023, 16:23 de Sandu2100
Imprumutate din vecini, dar facute romaneste...
Chiar daca poti intalni alveole de calmare a traficului si prin alte tari, alea nu se compara cu ale noastre, care sunt extrem de performante. Se vede dupa numarul victimelor. De sunt atata de " eficace"? Mai intai ca ale noastre nu sunt iluminate. De cele mai multe ori noaptea, la lumina farurilor, zaresti doar indicatorul de averizare si pe cel de ocolire din centru, care sunt reflectorizante, dar nu poti vedea pana unde se intind bordurile. Chiar daca unele sunt prevazute cu catadioptri, acestia sunt de cele mai multe ori acoperiti de noroi si neintretinuti, pierzandu-si de fapt functia. Un alt nonsens. Daca pe intrarea in localitate pot intelege o atare utilitate, ma intreb care ar fi rolul obstacolului respectiv asezat pe iesirea din localitate? Bine, in afara de faptul ca s-a decontat o cantitate dubla de materiale si manopera pt. fiecare insulita latita pana pe sensul de iesire. Nefericita soferita a fost surprinsa exact de acest obstacol pus pe sensul de iesire, cand tendinta este de a incepe sa accelerezi in timp ce parasesti localitatea. Dar pe cine, oare, incurca asta? Si, in sfarsit, cum le-am amplasat noi, nu le amplaseaza nimeni. Parca sunt puse intentionat in locuri marginite de santuri adanci, parapeti de beton, capete de pod, etc. Nu cumva sa scapi, iesind doar usor de pe carosabil, in cazul in care ai avut un moment de neatentie. Nu, tata, praf sa te faci!
Postat 20 Decembrie 2023, 15:57 de Musti
@georgemarian
De acord. Dar sunt facute dupa model EU la un moment dat erau la moda. Cu ele se astupau gropile de la intrari si iesiri din localitati. Deci intr-un fel, asa cum sunt, sunt doar niste pericole in plus pe drum. Bine ca in urma accidentului nu a lovit o masina din sens opus care ocolea insula sa mai moara si nevinovati. Tipic ipocrizie UE: exista accidente? hai sa punem ghimpi pe jos ca soferii sa mearga incet sa i-i ocoleasca, poate asa salvam 1-2 accidente. Sau crocodili, sau altceva. Cand construiesti ceva in gabaritul normal al unei benzi de circulatie de altfel drepte acel ceva va deveni obstacol. La momentul acesta statistic sunt mai multe accidente si pericole in alveole decat cele salvate de alveole. In fond nimic nu opreste pe cineva sa ocoleasca alveola si sa dea talpa dupa ea, in localitate.Un lucru e clar: in coloana, alveolele vor incetini toata coloana iar de exemplu cele din Osorhei doar provoaca inghesuiala pe drum. Pe de alta parte tot timpul vor fi cel putin 50% oameni care sunt de parere ca probabil facand accidentul in aveola a evitat sa-l faca putin mai incolo intr-un om, masina, cladire, etc. Iar privit asa... suna ok. Poate ar trebui si bariere.
Postat 20 Decembrie 2023, 14:41 de nihil
Alveolele sunt cauza accidentelor
Este o soluție criminală de proiectare, cea care te forțează să schimbi direcția volanului. Dispozitivele de reducere a vitezei (marcaje in relief, vopsea in strat gros etc) sunt la îndemână și practice și ele trebuie să fie obligatoriu perpendiculare pe direcția de mers. Acestea vibrează și te fac conștient dar la alveolele devii conștient doar când ești cu roțile în sus. Ar trebui cineva din factorii de decizie să le interzică și să modifice legislația de asemenea aberații geometrice și fizice.
Postat 20 Decembrie 2023, 13:47 de georgemarian
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON