URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Septembrie 2012, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Crimă pentru un sex oral

Bărbatul arestat pentru uciderea prostituatei gravide de pe centură e un psihopat care şi-a torturat victima, violând-o cu un baston ce i-a spart toate organele interne, ucigându-i şi fătul din pântec.

Imediat după ce a omorât-o pe femeia care îi refuzase o partidă de sex oral, criminalul, un orădean de 32 ani abia scăpat de o reclamaţie de viol, a căutat o altă fată care să îl satisfacă gratis, sub ameninţarea că altfel o "mierleşte la fel ca aialaltă".

Autostrada fără sfârşit

Cu trei luni înaintea termenului de finalizare, Autostrada Transilvania nu e gata nici pe jumătate! Începute în 2004 cu firma americană Bechtel la un preţ confidenţial, costurile lucrărilor, multe deja degradate, continuă să fie ţinute de CNADNR la secret, iar oficialii estimează că în ritmul actual autostrada va fi dată în folosinţă abia prin 2025.

Primarul şi "gorilele"

Comuna Cefa este un tărâm parcă rupt din Vestul Sălbatic, în care domneşte legea pumnului. După ce şi-a altoit părinţii, edilul Dumitru Bărnău a ajuns să-şi ţină la respect şi oponenţii tot cu bătaia, iar susţinătorii săi, un fost puşcăriaş şi un escroc, îi terorizează pe localnici, inclusiv pe un deputat, ziua în amiaza mare, fără să fie deranjaţi cu nimic de oamenii legii.

"Poliţia" lucrărilor

Confruntată cu lucrări de o amploare fără egal, Primăria caută diriginţi de şantier care să-i oprească pe constructori să fure la materiale ori să-şi bată joc de calitate.

Municipalitatea e dispusă să plătească până la 1,5 milioane lei în plus la lucrările de infrastructură contractate pentru drumuri, poduri, parcări şi străzi, numai ca să aibă siguranţa că sunt făcute la timp şi la standardele din contract.

ORADEA NOASTRĂ
Lebedele Bihorului

Spre bucuria orădenilor, în zona podului Sovata s-a stabilit din luna februarie o familie de lebede care a şi cuibărit în stufărişul de pe Criş. Acum, cele şapte exemplare se plimbă zi de zi pe râu, sub privirile trecătorilor care se bucură de noii "vecini".

Ce nu ştiu însă orădenii este că nu doar în oraş pot fi admirate graţioasele păsări, ci şi în mai multe alte zone din judeţ străbătute de Crişul Repede.

Vânzătorii de iluzii

O firmă din Oradea care promite locuri de muncă în Germania şi Austria a tapat de bani sute de creduli. Poliţia şi Inspectoratul de Muncă sunt asaltate de tot mai multe plângeri ale unor şomeri dornici să muncească peste hotare, dar ţepuiţi de un SRL cu nume nemţesc, Personalvermittlung, care le-a vândut doar promisiunea unor joburi, luându-le banii fără a le găsi de lucru.

TIME OUT
S-o facem lată, încă o dată!

Unul dintre cei mai îndrăgiţi artişti din România revine în faţa publicului orădean. Ştefan Bănică jr. ajunge din nou la Oradea pe 4 octombrie, cu un concert extraordinar, din care nu vor lipsi cele mai de succes piese din ultimul deceniu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
"Poliţia" lucrărilor
Patru ani am avut cel mai bun diriginte de şantier din ultimii 20 de ani. S-a plictisit gibonul de o muncă care-l onora şi vrea de acum să fie primar cu adevărat ? Dacă e aşa, atunci trebuie noi alegeri locale, pentru că l-am votat pentru calităţile sale de bun supervizor de lucrări, nu pentru că ar fi fost un bun şef al treburilor naţionale şi internaţionale ale municipalităţii !?!
Postat 17 Septembrie 2012, 21:45 de Carp III
nici o problema ca maine poate fi copilu, sotia ta.
daca stam in casa si ne plangem de mila culegem victime! nici o problema ca maine poate fi copilul, sotia ta, roata se invarte noi spune ca o prostituata si ca vai ar merita dar putea sa fie un copil !! trebuai legalizata prostitutia si oferite norme cu privire la perversiunile sexuala, cum puteti trai in minciuna si fie ce o fi !!! o sa castige cine va mai mult ca a prins criminalul dar crmele nu se vor termina ca asa e ordin politic sa fie victime.
Postat 17 Septembrie 2012, 11:45 de minciuna e viata
trebuie data o lege speciala
daca in 2012 vor oral de la om inseamna ca suntem nenorociti pe viata sunt aparte de masare a peni...sului este absurd sa i ceri cuiva sa ti faca oral, trebuie data o lege speciala prin care sa fie interzise perversiunile sexuale de catre om, obligatoriu daca nu intretinem bolnavi masochisti, criminali .
Postat 17 Septembrie 2012, 09:51 de legea !!!!
porcarii ii tragi una in gat nu mai respira, ce frica !!
:)))) ma faceti sa rad cum i a bagat bastonul intre picioare , voi credeti ca picioarele se desfac la comanda , oricat te ar bate nu faci la comanada, nu emai puternic ca creierul tau , ce porcarii scrieti ? noi rezistam la torturi neinchipuite suportam bataia dar nu si umilinta :))) nu poate un barbat sa ti desfaca picioarele daca tu cerebral refuzi :))) da i incolo rupeti le gatul la toti obsedatii sexuali, fara mila vor viola si fetite in final pentru ca sunt bolnavi, gura nu are ce caura pe organul sexual cei ce fac asa ceva trebuie ucisi cu pietre, nu puneti gura pe ceva ce nu este normal. de ce va e frica cum lovesc ei lovesti si tu unde e viata:gat si respiratie, daca gatul e lovit e mort in viata:)).
Postat 17 Septembrie 2012, 09:41 de da i incolo
Barnau, primarul minune
Barnau, bata-te Cioaca de pischer, iar ai ajuns la gazeta!? hahahah. Tot neamul tau de carutasi nu a avut parte de atata publicitate gratuita.
Postat 17 Septembrie 2012, 08:50 de Rittli
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON