URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Ianuarie 2012, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Umblaţi la curve 

Doi primari şi doi preoţi ortodocşi s-au programat la prostituate aflate în căutare de "domni generoşi". Procesul celei mai mari reţele de proxeneţi descoperite la Oradea, conduse de Ciprian Nechi, începe săptămâna viitoare şi se anunţă exploziv, căci dosarul conţine amănunte picante despre funcţionari, politicieni şi poliţişti care s-au destrăbălat cu tinerele "închiriate" prin mica publicitate, unele chiar minore.

Judeţeanul "bate" Primăria

Anul 2012 începe spectaculos: Gheorghe Carp devine şef la Spitalul Judeţean, iar Florica Cherecheş viceprimar. Propulsarea lui Carp la conducerea celui mai mare spital din Bihor ţinteşte continuarea modernizării sistemului sanitar local, în timp ce Cherecheş a fost aleasă pentru hărnicie, dar şi pentru a i se netezi viitoarea candidatură la Parlament.

Comasa(cra)rea

Pentru a se putea încadra în fondul de salarii pentru profesori, învăţători şi educatori, Primăria pregăteşte unificarea unităţilor de învăţământ din Oradea. Municipalitatea vrea să reducă reţeaua şcolară la 46 unităţi de învăţământ prin comasarea a 41 de instituţii şcolare din cele 68 existente, între care Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, Şcoala Octavian Goga şi zeci de grădiniţe, astfel încât noile unităţi să aibă mai mulţi copii şi să fie mai consistent finanţate de la bugetul central.

Sabotaj la tarife

Ca să nu strice afacerea cabinetelor particulare, Maternitatea a fixat pentru ecograful 4D al policlinicii proaspăt modernizate un tarif de 5 ori mai mare decât cel practicat înainte. După ce în toată luna decembrie la ambulatoriul Maternităţii nu s-a făcut nici măcar o singură ecografie 4D, tocmai din cauza preţului umflat, Primăria a dispus reducerea acestuia sub cele ale cabinetelor private.

Angajăm "şerifi"!

Revoltaţi că desfiinţarea posturilor i-a lăsat doar cu câte un agent, primarii îşi fac propriile poliţii locale. Desfiinţarea celor 91 de posturi de Poliţie comunale din judeţ a pus pe jar primarii de la ţară care, de teama creşterii infracţionalităţii, sunt gata să dea bani din bugetele locale pentru a avea poliţişti în sate.

INTERVIUL BIHOREANULUI
Graham Kilbane, director general Omilos Group: Orădenii trebuie să îşi cheltuiască banii în Oradea!

La cei 46 de ani, Graham Kilbane, directorul general al Omilos Group, dezvoltatorul ERA Shopping Park, are în spate 12 ani în imobiliare. El spune că, deşi oraşul de pe Criş nu mai suportă pe viitor alte malluri, deschiderea recentă a Oradea Shopping City chiar "peste drum" ajută ERA în afaceri. "Majoritatea celor care vin la OSC traversează la ERA", afirmă el, prognozând că zona de sud va deveni cel mai puternic vad comercial al oraşului.

Unii greşesc, alţii plătesc

Din cauza unei şmecherii a "superconstructorului" Călin Raita şi a neglijenţei funcţionarilor din Paleu, locuitorii cartierului Orizont s-au trezit cu datorii despre care nici nu aveau habar. Deoarece pentru a plăti impozite reduse Raita a declarat la Primăria Paleu suprafeţe mai mici pentru casele construite, iar funcţionarii nu l-au verificat, 200 de familii au de plătit acum diferenţe la impozitele pe proprietate, dobânzi şi penalităţi.

TIME OUT
În ring cu Ilaria

După succesul de la "Dansez pentru tine", unde a obţinut locul doi în tandem cu Liviu Vârciu, orădeanca Ilaria Cherloabă îi învaţă şi pe alţii drumul spre performanţă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
tot curve raman
justitia ...romana!...asa cum este EA nu poate da verdictul de c u r v a...,eventual o pot da eu ca musafir,sau beneficiar m-am prins oriesti popa ori esti primar...!Sau poate amandoua...
Postat 12 Ianuarie 2012, 20:06 de legionarul
tot curve raman
justitia ...romana!...asa cum este EA nu poate da verdictul de c u r v a...,eventual o pot da eu ca musafir,sau beneficiar
Postat 12 Ianuarie 2012, 20:04 de legionarul
si ... apropos
... bine ar fi daca tanara (minora ?) din imagine te-ar da in judecata ziarist tampitzel, pentru titlul mare cu apelativul curve, La fel biserica pentru asocierea nefericita a imaginilor. Alo ! vreun ONG,ceva, vreo fundatie pentru apararea drepturilor omului, ? nimic? dormiti ,,,,
Postat 09 Ianuarie 2012, 17:09 de eu
este legal sa folositi acest termen inainte ca justitia sa stabilesca ?
EXACT ca si gigi becali discriminati femeia dar barbatul care are mai multe femei cum il defineste societatea "curvar" :))) ne am civilzat sau suntem mai mult primitivi ca secta barbatul si femeia pana la moarte :)) atuci ce facem cu concubinajul, ce facem cu divortul?
Postat 09 Ianuarie 2012, 11:48 de de ce \
este legal sa folositi acest termen inainte ca justitia sa stabilesca ?
de ce \" curve\"? este inacceptabil sa toleram asemenea limbaj si in public, chiar da ti dovada ca sunteti dusi cu capuul, asta e singur raspuns sanatos, va mai intreb o data de ce \"curva\"? O femeie este libera sa intretina raporturi sexuale si cu 1000 de barbati daca poate, de ce \"curva\"? SAU dupa mintea voastra bolnava trebuie sa intretina numai felatie :)))) adica perversiuni sexuale!
Postat 09 Ianuarie 2012, 11:46 de de ce \
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON