URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Răzbunarea Miliţiei

Bătuţi de poliţişti, s-au trezit cercetaţi chiar de ofiţerul care trebuia să-şi ancheteze colegii.

Ofiţerul pus să cerceteze 11 poliţişti, care au băgat în spital un comerciant şi pe fiul său minor, le-a fabricat dosar penal victimelor şi martorilor, pe care îi acuză de denunţ calomnios, respectiv mărturie mincinoasă. Şeful Poliţiei Bihor nu vede nimic abuziv în asta, dimpotrivă, crede că presa şi infractorii s-au aliat ca să decridibilizeze "oamenii legii".

Am pierdut trenul!

CFR Călători desfiinţează singurul tren care asigură cursa directă de zi Oradea - Bucureşti.

Din 16 mai, orădenii care vor să călătorească ziua spre Capitală sau spre localităţile de pe traseu vor fi nevoiţi să schimbe trenul la Cluj, de unde, după o aşteptare de peste o oră, vor putea lua Intercity-ul de Bucureşti .

Cu mâna-ntinsă

Consiliul Judeţean Bihor trăieşte din bani de la bugetul de stat şi din patru taxe mărunte.

La 13 ani după vânzarea către fraţii Micula a Hotelului Crişana din Felix şi la 5 după înstrăinarea societăţii Drumuri Bihor către omul de afaceri Beniamin Rus, CJ are un buget în care veniturile proprii reprezintă doar 10% din total, adică sub un milion de euro.

Parcul din pădure

Primăria din Girişu de Criş a defrişat o pădure de salcâmi de 2,6 hectare ca să facă loc unui parc pentru a cărui amenajare, însă, nici nu are bani.

Sub pretextul că cei 349 salcâmi erau bătrâni şi nu foloseau decât la pitit gunoaiele localnicilor, edilii comunei au ordonat tăierea lor, sperând că într-o zi vor avea fonduri să ridice în loc un parc cu fântână arteziană şi teren de fotbal.

Primărie, cumpăr CET!

Municipalitatea lansează cea mai mare licitaţie din istoria oraşului, la care sunt aşteptate companii de top din întreaga lume.

Pentru achiziţionarea unei centrale pe gaz care să înlocuiască bătrânul CET pe cărbune, Primăria pune la bătaie nu mai puţin de 53 milioane de euro din fonduri UE, suma reprezentând mult peste bugetul oraşului pe un întreg an de zile.

Sărăcie din prostie şi hoţie

Prejudicii de 40 milioane de lei provocate de incompetenţa şi lăcomia primarilor din judeţ.

Camera de Conturi arată că, după 23 de ani de autonomie, administraţiile locale încă nu ştiu să-şi facă bugetele, şefii de regii au salarii majorate nelegal, primarii nu-i impozitează pe contribuabili de dragul voturilor, iar unii fură din banii publici şi cu picul, şi cu sacul.

INTERVIUL BIHOREANULUI
Daniel Negrean, inspector general al IŞJ Bihor: "Trebuie să învăţăm elevii să înveţe"

Aflat la şefia Inspectoratului Şcolar Judeţean de un an, inspectorul Daniel Negrean, profesor de matematică, face o radiografie a învăţământului bihorean: elevii iau mai în serios reţelele sociale decât studiul şi, chiar dacă adună un bagaj de informaţii în timpul şcolii, nu prea ştiu să-l folosească practic, dovadă că prea puţini promovează examenele la finalul studiilor. Pentru viitor, Negrean crede că trebuie lucrat la "rădăcină", adică elevii trebuie învăţaţi de mici să... înveţe.

Hoţie în Primărie

Prins că a dat iama în banii publici, edilul comunei Boianu Mare, Sorin Groza, a ajuns după gratii.

Edilul şi complicii săi, contabila şefă şi casierul, sunt acuzaţi că au falsificat listele cu persoanele asistate social, dublând numărul acestora, că au inventat angajaţi şi au umflat şi statele de plată, provocând o pagubă de peste 400.000 lei.

Pista uitată

Din toamnă, pista de atletism din Băile Felix va fi reabilitată de către Direcţia Silvică Bihor.

Lăsată în paragină de mai bine de un deceniu, pista va fi refăcută în întregime, astfel încât să poată fi folosită nu doar de alergători, ci şi de biciclişti.

Darul lui Remus

Un informatician din Beiuş va alerga 200 de kilometri pentru a aduna bani de burse pentru elevi.

Preluând modelul acţiunilor de genul "Alerg pentru o cauză" din ţările vestice, Remus Sime vrea să adune din donaţii o sumă suficient de mare încât să-i ajute pe elevii merituoşi ai Colegiului Samuil Vulcan.

TIME-OUT
Unora le place jazz-ul

Deschis în urmă cu 13 ani de un preot pentru a le da tinerilor un loc unde să petreacă timpul liber, Centrul Posticum organizează în acest weekend a IV-a ediţie a deja tradiţionalului Jazz Festival, cu participare internaţională.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
pulitist
dl Liviu popa sta si te asculta si te va lasa in pace sau te bate!
Postat 14 Mai 2013, 18:46 de zana
minciuni de la Popa
politist=activist de partid=omul banului=Liviu Popa
Postat 14 Mai 2013, 18:41 de cineva
mare nesimtit Popa
"mare noroc"ca ati rezolvat si furtul de la Ineu....si de alte scoli....ati facut o "treaba mare" acum nu se mai fura se ciordeste
Postat 14 Mai 2013, 18:40 de cristina
asa om,asa legi
Noroc cu dl Popa ca "rezolva" toate cazurile dupa cum ii dicteaza partidul.
Postat 14 Mai 2013, 18:37 de alin
Popa omul dracului
Dl Popa mare mincinos...omul PDL-ist sau PNL-ist sau PSD_ist
Postat 14 Mai 2013, 18:35 de EU
avarie conducta apa
La podul Densuseanu este o avarie la conducta de apa rece cam de o luna de zile..Loc: intre cele doua poduri rutiere la capatul spre IOSIA Apa se infiltreaza in santul de langa scoala de soferi De cateva zile apa tasneste si din ultima casata de beton(alaturata conductelor de termoficare) !!! Pierderea de apa estimata : 10-15 000 m3 !!!
Postat 13 Mai 2013, 23:52 de UN ORADEAN
Razbunarea Politiei-O mare rusine !
Buna ziua , sunt cititor fidel al Bihoreanului ! Este strigator la cer si foarte revoltator ca dupa 24 de ani de la revolutia din 1989 , sa se faca asemenea abuzuri din partea institutiilor statului in Romania in speta fiind Politia Bihor asupra cetatenilor ! Domnule ministru de interne va rugam sesizati-va si trimiteti corpul de control la IPJ-Bihor , sa se faca lumina in acest caz ! Stimata fam.Baba, nu va lasati intimidati si mergeti mai departe , Dumnezeu sa va ajute , sa puteti sa scoateti adevarul la suprafata , si cei vinovati sa plateasca pentru abuzurile care s-au facut !
Postat 13 Mai 2013, 15:19 de Cetean-Oradea
@transportator
azi sansele de ploaie sunt de 80%(asta ca sa fiu in ton cu subiectele, intocmai ca tine,transportatorule!)
Postat 13 Mai 2013, 09:22 de rar
Sa vedeti la ARR-BIHOR !?
Sa vedeti la ARR-BIHOR ,,ce o iei pe coaja " de la mai ,,marii functionari ''daca comentezi ceva . Tu platesti si iei te ,,terfelesc '' cum vor ei. Asta e rolul unei au toritati de stat ,sa-si bata joc de noi cei multi ce iau ,,nu mici salarii '' cu foarte putina munca ,din taxele pe care noi le platim .
Postat 13 Mai 2013, 08:36 de TRANSPORTATOR
PREOT ????????
TIME-OUT Unora le place jazz-ul Asta nu e preot e satana imbracat in haine de slujitor a lui Dumnezeu!!! Daca ar fi preot autentic s-ar ocupa de slujba lui Dumnezeu si nu de jazz!
Postat 13 Mai 2013, 08:11 de scortosul
FALIMENTUL CETATENILOR IN FATA AUTORITATILOR !!
Primărie, cumpăr CET! Municipalitatea lansează cea mai mare licitaţie din istoria oraşului, la care sunt aşteptate companii de top din întreaga lume. Pentru achiziţionarea unei centrale pe gaz care să înlocuiască bătrânul CET pe cărbune, Primăria pune la bătaie nu mai puţin de 53 milioane de euro din fonduri UE, suma reprezentând mult peste bugetul oraşului pe un întreg an de zile. IN ACESTE ZILE AU FOST OPRITE CENTRALELE PE CARBUNE(ROVINARI) PENTRU LIPSA DE NECESITATE EN. ELECTRICA !!! Vine acum CoadaDeCiocanBolojanul cu cea mai scumpa energie electrica sa dea praf orasu. Pregatiti bani pentru a putea plati pierderile care vor veni de la noul CET pe gaz !!!! Gaz care v-a fi tot mai scump si dat cu lingurita de rusi !!!!
Postat 13 Mai 2013, 08:06 de scortosul
Asta inseamna REGIONALIZAREA pentru Oradea!
Am pierdut trenul! CFR Călători desfiinţează singurul tren care asigură cursa directă de zi Oradea - Bucureşti. Din 16 mai, orădenii care vor să călătorească ziua spre Capitală sau spre localităţile de pe traseu vor fi nevoiţi să schimbe trenul la Cluj, de unde, după o aşteptare de peste o oră, vor putea lua Intercity-ul de Bucureşti . Asta inseamna REGIONALIZAREA pentru Oradea!
Postat 13 Mai 2013, 07:57 de scortosul
Atitudinea
Citez: Răzbunarea Miliţiei Bătuţi de poliţişti, s-au trezit cercetaţi chiar de ofiţerul care trebuia să-şi ancheteze colegii. Ofiţerul pus să cerceteze 11 poliţişti, care au băgat în spital un comerciant şi pe fiul său minor, le-a fabricat dosar penal victimelor şi martorilor, pe care îi acuză de denunţ calomnios, respectiv mărturie mincinoasă. Şeful Poliţiei Bihor nu vede nimic abuziv în asta, dimpotrivă, crede că presa şi infractorii s-au aliat ca să decridibilizeze "oamenii legii". ---------------------------------- Daca nu ati fi scris ,, Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!''. atunci v-am fi crezut pe cuvant. Chiar asa este presa si infractorii PREA prolifici impreuna...
Postat 13 Mai 2013, 06:51 de Stancuta Popa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON