URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Noiembrie 2015, 10:01

„La mulţi ani” de la fani! La 15 ani de la prima apariţie a BIHOREANULUI, cititorii ne urează „mulţi înainte!”

„La mulţi ani” de la fani! La 15 ani de la prima apariţie a BIHOREANULUI, cititorii ne urează „mulţi înainte!” VIZITĂ SURPRIZĂ. Deşi cititor fidel încă de la primul număr, Cornel Micşa ne-a călcat prima oară pragul joia trecută, dăruind un buchet de trandafiri albi fetelor din redacţie şi o scrisoare întregii echipe. După ce i-a aflat gestul de pe Facebook, i s-a alăturat cu urări şi fiica sa, stabilită în Marea Britanie. Mulţumim, deci, întregii familii Micşa pentru că ne urmăreşte şi de acasă, şi din diaspora!
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Or fi fiind destui cei pe care i-am supărat de-a lungul celor 15 ani cu anchetele incisive ori cu glumele lui Bihorel. Dar şi mai mulţi sunt cititorii pe care i-am ţinut informaţi şi i-am bucurat cu cele peste 30.000 de articole tipărite, fie ele ştiri, reportaje, interviuri, comentarii ori, pur şi simplu, poveşti de pe strada lor. Suntem tot mai convinşi de asta pe măsură ce primim urări din partea fanilor, unii nedespărţiţi chiar de la cele dintâi numere...

"Dragii mei…"

Împlinirea a 15 ani de BIHOREANUL pe 25 octombrie a îmboldit numeroşi cititori să ne felicite şi să ne încurajeze, fie pe forumurile site-urilor proprii, www.ebihoreanul.ro şi www.bihorel.ro, fie pe paginile de Facebook, mulţumindu-ne pentru că-i ţinem la curent cu cele mai relevante întâmplări din oraşul şi judeţul lor.

Unul a făcut, însă, un gest aparte: joia trecută, de dimineaţă, Cornel Micşa, fost maior de grăniceri în Oradea, s-a prezentat la redacţia BIHOREANULUI cu un imens buchet de trandafiri albi şi o epistolă scrisă de mână, dedicată întregii echipe. "Dragii mei... mă adresez aşa pentru că îmi sunteţi dragi cu adevărat", şi-a început scrisoarea, continuând apoi cu aprecieri pentru materialele despre "tunari, interlopi, popi", în tot textul strecurând calambururi pentru a insera numele tuturor membrilor redacţiei.

Cornel Micşa ne-a mărturisit că ne citeşte încă de la primul număr şi îi plac în special dezvăluirile, interviurile şi comentariile lui Mircea Chirilă din seria "Folclor de Bihor". "Cred că de cele mai multe ori aţi fost obiectivi. Am văzut că şi voi, ca şi mine, staţi foarte prost cu coloana. Nu puteţi să vă aplecaţi în calea nimănui", ne-a complimentat bărbatul, mărturisind apoi că n-a încetat să ne citească nici măcar în anul în care s-a aflat în Ţara Galilor, la fiica sa, medic stomatolog. "M-a întrebat soţia ce să-mi pună să văd pe internet. I-am spus că BIHOREANUL...".

Sărbătoare cu... mandat

Aniversarea de 15 ani a BIHOREANULUI va fi sărbătorită, marţi seară, printr-o Gală specială a Premiilor lui Bihorel, la Teatrul Regina Maria, unde vor cânta artiştii de la Klezmer ActOradea, Călin Pop şi legendarul Dan Andrei Aldea. La eveniment vor participa peste 500 de persoane, acestea primind invitaţii sub forma unor mandate de aducere. Sunt "la modă", dar tot mai bine să le emită Bihorel decât alţii...

La aniversare vor participa şi cititorii care s-au înscris la concursul anume lansat pe Facebook. Maiorul Cornel Micşa are, desigur, rezervat locul său! Pe ceilalţi îi vom ţine la curent cu desfăşurarea evenimentului în timp real pe blogul lui Bihorel, iar apoi le vom povesti în următoarea ediţie tipărită ce premii hazlii se vor fi dat şi cui. Dacă i-am informat mereu, săptămână de săptămână, zi de zi, despre toate întâmplările importante, nu ne putem opri nici la ceas de sărbătoare... 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON