URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Februarie 2014, 10:39

Avere din durere: Şefii Fundaţiei Copiii Dragostei împart cu neamurile şi prietenii fondurile publice pentru îngrijirea orfanilor

Avere din durere: Şefii Fundaţiei Copiii Dragostei împart cu neamurile şi prietenii fondurile publice pentru îngrijirea orfanilor HOŢI SUNT EI! Bănuită că a câştigat licitaţia pentru externalizarea Centrului de Plasament din Popeşti (fundal) cu ajutorul fostului şef DGASPC Ioan Groza, Lavinia Ştef (medalion), susţine că angajaţii îi fac plângeri fiindcă nu mai pot fura. "Sunt montaţi de fosta şefă, care a furat şi mobilierul din camere!", ripostează femeia, fără a nega, totuşi, că-şi plăteşte din banii publici soţul, părinţii şi protectorii. Şi încă regeşte
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un nou scandal zgâlţâie Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. După ce BIHOREANUL a dezvăluit bătăile administrate adolescenţilor din Centrul de Plasament pentru Copii cu Probleme Psihosociale Oradea şi a relatat cum s-a ales cu dosare penale şeful Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională de la Cadea, pentru furt de combustibili şi sex cu o minoră, de data asta în vizor a ajuns o unitate pe care DGASPC o "privatizase" pentru a face economii şi a obţine servicii sociale mai bune.

Nici vorbă, însă, de asemenea rezultate la Centrul de Plasament pentru Copii cu Dizabilităţi din Popeşti, transferat în 2012 Fundaţiei Copiii Dragostei din Aleşd! Banii daţi de Direcţie - acuză foşti şi actuali salariaţi - sunt la fel de mulţi, dar îi îndeasă în propriile buzunare noii şefi şi protectorii acestora, plătiţi gras pentru servicii fictive.

Economii pe invers

"S-a umplut paharul!", spun foştii şi actualii salariaţi ai Centrului de Plasament din Popeşti care au reclamat abuzurile şefei unităţii, Lavinia Ştef. Anul trecut, oamenii au depus mai multe plângeri la DGASPC, ignorate sau soluţionate, după controale binevoitoare, cu concluzia că reclamaţiile nu se confirmă, astfel că luna trecută s-au adresat Consiliului Judeţean, înşirând o lungă serie de ilegalităţi, unele de ordin financiar, iar altele privind relele tratamente aplicate minorilor.

Prima neregulă, zic oamenii, e că licitaţia pentru externalizare s-ar fi făcut cu dedicaţie, la întocmirea caietului contribuind fostul şef al DGASPC Ioan Groza, care - deşi acum este funcţionar la CJ - e angajat şi la Fundaţie, la fel ca soţia sa, Alina Groza, pusă pe statele de plată ale ONG-ului deşi este şi salariată a Direcţiei.

"Înainte de externalizare, pe lângă norma de hrană de 8,5 lei pe zi, DGASPC aloca 1.550 lei pe lună pentru fiecare copil. Acum alocaţia este de 1.700 lei pe lună", spune fosta şefă a Centrului, Mirela Silcău, "retrogradată" pe post de contabilă.

Concedieri "din burtă"

Nemulţumirea angajaţilor a izbucnit în octombrie 2013, când şefa Centrului i-a pus la o "verificare a cunoştinţelor". A fost un pretext pentru a concedia o parte dintre ei, după ce alţi 13 fuseseră deja presaţi să plece "de bunăvoie". "Examenul" a fost susţinut în faţa lui Ioan Groza, ca "jurist voluntar" al Fundaţiei, şi a soţiei acestuia, pusă "manager de proiect", dar fără a fi stabiliţi indicatori de performanţă şi criterii de evaluare.

"Am întrebat-o pe Lavinia Ştef dacă vrea să dea afară oameni şi a spus că nu. Abia în dimineaţa examenului ne-a zis că 9 angajaţi trebuie să plece, că nu sunt bani de salarii pentru toţi", spune fosta educatoare Angela Rosic. "Nimeni nu ne-a zis că testul va fi pentru concedieri", întăreşte fosta îngrijitoare Cornelia Jarca, precizând că 8 indezirabili au fost daţi afară pentru că au primit note sub 5. Rezultatul? Deşi nici înaintea externalizării unitatea nu avea personal conform normativelor (un angajat la un copil), la 59 de copii în Centru au rămas 13 salariaţi (doar 5 educatori), astfel că minorii nici măcar nu au mai fost supravegheaţi "ca la carte".

Mai mult, transferaţi la Fundaţie, angajaţii nu au beneficiat de "reîntregirea salariilor", tăiate cu 25% pe vremea guvernării Boc, când fuseseră bugetari. Cel mai grav, însă, e că deşi DGASPC vira alocaţiile pentru Centru în contul Fundaţiei, şefa unităţii nu a plătit contribuţiile pentru şomaj şi pensii. Când oamenii au fost puşi pe liber, "a aranjat cu un inspector AJOFM ca în carnetele de şomaj să ne fie trecuţi alţi angajatori, din care unii nici nu mai există", acuză Angela Rosic. Aceasta a figurat în acte ca disponibilizată de la Cooperativa de Consum din Popeşti, Angela Bozga de la Cooperativa din Tăuteu, îngrijitorii Anton Udvari şi Florian Druţă de la Exploatarea Minieră Voivozi etc.

Privaţi "obezi"

În schimb, reprezentanta Fundaţiei Copiii Dragostei şi-a fixat sieşi şi soţului salarii grase, punându-şi pe statele de plată ale Centrului şi părinţii, protectorii şi prietenele. "Lavinia Ştef şi-a pus salariu 5.229 lei de lei, la fel şi pentru soţul ei, Alex, care este şi administrator, şi magaziner. Tatăl ei, Ştef Vasile, şi mama sa, Ştef Ghezela, care locuiesc în Aleşd şi vin la Popeşti doar în vizită, sunt plătiţi cu 6.085 lei, respectiv 5.874 lei", spune contabila Silcău.

"Managerul de proiect" Alina Groza e plătită cu 2.984 lei, chiar dacă e în conflict de interese, fiind angajată a DGASPC şi lucrând la modulul Casa Noastră din Oradea (după ce acum doi ani fusese schimbată de la şefia unui centru de plasament pentru furt de alimente). Oamenii spun că generozitatea Laviniei Ştef faţă de aceasta şi faţă de soţul ei, Ioan Groza, se explică şi prin faptul că aceştia i-au devenit naşi de cununie. Tot naşă de cununie îi este şi o absolventă de Sociologie, Mihaela Beiuşan, pe care a angajat-o cu 1.869 lei, iar pe o altă prietenă, Gabriela Kalman, pusă "responsabil resurse umane", o plăteşte cu 3.133 lei.

În plus, pentru că locuiesc în Centru, Lavinia şi Alex Ştef îşi decontează şi cheltuielile de întreţinere şi de hrană, deplasările şi facturile telefonice, spune Angela Crijan.

Fenomenul Popeşti

Foştii angajaţi afirmă că vara trecută Lavinia şi Alex Ştef i-au dus pe copii "în tabără" la cabana unui prieten din Aştileu, primind pentru aceasta de la DGASPC 20.000 lei. Copiii au fost puşi însă să doarmă pe saltele întinse pe duşumea, iar cabana nu avea baie, apă şi curent electric. "Tuturor li s-au luat mobilele, să nu facă poze. Când unul din tineri, Truskai Attila, a fost descoperit cu un telefon ascuns, a fost bătut şi scuipat", se arată în plângerea depusă la CJ. "Am vrut să plec din tabără, dar Alex Ştef a venit după mine cu doi copii mai mari, Hendre Costel şi Mada Tomas, care m-au ţinut de mâini, iar el m-a lovit. Când am ajuns înapoi în tabără, Lavinia m-a scuipat pe obraji, de faţă cu toţi", a confirmat Truskai pentru BIHOREANUL.

Oamenii spun că bătăile fac parte din arsenalul pedagogic obişnuit al celor doi. "Un băiat, Macsai Iosif, a fost bătut de Alex Ştef aşa tare că avea urme pe faţă. Lavinia l-a dus în cameră, i-a pus comprese pe faţă şi l-a dat cu fond de ten, să nu se vadă", spune Crijan. "Anul trecut, Lavinia nu îşi găsea ochelarii de soare Prada şi, bănuind că i-a furat o fată, Covaci Maria, a bătut-o de se auzea la mine în birou. La un moment dat, fata n-a mai suportat şi a zis că i-a vândut. După câteva zile, Lavinia i-a găsit într-o poşetă", afirmă Mirela Silcău. "În ultimul timp, Lavinia şi Alex nu se mai implică personal în bătăi, ci îi pun pe Hendre şi pe Mada să-i bată pe ceilalţi copii", zic foştii angajaţi, care cer conducerii CJ Bihor să înceapă o anchetă "până când nu este prea târziu".

O să le fac plângere!

Şefa Centrului recunoaşte că şi-a angajat părinţii şi prietenii pe mii de lei, dar susţine că nu a comis niciun abuz, fiindcă are acest drept, iar "la alte centre externalizate şefii îşi pun salarii şi de 10.000 de lei". Cei care au reclamat-o, spune ea, vor doar "să-mi terfelească imaginea, se răzbună că nu-i mai las să fure". "Au fost montaţi de fosta şefă, Mirela Silcău. Dar ea vorbeşte, că şi-a dus saltele şi mobilier donate de străini la casa de vacanţă din Pădurea Neagră? Toţi ştiu că pe vremea ei carnea furată de la copii se vindea la magazin în Derna!", zice Lavinia Ştef.

Negând că i-ar fi maltratat vreodată pe copii, şefa promite plângeri la Parchet "pentru toate calomniile", convinsă că "dreptatea va ieşi la lumină". "Să ne pună pe toţi la detectorul de minciuni şi să vedem cine spune adevărul! Eu nu mă las, chiar de-ar fi să-mi mai facă o sută de reclamaţii".

Până una-alta, conducerea DGASPC a deschis o anchetă în acest caz, urmând să ia, cum spune purtătorul de cuvânt Ştefan Goţia, "măsuri legale, dacă se vor confirma nereguli". Numai să nu cerceteze ca până acum, când n-a găsit nicio problemă!


O ÎNŞELĂTORIE
Intenţii bune, rezultate nule

Externalizarea centrelor DGASPC a fost susţinută de fostul preşedinte al CJ, Radu Ţîrle, care considera inadmisibil ca pentru un asistat social sistemul să cheltuie în medie 3.000 de lei lunar, dar şi de şefii Direcţiei, Szarka Arpad şi Călin Puia. Cu 1.400 salariaţi la 2.900 copii şi bătrâni îngrijiţi în 32 centre, cămine şi locuinţe protejate, DGASPC cheltuia anual 68 milioane lei de la CJ, plus tot atât de la Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

Până acum au fost externalizate, pe trei ani, 13 aşezăminte, dar alocaţiile bugetare nu au scăzut, iar DGASPC nu a prezentat niciun raport care să demonstreze creşterea calităţii serviciilor. De altfel, Adrian Marcu, liderul sindicatului Pro As al asistenţilor sociali, susţine că externalizarea este doar o modalitate de a prădui, cu aparenţe legale, fondurile publice: "Prin externalizare, banii publici pot fi sifonaţi mai uşor, deoarece fundaţiile, nefiind instituţii publice, nu pot fi controlate de Curtea de Conturi. Externalizarea este o înşelătorie!".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
29 Comentarii
avertizare!!!
LAVINIA ti-s zilele numarate in Popesti !!!! de nu pleci de buna voie, vei pleca cu BRATARI la maini !!!!!!!!!!! de bratari oricum nu scapi mai devreme sau mai tarziu... tu ai ales.
Postat 25 Februarie 2014, 21:27 de popesti
JOS INCOMPETENTII DIN DGASPC BIHOR
CEL MAI MARE EXCROC SI MAFIOT ESTE ASA ZISUL PUIA CALIN CARE CONDUCE ACEA INSTITUTIE DGASPC BIHOR.CUM PUTETI NUMI PROTECTIA COPILULUI? ASA PROTEJEAZA ACELIDIVID COPII ORFANI? STITI CINE CONDUCE ACEA ISITITUTIE? AMANTA LUI PUIA EA TAE SI SPANZURA IAR CAND SE FAC DONATII DESFACE TOATE PACHETELE SI SCOATE OCHII LA ASISTENTI MATERNALI CU RESTURILE RAMASE IN CUTII IN BIROURILE INSTITUTIEI DACA S-AR FACE UN CONTROL DUPA VENIREA PACHETELOR AI GASI CUTII GOALE SI PLIN DE MASINI CARE CARA CADOURILE CARE SUNT DESTINATE COPIILOR ORFANI RUSINE SA VA FIE !!!!!! SA VA BATA DZEU PE TOTI PE CAT FURATI DE LA COPII AMARATI ...... IN CENTRE CASE DE COPII SUNT APROVIZIONATE CU ALIMENTE EXPIRATE DREPTATE A AVUT CEL CARE A SCRIS DE BRATCA SI CELELALTE CENTRE CASE DE COPII ... OAMENI BUNI PUNETI-VA INTREBAREA CE EXEMPLU POATE SA DEA ACEST PUIA CALIN CU PREGATIREA CARE O ARE A FOST UN BARMAN OSPATAR SI ACUM E DIRECTORUL UNEI INSTITUTIII?ESTE BATAIE DE JOC ..... UNDE ESTE PROTECTIA COPILULUI? LA MASA ACASA DATI-L AFARA PE ACEST GUNOI SI PE CEI CARE II SUNT ALATURI IN ACEASTA UNITATE SUNT ADUNATE TOATE ZDRENTELE SI TOATE CIURUCURILE CARE SUNT MEMBRI IN PARTIDUL LUI PUIA RUSINE SA VA FIE DOBITOCI SI HIENE CE
Postat 25 Februarie 2014, 09:50 de angajat
revoltator!
daca si de data aceasta,cu atatea dovezi,se va musamaliza totul,inseamna ca in Romania,la loc de cinste sunt MINCIUNA,HOTIA SI LIPSA DE OMENIE Inca mai sper,pentru binele copiiilor,ca familiei Stef sa ii fie reziliat contractul.
Postat 22 Februarie 2014, 21:54 de eva
TREZITI-VA
TREZITI-VA sefii institutiilor abilitate... V-ati molipsit de somn de la sefu vostru??? Lasati sa plece din tara medici, profesori, profesionisti cu ani de exeprienta deoare primes de la statul roman salarii mizere se 1200 lei, si aduceti astfel de exemplare precum aceasta Lavinie care cu nesimtire sustine ca <nu face nici un abuz fiinca are acest drept> sa isi puna asa salarii, sa puna pe statul de plata rudele. Cine i-a dat acest drept ??? ca atata timp ce aceste salarii au fost platite din banii C.j. Bihor, cineva a si semnat pentru ele... VREM SA STIM CINE ???? VREM SA SA AFLE TOT ADEVARUL !!!
Postat 22 Februarie 2014, 14:51 de doru
BATAE DE JOC!
Popesti este unul dintrea cazuri care s-au aflat acum, mai sunt multe printre care se numara si Bratca in care bataia de joc este la rang foarte inalt. Doar ca nu s-a descoperit inca problemele grave (alimente expirate, salarii mai mult de cat mici, foarte mici... avand in vedere in ce conditii lucreaza personalul... iar de program nu mai vorbesc.. etc ). Dar intr-o buna zi se va face DREPTATE si se vor descoperi toate ascunzisurile acestea.
Postat 21 Februarie 2014, 19:32 de Eu
TRAIASCA PSD-UL
te-n mata de hoata lavinia, sa te bata dumnezeu , mancate-ar crapu si toate bolile
Postat 21 Februarie 2014, 17:24 de EU
REZILIERE CONTRACT !!!!!!!
VASILE STEF a facut si puscarie pentru furt si delapidare, ce era sa sa invete de la el tupeista de fii-sa decit FURTUL SI DELAPIDAREA, dar asta din banii nostri a cetatenilor din bihor. Domnule presedinte de CJ POPA nu pentru asta v-am votat !!!!! REZILIATI CONTRACTELE DE EXTERNALIZARE !!!!
Postat 20 Februarie 2014, 19:30 de luca
Hotii
Familia Stef este o familie de hoti!!!Vasile stef a furat si falimentat mai multe firme, este plin e datorii, si aceasta fundatie este facuta din banii luati din firma lui de constructii Valg Exim SRL, pe care apoi a falimentat-o si a lasat-o cu datorii!Copii sunt tratati abuziv si necrespunzator, iar familia lor isi urmareste propriile interese! Autoritatile raman la fel de nepasatoare, ca de obicei!!! RUSINE!!!
Postat 20 Februarie 2014, 16:00 de Corina
STOP EXTERNALIZARII!
Opriti Externalizarea! Opriti furtul din banii publici! Opriti capusele societatii, aplicati insecticid sa dispara. Chemati comisia de la Bucuresti sa faca dreptate . Afara , Afara ,Afara.
Postat 20 Februarie 2014, 15:22 de cineva
nu mancati cu lopata
D/na Lavinia , aveti masterul in psihologie clinica, cum ai tratati pe acesti copii cu deficiente? prin lipsuri ? credeti ca mediul tensionat de acolo le foloseste? de ce nu apilcati terapiile ce le-ati invatat in facultate? nu stiti ca dumneavostra sunteti primul model pe care acei copii il urmeaza? Ce ai invatati cum sa fure? sa minta ? sa insele? se presupune ca acesti copii trebuie redati societatii de aceea se investeste in ei . Cu ce baza morala ai ve-ti reda societatii ? cu aceea de manipulatori ? cu aceea de egoisti? cu aceea de parveniti?
Postat 20 Februarie 2014, 14:51 de lavinia
nu mancati cu lopata
Nu va e rusine? sa va insusiti banii munciti de oamenii de ,,jos'' pe care ai platiti mizer ca sa va incasati voi salarii imense? Ce voi mancati cu lopata? Rusine! Toata munca grea o duc oamenii care fac efectiv ceva pentru copii si pe care voi ai platiti cu minim pe economie si mai rau ai suprasolicitati cu sarcini ca sa acopere deficitul de personal. Nu degeaba organigrama prevede un stfel de numar de personal , e nevoie de el pentru rezultate cu copii sau se doreste doar castig. Rusine!
Postat 20 Februarie 2014, 14:45 de eu
CjB
Opriti asa zisa externalizare , cei de la CJB.in baza caror legi ati facut asta? E legal?E moral?Interesele proprii primeaza!!!!
Postat 19 Februarie 2014, 21:46 de Eva
jegosii
sa va bata Dumnezeu1111 jegosilor!!!!!!!!!!
Postat 19 Februarie 2014, 18:07 de xxx
REVOLTATOR!!!!
REVOLTATOR, nu inteleg de ce se tergiverseaza atata... cu concluziile acestor comisii, cand sunt atatia martori cu discernamant si dovezi scrise, acte contabile relevante, sefa aia se vedea clar si in emisiune ca minte, nu trebuie sa fii un psiholog f bun sa poti sa-ti dai seama pe mimica si gesturi ca are probleme... trebuie reziliat contactul cu aceste specimene, sau vor sa iasa din centru cu catuse la maini. La ce fapte au la activ, este foarte posibil.
Postat 17 Februarie 2014, 20:23 de GABY
COMISIOANE
E clar ca Abrudan, Cosman, si Kamel -doamnele care verifica aceste fundatii, cunosc aceste nereguli, oare care era pretul tacerii lor? Cat despre dl Puia -chelner se stie ca 10% din nota de plata adica din factura decontata lunar este partea ospatarului. Da uitati-va pe declaratia de avere a dl. Puia pe 2012 sa vedeti ce a prosperat intr-un an cat alti in 10... ah a primit de la parinti o donatie de 60000 de euro...
Postat 17 Februarie 2014, 15:33 de dgaspc
consiliul judetean ce face?
Consiliul Judetean ce face? banii care isi baga astia in buzunar nu mai bine ar dota cu ei spitalele? gradinitele? scolile? DGASPC este subordonata Consiliului Judetean, Comisia care verifica fiecare Centru externalizat ce face? cei din aceasta comisie au astfel de salarii? au tot dreptul sa impuna un plafon de salarii , doar sunt bani publici si se raporteaza la legile bugetare . Acorda-ti salariu de 10000 lei dar din banii fundatiei , daca ai ai ,nu din banii publici. Cei din comisia care verifica poate refuza plata acestor salarii , la fel ca si consumul de motorina, se poate impune un plafon de consum / luna ,la fel ca si la centrele proprii , cine depaseste nu are decat sa plateasca din buzunarul propriu. DGASPC trebuie sa solicite toata suma pe care si-au incasat-o pe salarii nemeritate si pe celelalte cheltuieli fara acoperire.Daca DGASPC nu poate atunci Consiliul Judetean sa rezilieze contractul . CEREM DREPTATE FIINCA SUNT BANI PUBLICI , sunt banii nostri pentru care transpiram in fiecare zi, nu ne tocim dosurile pe scaune si ne jucam pe net. DREPTATE! DREPTATE! DREPTATE!
Postat 17 Februarie 2014, 13:48 de TU
musamalizari
Cata nesimtire!! cat tupeu, adica da oameni afara incalcand legea, cica pentru a face economii, economii care si le dau lor ca salarii.da cei care zice ca ii controleaza lunar nu vad??? sau NU AU VOIE SA VADA ca se supara Puia, Popa, Varga, halal PNL-isti sunteti urmasii demni ai PDL-ului, adica cea a inceput Tarle cu Groza continuati voi cu mai mare avant. Pana cand ma ???? Pana cand????? si veti vrea iar voturi nu???? MI-E SILA DE VOI !!!!
Postat 17 Februarie 2014, 13:00 de eu
Apetri
Fratilor stau si ma crucesc. Pai astia care lucreaza cu statul numai salarii de peste 1000 de Euro stiu sa-si dea??? Ce prost poate fi romanul... adica pu..mea, noi cei care muncim pentru un amarat de salar de 7-8 sute de lei pe luna si suntem atenti sa ne platim toate darile catre stat la timp si sa fim cu ele la zi. Ca sa le facem lor salarii, Doamne unde esti???? Sincer va spun nu o sa se lase cu nimic ca doar traim in rommanica. De-ar trai Ceausescu astia ar vinde seminte in fata stadionului la meciurile FC Bihor. Nu mai au rost alte comentarii. Bagati fratilor cat puteti ca fraierul de roman acopera din taxe si impozite furtul vostru.
Postat 16 Februarie 2014, 21:06 de Gheorghe
AFARA DIN SAT !!!!!!!!!!
Domnule primar, scapati Popestiul de asa gunoaie, facem miting daca e cazul. AFARA DIN SAT JAVRELOR !!! Daca la cei de la judet nu le pasa de copii acestia pe care ii batjocoresc, domnul primar nu-i va lasa, precum nu-i va lasa nici angajatii din comuna sa fie bataia lor de joc. PLECATI DE UNDE ATI VENIT GUNOAIELOR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 16 Februarie 2014, 18:07 de nelu
neam de traista
ARE MUTRA DE TIGANCA, CA DOAR JUMATATE E TIGANCA, DE ACEEA SCUIPATUL IN FATA SI INJURATURILE CA LA USA CORTULUI FAC PARTE DIN VIATA DE ZI CU ZI. CA A AJUNS SI SEFA ASTA INSEMNA CA NU ESTE DISCRIMARE INTRE ETNII SI ACESTA E NIVELUL NOSTRU A CELOR CARE ACCEPTAM ASA PERSOANE IN FUNCTII DE CONDUCERE. DAR FATA ASTA ARE PROBLEME MARI SI LA MANSARDA
Postat 16 Februarie 2014, 14:10 de Alesdean
VAMPA
Auzi tupeu...ea are salariu mic in comparatie ca alti sefi de externalizate care au 10.000 lei!!! ma da ce legi au astia ca pot sa-si dea asa salarii din banii cj bihor, in timp ce angajatii din aparatul propriu merg acasa cu bani de nu le ajug nici de intretinere... Cu cine se * asta ma ca e asa bine platita? da uitativa ce mutra de VAMPA ARE.!!!!
Postat 16 Februarie 2014, 10:07 de marina
BOGATII !! ZILELOR NOASTRE !?
Prea putini prin munca . Si cei mai multi prin furt ! Unii fura de la nenorociti de soarta ,altii fura padurea statului sau privata . Ban sa iasa .Ce am fost nu mai intereseaza pe nimeni .Cum ai facut averea nici atat . Cine esti conteaza ,baga banu si jongleaza !. Cu mine ,cu tine si cu noi toti ceilalti ,ascunsi dupa ,,jena'' care ne cuprinde . Ce tara suntem ! Romania .
Postat 16 Februarie 2014, 10:01 de DAN
CE TARA !!!!
PERVERSA AIA DE LAVINIA DUPA CE A FUGIT LA 16 ANI DE ACASA, A ADUSO TATUSU DUPA ANI DE ZILE SI SI-A DAT BACALAUREATUL LA 24 DE ANI LA LICEUL DIN BRATCA LA FRECVENTA REDUSA SE STIE CUM SE LUA BACUL ACOLO!!!! SI DUPA AIA A FACUT CEVA FACULTATI DEASTE DE 2 LEI PE BANI, A FACUT-O SEFA SI IATA ACUM REZULTATUL. DA CE SA ASTEPTAM DE LA UN CHELNER SI O CURVA ?
Postat 16 Februarie 2014, 09:44 de CUNOSCUT
ciuma sa dea de voi
ba da au astia salarii nu gluma banuiesc ca au terminat oxfordul sau cambrigiul batava al de sus sa va bata de jeguri umane ce sunteti in frunte cu puia cu tot cum naiba ajung asfel de oameni de doi bani sa conduca in tara asta nu inteleg
Postat 15 Februarie 2014, 22:44 de aaa
DGASPC e vedetă de tabloid !?!
Când o instituţie publică apare într-o singură lună mai mult de trei ori în presă, pe diverese teme care şifonează imaginea activităţii, e semn că trebuie extras de acolo tot cancerul ... directori, şefi de serviciu, birouri şi compartimente ... tot, tot, tot ... afară cu toţi, că nu sunteţi pe meserie, aşa că alţii la rând ... e plină piaţa locală a resurselor umane din domeniul asistenţei !?!
Postat 15 Februarie 2014, 20:50 de Carp III
URMEAZA BOMBELE
Precum in spatele externalizarii de la POPESTI sta GROZA in spatele celei de la CP2 sta RADU TIRLE impreuna cu SAMUIL MITRA aici miza e mai mare 1800 ron pe beneficiar si sint 80 de beneficiari in plus dobitocul de SAMUIL MITRA a dat afara toti copii mari ca sa aduca copii mici pt ca acestia nu stiu ce se intimpla cu ei va da-ti seama daca sa ajuns sa aiba minore insarcinate plus inca citeva fugite pina cind acesti BAIETI DESTEPTI mai pot spala cu spaga totul
Postat 15 Februarie 2014, 17:09 de MARIO
NOROC CA AVEM PRIMAR BUN
Felicitari primarului de Popesti ca a luat atitudine in apararea cetatenilor din comuna de care isi bat joc niste analfabeti, si sigur nu sa va lasa pana cand nu va face lumina si in acest caz. Bombele abia de acum inainte urmeaza ! Degeaba se plang unii ca a stricat imaginea comunei. De ce a stricat-o ca a demascat o curva penala din Alesd instruita prin Italia care era pusa de PNL sa dea clanta la o comuna intreaga. FELICITARI DOMNULE PRIMAR CURTEAN DORIN !
Postat 15 Februarie 2014, 16:31 de calin
ar trebui
Ar trebui ca DGASPC sa preia din nou toate centrele iar acesti dobitoci ordinari care au facut externalizarea in frunte cu RADU TIRLE care a dat Centrul de la POPESTI dobitocilor de STEF si CP2 dobitocului ordinar de pacalit SAMUIL MITRA care a reusit performanta sa aiba minore INSARCINATE in centru deci clar RELATII SEXUALE INTRE MINORI INSTITUTIOANALIZATI si acum vor sa ascunda totul banii furati de pe spatele amaritilor de copii platiti din bugetul de stat de catre noi cetatenii acesti dobitoci trebue sa fie inchisi daca CURTEA DE CONTURI NU POATE INTERVENI ATUNCI CELELALTE INSTITUTII TREBUE SA O FACA [CONSILIU JUDETEAN . PREFECTURA. INSPECTIA SOCIALA .DNA . ITM .DSP SI TOATE CELELALTE]
Postat 15 Februarie 2014, 15:18 de radu
P.C.R. transpartinic. Ep. Adevărata grijă faţă de copiii altora - o variantă PNL/USL Bihor?
I. ”Banii daţi de Direcţie - acuză foşti şi actuali salariaţi - sunt la fel de mulţi, dar îi îndeasă în propriile buzunare noii şefi şi protectorii acestora, plătiţi gras pentru servicii fictive.” Faptul că unii ca ”specialistul” (în ce?) Puia Călin are în spate şi un ”păpuşar”/mentor cu ”ochi albaştri”, nu ar fi un aspect care să mire pe cineva. Dar a căpuşa şi activităţi socio-umane, în detrimentul unor fiinţe puternic fragilizate şi lipsite de căldura unui mediu familial şi transformarea acestora în grupuri ţinţă pentru tot felul de interese meschine (ex.: diverse proiecte, bine finanţate), nu este ceva demn de nomenclatura PNL/USL Bihor. II. Dle Popa: Menţinerea, în continuare, a cuplului Puia-Szarka în fruntea DGASPC Bihor, dăunează grav imaginii PNL/USL Bihor! Şi aşa se pierd voturi. Poate că doar devoalarea păpuşarilor din spatele celor doi numiţi politic şi nişte procese pierdute de statul român la CEDO, vor trezi la realitate şi pe boşii PNL/USL Bihor! III. Este cel puţin suspectă lipsa unor reacţii concrete, respectiv publice, din partea amazoanelor din fruntea organizaţiilor de femei din cadrul USL Bihor, cu precădere a celor cu funcţii de conducere la nivel naţional: Lucia Varga şi Sonia Drăghici.
Postat 15 Februarie 2014, 13:27 de stefan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON