URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Bodog fără replică: Decanul de la Medicină îşi caută salvarea la Senatul Universităţii pentru titlul de profesor obţinut fraudulos​

Bodog fără replică: Decanul de la Medicină îşi caută salvarea la Senatul Universităţii pentru titlul de profesor obţinut fraudulos​ SENAT ÎN DILEMĂ. Încă în ziua în care BIHOREANUL a dezvăluit că nu-şi merită titlurile, decanul-senator PSD Florian Bodog (medalion) a cerut Senatului Universităţii formarea unei comisii care să-i verifice CV-ul. Solicitarea i-a dezbinat pe membrii acestui for, unii aprobând apelul lui Bodog de a fi apărat, iar alţii împotrivindu-se. Atât de aprinse au fost discuţiile, încât unii au plecat din şedinţă, amânând luarea unei decizii
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Săptămâna trecută, BIHOREANUL dădea în vileag faptul că Florian Bodog, senator PSD, decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie şi pretendent la încă un mandat, a ajuns fraudulos profesor universitar şi conducător de doctorate, neîndeplinind condiţia minimă de a semna ca autor principal cel puţin 6 articole ştiinţifice cotate internaţional.

Dezvăluirea i-a picat greu decanului-senator care, deşi n-a avut niciun argument concret pentru a o contrazice, a început să pozeze ca victimă a unei campanii de "denigrare", făcând ce ştie mai bine: a cerut ajutorul prietenilor!

Probleme reale

La finalul primului mandat de decan al FMF Oradea, Florian Bodog trage cu disperare să-şi păstreze funcţia după ce a pierdut alegerile pentru fotoliul de rector al Universităţii. În articolul "Bodog cel mic", publicat săptămâna trecută, BIHOREANUL a dezvăluit că, în timp ce şi-a eliminat din cursa pentru decanat cel mai redutabil concurent, pe urologul Gheorghe Bumbu, sub pretextul că acesta nu şi-a scris CV-ul în format european, Bodog are el însuşi probleme grave de CV, privind nu forma, ci chiar conţinutul său.

În 2013, ca să ajungă profesor universitar şi conducător de doctorate, s-a folosit de o listă de lucrări care nu satisface standardele minime impuse de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare: deşi CNATDCU cere ca pretendentul să fie autor principal la măcar 6 articole cotate ISI, adică indexate în baze de date internaţionale, Bodog a semnat în această calitate doar 3 din cele 12 articole ISI pe care şi le-a trecut în CV.

Dezvăluirea l-a pus în încurcătură. Cu eticheta de impostor, riscă să piardă şefia FMF, chiar dacă eliminarea lui Bumbu a regizat-o perfect. Săptămâna trecută, juriştii Universităţii au respins de altfel contestaţia pe care urologul a făcut-o la decizia consiliului FMF de a-i invalida candidatura, pe motiv că regulamentele interne nu prevăd posibilitatea unei astfel de contestaţii. Astfel, la concursul pentru funcţia de decan, programat între 10 şi 14 iunie, se vor prezenta doar cei doi pretendenţi avizaţi: Bodog şi naşul uneia din cele două fiice ale sale, Adrian Maghiar.

Mai grav este însă că Bodog riscă, dacă nu-şi dovedeşte dreptul la cele două titluri, să le piardă pe ambele, iar odată cu ele şi influenţa, şi câştigurile aferente.

Profesor pe adeverinţă

În timp ce a refuzat orice discuţie cu BIHOREANUL, Bodog a publicat marţea trecută pe blogul propriu un text lapidar, intitulat "Nu am nimic de ascuns legat de cariera mea academică", în care susţine că acuzaţiile care i s-au adus sunt mincinoase şi că a respectat condiţiile legale de promovare.

"Vreau să spun răspicat: nu încerc să ascund problemele "grave" din CV-ul meu pentru că nu am nicio problemă", zice senatorul PSD, fără însă a răspunde acuzaţiilor. Mai mult, deşi a fost solicitat şi de alte publicaţii, Bodog nu le-a prezentat nici acestora argumente în favoarea nevinovăţiei sale, pretinzând doar că deţine de la revistele în care a publicat adeverinţe conform cărora el ar fi autorul principal al articolelor.

Pe lângă faptul că nici pe acestea nu le-a făcut publice, n-a explicat însă cum ar putea nişte banale adeverinţe, fără nicio valoare, să fie mai presus de lege...

Atac la BIHOREANUL

În finalul postării, Bodog a anunţat că a cerut Senatului Universităţii înfiinţarea unei comisii care "să analizeze respectarea condiţiilor legale în cazul dosarelor mele de concurs", pretenţie ce pare o simplă încercare de a se "acoperi". Amic cu preşedintele Senatului, Sorin Curilă, cu care s-a susţinut reciproc în alegerile din Universitate, decanul caută, de fapt, ca o comisie "internă" să-l declare nevinovat.

Ce nu spune Bodog e că, dacă voia cu adevărat să demonstreze că nu are nimic de ascuns, ar fi cerut o verificare din partea CNATDCU, singurul for abilitat să cerceteze justeţea titlurilor universitare, nu de către Senatul orădean, care chiar dacă i-ar constata impostura, nu l-ar putea sancţiona în niciun fel.

Daniel Paşca, Universitatea din OradeaSolicitarea sa a dezbinat de altfel Senatul. Cererea lui Bodog a fost pusă pe ordinea de zi a şedinţei de lunea trecută, pentru formarea comisiei pledând însuşi Curilă. În plus, solicitarea a fost un prilej ca noul cancelar, Daniel Paşca (foto), să atace dur BIHOREANUL, susţinând că denigrează pe nedrept întreaga instituţie. În timp ce unii colegi i-au ţinut isonul, alţii s-au indignat, părăsind şedinţa, aşa că forul a rămas fără cvorum şi a trebuit să amâne dezbaterea pentru următoarea întâlnire, pe 21 iunie.

Mai rămâne de văzut dacă până atunci nu se pronunţă însă CNATDCU, sesizat de BIHOREANUL. Pentru că, aşa cum a dovedit în atâtea alte rânduri, Universitatea nu are nici voinţa, nici capacitatea să se cureţe singură...

Citiţi şi articolul: Bodog cel Mic: Suspectat că şi-a plagiat teza doctorat, decanul Florian Bodog şi-a obţinut fraudulos şi titlul de profesor

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
precizare pt. radu
Domnule Radu, sa stiti ca stiu foarte bine care sint atributiile Senatului. Va rog sa imi aratati dumneavoastra in care dintre atributiile Senatului se precizeaza ceva referitor la acordarea titlurilor universitare sau la ocuparea unor posturi universitare prin concurs. Eu nu apar pe nimeni, doar am spus ca ca nu e corect sa fie denigrati toti membrii corpului profesoral al univesitatii, prin cunoscutele epitete pe care din respect fata de colegii mei nu le voi mentiona, doar datorita faptului ca exista suspiciuni asupra unora dintre colegi. Nu Senatul "da afara" pe cineva din universitate, nu Senatul "pedepseste daca e cazul" pe cineva. Informati-va mai bine inainte sa va dati cu parerea. O seara buna. Daniel Pasca
Postat 31 Mai 2016, 22:02 de Pasca
betia de putere
si-a pierdut mintile Pasca asta, altmiteri un tip care parea ok? El ar trebui sa stie care sunt atributiile Senatului, sau daca nu, sa lase locul altuia si sa se rezume la teatrul pe care il face (bine). Nu poti invinui copilul ca striga ca imparatul e gol! Lucrurile stau prost la noi (si cum bine zice Istvan, nu numai la noi) si daca nu facem un minim efort ne ducem pe copca. Cat de mare e efortul sa o dai afara pe Ionescu, sa analizezi cartea lui Cavalu si sa o pedepsesti daca e cazul, sa fi luat atitudine fata de Mang? Parca astea erau temele Bihoreanului. De cealalta problema semnalata, Dindelecan, se ocupa DNA-ul. E musai sa intre si DNA-ul in scena ca sa vedem ca intr-adevar gresim?
Postat 31 Mai 2016, 17:44 de radu
senatul
Parerea mea este ca senatul nu are a se amesteca in asemenea chestiuni, indiferent de partea cui ar fi dreptatea. Au mai fost suspiciuni in cazul altor colegi (inclusiv din partea DNA), si nimeni nu s-a autosesizat sa le verifice CV-ul si lucrarile. In general vorbind, nu stiu ca senatul sa mai fi controlat pana acum respectarea conditiilor de promovare/abilitare, retroactiv si peste capul CNADTCU sau a comisiilor de concurs.
Postat 31 Mai 2016, 12:34 de poli
@Shogun
Am intrat pe WOS si are articole cotate ISI (tip article, deci nu alte prostii fara valoare). Nu doresc sa discut aici nici numarul acestora si nici numarul celor la care este autor principal. Deja ma plictisesc de toate scandalurile... Din cate am vazut este ceva ce se face pe nivel national in acest domeniu, si nu cred ca din rautate, dar cei care fac evaluarea dosarelor nici ei nu stiu ce inseamna ISI. Dar si in alte domenii vezi aberatii la comisiile CNATDCU - deci se vede clar ca cei care sunt acele comisii habar n-au si arunca termeni fara sa stie ce inseamna. Toti ma injura cand spun ca Funeriu a fost cel mai bun. Criteriile cele mai clare care putea sa faca curat in universitati... Deci este o problema nationala nu si locala, dar iar se va sparge numai peste UO.
Postat 31 Mai 2016, 12:03 de sasi
@Sasi
Ai dreptate, acum am văzut ce scrie pe site-ul UEFISCDI: Ordinul de Ministru (MECTS) Nr. 4478 din 23 iunie 2011, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, Nr. 448/27.VI.2011, in cadrul secţiunii “DEFINITII” din ANEXA Nr. 2: “O revista cotata ISI este o revista pentru care Thomson Reuters calculează şi publică factorul de impact in Journal Citation Reports” - Revistele indexate ISI (reviste incluse in Web of Science: Science Citation Index Expanded, Social Sciences Citation Index si Arts & Humanities Citation Index). Revenind la oile noastre: se pare că Bodog n-are articole în nici una bazele de date de mai sus, iar asta e foarte nașpa pentru Facultatea de Medicină a Universității din Oradea...
Postat 31 Mai 2016, 11:33 de Shogun
U ORADEA
Cand se va trezii U ORADEA din amorteala? CAND?????????????? :( Vai ce s-a ajuns!!
Postat 31 Mai 2016, 11:09 de OradeaCivitas
@shogun
Ai facut o mica scapare :) SCiE (Science Citation Index Expanded) si nu SCI ;) Sunt doua baze de date diferite.
Postat 31 Mai 2016, 09:14 de sasi
Trebuie să corectați o greșeală
Stimată doamnă Totorean, spuneți că "CNATDCU cere ca pretendentul să fie autor principal la măcar 6 articole cotate ISI, adică indexate în baze de date internaţionale". Un articol cotat ISI nu e același lucru cu un articol cotat în baze de date internaționale (BDI). Pentru a fi cotat ISI, un articol trebuie să fie cuprins în unul dintre următoarele produse Thomson Reuters: Arts and Humanities Citation Index (AHCI), Social Sciences Citation Index (SSCI) și Sciences Citation Index (SCI). Dacă respectivul articol apare doar în Master Journal List sau Emerging Sources Citation Index, tot la Thomson Reuters, NU e cotat ISI, ci doar BDI. Trebuie să corectați această greșeală; altminteri s-ar putea chiar să-l ajutați pe domnul Bodog, care ar putea pretinde că orice articol cotat BDI în CV-ul dumnealui e, de fapt, unul cotat ISI...
Postat 31 Mai 2016, 08:37 de Shogun
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON