URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Decembrie 2014, 11:25

Sărbători acasă: După ce Moş Crăciun va trece cu trăsura prin oraş, orădenii sunt invitaţi de Anul Nou alături de Ducu Bertzi

Sărbători acasă: După ce Moş Crăciun va trece cu trăsura prin oraş, orădenii sunt invitaţi de Anul Nou alături de Ducu Bertzi ARTIFICII ŞI SPERANŢĂ. Pe 31 decembrie, orădenii pot sărbători împreună trecerea în Noul An, ascultându-l în centrul oraşului pe Ducu Bertzi, ciocnind un pahar cu şampanie şi admirând focurile de artificii
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi cele mai multe evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă - spectacole de balet, concerte de operă ori cele ale nelipsiţilor Ştefan Hruşcă şi Fuego - au avut deja loc în prima parte a lui decembrie, orădenii care rămân acasă de sărbători vor putea găsi ceva de făcut şi în oraş.

Moş Crăciun ajunge în Gara Oradea pe 23 decembrie, iar artificiile de Revelion vor fi precedate de un concert al lui Ducu Bertzi.

Vine Moşu'!

Moş Crăciun se grăbeşte să ajungă la Oradea şi anul acesta. Cum ziua de 24 decembrie a fost declarată nelucrătoare, municipalitatea a decis să programeze tradiţionala vizită a Moşului cu o zi mai devreme, pe 23 decembrie. Micuţii îl vor putea aştepta pe bătrânul cu barbă albă, care va sosi cu un tren special la ora 10, în Gara Centrală. După ce le va împărţi cadouri celor mici, Moşul va face o plimbare prin oraş, într-o trăsură, pe traseul Bulevardul Magheru - Podul Dacia - strada Independenţei, pentru a ajunge în jurul orei 11.30 în faţa Primăriei, unde îşi va deschide din nou sacul plin cu daruri.

Din faţa palatului administrativ, bătrânul Moş va urca iarăşi în trăsură şi, pe traseul strada Principatelor Unite - Bulevardul Decebal - strada Corneliu Coposu, va ajunge la ultima oprire, în Orăşelul Copiilor, unde este aşteptat în jurul orei 12.30, pentru a oferi şi ultimele din cele 1.300 de pachete cu dulciuri pregătite pentru cei mici.

Petrecere pentru juniori

La fel ca în anii trecuţi, Primăria organizează şi o petrecere dedicată celor mici. Revelionul Copiilor e programat pe 30 decembrie, de la ora 18, în Orăşelul Copiilor, unde participanţilor li s-a pregătit un spectacol de muzică, dans şi magie, care va dura circa două ore şi la care intrarea va fi liberă. Petrecerea va începe cu momente de muzică şi dans oferite de talentaţii tineri ai grupului Meda Music, urmate de un show în cadrul căruia toţi cei de faţă vor fi chemaţi să danseze în rând cu mai mulţi instructori, pe ritmuri vesele. Tot la Revelionul din Orăşelul Copiilor va fi prezent şi actorul Igor Lungu, care le va arăta micuţilor mici trucuri de magie şi le va modela baloane, precum şi cunoscutul duo Eduard Maliţa şi Bianca Oniţa, care va prezenta mai multe numere de iluzionism. La final, va susţine un scurt recital interpreta orădeancă Adina Drăgoescu, fostă semifinalistă la Eurovision România, acum solista formaţiei Magic Band din Oradea.

Revelion folk

Seara de 31 decembrie, în schimb, e plină cu oferte pentru cei mari. Orădenii care au decis să nu plece din oraş de sărbători pot alege între diverse programe pregătite de cluburi şi restaurante. Spre exemplu, clubul Avenue îi invită pe doritori la "Hollywood New Year Party", unde participarea va costa 100 lei şi include bufet suedez şi şampanie. Grand Palace va găzdui o petrecere tematică, "Midnight in Paris", preţul unui loc fiind de 200 lei, ce include preparate culinare franţuzeşti, open-bar şi muzică franţuzească interpretată live.

Pentru cei care vor să marcheze trecerea în Noul An în centrul oraşului, municipalitatea are un program special care va începe la ora 21, cu muzica mixată de DJ Aty pe scena ce urmează să fie amplasată, la fel ca în 2013, între Primărie şi Criş. La ora 22.20 pe scenă va urca orădeanca Edina Bodor, absolventă a Şcolii de Arte Francisc Hubic, premiată la numeroase festivaluri, urmată de Adina Drăgoescu. Vedeta serii va fi, însă, Ducu Bertzi, care se întoarce la Oradea şi va da un spectacol de la ora 23.20 la finalul căruia, după tradiţie, participanţii vor intra în noul an 2015 luminaţi de un spectacol cu focuri de artificii. Asta dacă nu cumva ceaţa le va strica planurile, ca anul trecut...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON