URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Octombrie 2013, 18:55

Chefuri pentru pitici: Cele mai "la modă" locuri de aniversări pentru copii (FOTO)

Chefuri pentru pitici: Cele mai "la modă" locuri de aniversări pentru copii (FOTO) ENERGIE ŞI ZÂMBET. Cum sunt plini de energie, o activitate care-i distrează pe cinste pe cei mici este hocheiul de sală, pe care-l pot practica dacă îşi ţin zilele de naştere la grădiniţa Casa Minunată, unde au acces la sala de sport şi sunt îndrumaţi de un antrenor care îi iniţiază în tot felul de jocuri de grup
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

S-au dus vremurile în care zilele de naştere ale copiilor însemnau întâlniri "cuminţi" acasă cu prietenii cei mai buni, iar delicatesele serii erau platourile reci şi tortul făcut de mama.

Aniversările micuţilor au devenit evenimente plănuitee cu migală şi, musai, cu un detaliu aparte. Fie decoruri deosebite, personajele preferate din poveşti, jocuri antrenante ori chiar concursuri pe Play Station şi Wii.

De-a petrecerea

Când vine ziua de naştere a copilului, familia încearcă să-i ofere o petrecere de neuitat. Cum de multe ori spaţiul de acasă este prea strâmt, părinţii ţin de obicei sărbătoarea la unul dintre locurile de joacă din oraş. Şi au de unde alege...

Spre exemplu, la Maciu Piciu, în Lotus Center, un spaţiu dotat cu gonflabile, tiroliană, piscine cu bile, tobogane, tractoraşe şi trotinete, o petrecere de două ore costă 27 de lei pe copil, pachetul incluzând doar accesul la spaţiul de joacă, la sala de mese şi câte un suc. Dacă vor să nu-şi facă prea multe griji în privinţa meniului, părinţii pot opta pentru un pachet de 40 de lei pe copil, care include câte un suc necarbogazos, şampanie pentru copii şi mâncare: pizza ori şniţel cu cartofi.

Tot un tarif de 27 de lei pentru două ore de joacă, cu acces la o sală de petrecere, practică şi Utopia din Era Park, în preţ fiind inclusă apă plată şi răcoritoare. Dacă doresc să petreacă şi ei, părinţii îşi pot închiria cu 100 de lei, tot pentru două ore, o încăpere separată, gazdele oferindu-le răcoritoare şi cafea. Ceva mai mici sunt preţurile din Orăşelul Copiilor: 25 de lei pentru o sală, pe oră.

Zile de poveste

Deşi în aceste servicii nu sunt incluse şi cele ale animatorilor, părinţii pot să le facă o surpriză micuţilor şi să le aducă personajul preferat din poveşti ori din desenele animate. Spre exemplu Prietenii Veseliei pot să-i trimită la petreceri pe Mickey şi Minnie Mouse, Shaggy, Spiderman, Garfield, Harry Potter ş.a. Preţul unui show de două ore este de 150 lei pentru un personaj sau 250 lei pentru două. Cum atât copiii cât şi părinţii sunt mereu în căutarea unei petreceri deosebite, tot Prietenii Veseliei pot să le facă sărbătoriţilor o pinata plină cu dulciuri pe care să o spargă împreună cu prietenii, la preţuri care încep de la 80 lei.

Dacă vor o petrecere mai retrasă, părinţii pot alege Clubul Mămăruţelor, aflat în strada Bihorului, unde găsesc căsuţe gonflabile şi alte jocuri. Aici, pachetul cel mai ieftin este de 29 lei pe copil, care include pizza, sucuri, o sală pentru petrecere şi un CD cu minim 50 de fotografii de la eveniment. Petreceri se pot organiza şi la playgroundul Zuky&Tazuki din Oradea Shopping City, unde pachetul standard cu acces la locul de joacă şi fotografii de la petrecere este de 21 lei pe copil pentru două ore. Cu 5 lei în plus pe copil, aceştia pot să se transforme în prinţi, prinţese, piraţi ori alte personaje şi apoi să participe la prezentări de modă.

Cu fair-play

Copiii ceva mai mari nu se mai mulţumesc să se joace oricum, ci caută petreceri care să-i captiveze. Pe lângă tradiţionalul karaoke, tot mai mult prind jocurile de grup. În sala de sport a grădiniţei Casa Minunată, un profesor îi organizează pe sărbătorit şi pe invitaţi în întreceri sportive care să-i ţină prinşi, dar şi să-i distreze. "O noutate, de altfel preferatul copiilor, este jocul de hochei în sală, pentru că nu l-au prea întâlnit până acum", spune Adrian Săteanu, coordonatorul evenimentelor.

La Casa Minunată astfel de activităţi sunt incluse în preţul rezervării sălilor de evenimente: pentru trei ore, închirierea sălii cu 40 de locuri costă 250 lei, în timp ce pentru sala cu 60 de locuri părinţii plătesc 300 lei. Dacă doresc, părinţii pot adăuga şi meniuri pentru copii, care costă 10 lei, dar îşi şi pot aduce propriile preparate de acasă ori de la firme de catering.

Game Party

15 game party.jpgCea mai nouă atracţie în domeniu sunt petrecerile pentru "gameri". Sala Game Party, deschisă la sfârşitul anului trecut pe strada Sovata, este dotată cu ecrane de ultimă generaţie pe care petrecăreţii se pot juca Play Station 3, Xbox sau Wii în 3D. "Am şi eu doi băieţi şi asta le place. La Game Party se pot desfăşura cum vor. Am echipat-o cu fotolii speciale pentru jocuri, le dăm ochelari 3D, iar părinţii au o sală separată. Toată lumea e mulţumită", spune Edith Ignătescu, proprietara sălii. Chiar dacă aceasta e dotată cu tehnologie de vârf, tarifele nu sunt piperate: 80 lei pe oră.

Părinţii ştiu, însă, că lucrurile nu sunt atât de simple. Ei mai trebuie să asigure mâncarea, răcoritoarele, tortul şi, eventual, o animaţie pe placul sărbătoritului. Că doar o dată-n an e ziua lui...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
alte locuri de joaca
Am tinut si eu o petrecere de acest gen pentru baietelul meu in Auchan la Dumbo Land si am fost super incantat de serviciile lor, preturie sunt rezonabile si conditiile sunt foarte bune pentru banii pe care i-am platit/petrecere, recomand aceasta locatie.
Postat 02 Aprilie 2014, 17:56 de Andrei
Reclama mascata:)))
Asta se numeste reclama mascata:)))) bn, sala de jocuri e ok, dar cum draq poti scrie ca 80 de ron pe ora nu e mult la jocuri? WTF , si ce daca e 3D? traiesti in lumea tv urilor cu lampi? e ceva firesc si Xboxul si 3D ul....80 ron mi se pare ff mult, traies o saptamana din ei. Si da, in oraselul copiilor costa 25 ron ora si sunt frumoase, spatioase si mai ales fff ieftine.
Postat 21 Octombrie 2013, 14:26 de Oradean
Tiberiu
In Oraselul Copiilor tariful de 25 de lei e pe sala de eveniment pe ora...nu depinde de numarul de copii !!!
Postat 20 Octombrie 2013, 19:05 de Vekony
reclama la cine ???
Nu-mi dau seama de fapt ce ar trebui sa iasa in evidenta in acest articol,sau, este reclama pentru cine ???In Oradea sunt mult mai multe locuri de joaca pentru copii,sau spatii amenajate pentru petreceri de acest gen ....
Postat 20 Octombrie 2013, 10:57 de ioana
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON