URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Octombrie 2018, 11:50

Şapte argumente pentru care voi vota ,,Da’’ la referendumul de pe 6-7 octombrie 2018

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Organizarea referendumului pentru modificarea constituţiei referitor la definirea familiei este cea mai mare iniţiativă civică a poporului român, a implicat milioane de semnături, aproape o sută de mii de voluntari şi o amplă analiză a Curţii Constituţionale care a avizat-o, dar în acelaşi timp, în mod nefericit, este şi cea mai contestată iniţiativă democratică şi constituţională a poporului român, chiar de factori politici şi instituţionali.

Vă invit să analizaţi în cele ce urmează de ce toţi românii din ţară şi diaspora trebuie să iasă la vot în 6-7 octombrie 2018 şi să voteze „Da” pentru modificarea Constituţiei ca familia să fie clar definită ca fiind formată dintre un bărbat şi o femeie.

1. Argumentul biblic sau religios – căsătoria monogamă heterosexuală este definiţia biblică a căsătoriei. Domnul Isus Cristos afirmă foarte clar în Evanghelia după Matei capitolul 19, în primele şapte versete, că familia este o instituţie sfântă formată dintr-un bărbat şi o femeie. („Oare n-aţi citit că Ziditorul, de la început i-a făcut parte bărbătească şi parte femeiască şi a zis: „,De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de nevasta sa şi cei doi vor fi un singur trup”? Aşa că nu mai sunt doi, ci un singur trup. Deci, ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă.” - Matei 19:4-6). De asemenea, în cartea Leviticul 18:1-30 Dumnezeu spune foarte clar că adulterul, incestul, homosexualitatea, bestialitatea şi uciderea copiilor sunt urâciuni şi ţara este spurcată prin aceste fapte. În cele din urmă, apostolul Pavel în Romani 1:18-32 spune că homosexualitatea este un act al oamenilor care îl resping pe Dumnezeu.

2. Argumentul ştiinţei – căsătoria monogamă heterosexuală este ştiinţifică. Doar prin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie se poate înmulţi specia umană. Este biologie sută la sută. Andrei Pleşu spunea: „Nu-mi intră în cap că un copil poate creşte ca lumea fără prezenţa feminină a mamei, sau spunând „mamă” unui domn...”

3. Argumentul social – căsătoria monogamă heterosexuală este temelia societăţii. Copiii au dreptul la părinţii lor biologici, deoarece dezbaterea pe subiectul familiei s-a focalizat pe drepturile adulţilor şi a ignorat drepturile copiilor.

4. Argumentul istoric – căsătoria monogamă heterosexuală este definiţia istorică a familiei. Nici o societate majoră menţionată în istoria rasei umane şi nici vreun gânditor de renume ca Socrate, Plato, Budha sau Gandhi, ca şi Isus Cristos şi apostolii Lui, nu au definit familia ca o instituţie homosexuală.

5. Argumentul constituţional – căsătoria monogamă heterosexuală este definiţia constituţională a familiei.

6. Argumentul moral – căsătoria monogamă heterosexuală este o lege morală ce TREBUIE ascultată. Susţinătorii căsătoriei tradiţionale sunt singurii care folosesc şi argumentul moral, filozofic, deoarece însăşi ideea de „drept civil” presupune existenţa unor absolute morale şi a unei ordini morale ce trebuie ascultată. Care este autoritatea morală pe baza căreia se poate spune că că relaţia homosexuală este etică şi mai benefică sau că familia tradiţională este greşită sau depăşită?

7. Argumentul lingvistic – căsătoria monogamă heterosexuală este definiţia lingvistică a familiei. Cuvintele „soţ” şi „soţie” înseamnă ceva, şi anume că lingvistic vorbind nu există căsătorie de „acelaşi sex”.

Susţinătorii căsătoriei de acelaşi sex nu au nici un argument raţional, ştiinţific, social, istoric, lingvistic, moral, filozofic, constituţional sau biblic. De aceea, este timpul să oprim atacurile radicale asupra definiţiei căsătoriei şi familiei şi să respingem noţiuni ca şi căsătorie de acelaşi sex, orientare sexuală sau adopţie „gay”.

Pastor Moldovan Ioan
președintele Comunității Penticostale de Oradea

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
@moderator
Fara suparare, dar voi sunteti formatori de opinie. Asta nu e salam sau chiloti sa faci publicitate. Da, accept indemnurile de participare la vot, sunt benefice, se pare ca lumea a uitat ca in urma cu cativa ani se murea pt acest drept. Dar doar atat. Nu indemnuri votati cu da sau nu sau mai stiu eu ce tampenii. Ca si formatori de opinie nu ar trebui sa acceptati indemnurile unor asazisi lideri spirituali la un vot care poate duce la pierderea unor viitoare posibile drepturi ale unor persoane. Repet, vorbim de persoane si nu de chiloti sau ciorapi!
Postat 05 Octombrie 2018, 11:20 de Kid
RE: @moderator
Câtă vreme mesajele din materialele publicitare nu sunt ilegale, şi nu sunt, a interzice publicarea lor ar fi în sine un abuz şi şi o discriminare. Ca promotori ai libertăţii de expresie, nu putem interzice nimănui să se exprime, dacă o face în limitele legii. Putem să nu ne asumăm, în schimb, mesajele respective şi să marcăm textele ca atare, ca fiind publicitate sau advertoriale. Am fi aşteptat, în schimb, să vedem şi păreri opuse, altfel decât prin comentariile de la subsolul articolelor. Dar ele nu au venit.
Postat 05 Octombrie 2018, 11:27 de Moderator
"argument stiintific"
Un * penticostal, numai sa nu utilizeze termenul stiintific, cand habar n-ar de stiinta...
Postat 04 Octombrie 2018, 21:48 de sasi
da e clar,
la voi la ziar chiar poate scrie oricine orice, probabil contra cost. Vederile redactiei bihoreanului sunt pentru "nu" la referendum, asta e 100% sigur! Maine o sa apara vreo bazaconie debitata de dricec sau bercea. Romano-catolicii si reformatii probabil ca scriu sau au scris deja in ungureste pe la bihari naplo... Si astia cica isi iubesc aproapele!
Postat 04 Octombrie 2018, 20:39 de Kid
dreptul la opinie
Este dreptul lor să se exprime, să cumpere spaţiu publicitar şi să-şi promoveze propriile idei.
Postat 05 Octombrie 2018, 00:14 de Moderator
Pastorul Moldovan
Poate pune liniștit capul seara pe perna? Ce are de zis de trecutul său de acu vrei 18-20 de ani? Niste minciuni care alții atunci, altele noi acum. Iar chiar crede că toți îl știu de ieri de azi? Când tu ești cu musca pe căciulă macar taci și bucură-te de ce ai. Unii nu te-au uitat
Postat 04 Octombrie 2018, 19:54 de poiu
@unu
Cum ar fi dacă unul, nu tu:), ar solicita să își înregistreze căruța cu marca unui constructor auto renumit, nu dau nume că mă cenzurează moderatorul. Argumentele căruțașului ar putea fi că și caruta lui are 4 roti, și căruța lui are un cal, s.a.m.d. Pentru un autoturism de o anumită clasă clientul plătește o suma considerabilă și pentru marca. Nu cred că i-ar conveni apoi ca orice imitație să poarte același nume. Nu vreau să mă erijez în reprezentantul inventatorului căsătoriei , dar sunt totuși un consumator al produsului. Și am plătit mult pentru ea (N.B. căsătoria), și încă mai plătesc. :)
Postat 04 Octombrie 2018, 16:39 de User anonimizat
@Fabula
Deocamdata nu e marca inregistrata. Sa vezi ce se intampla daca niste ghei chiar o inregistreaza :) Altfel, tot nu ai raspuns cum chestia asta iti afecteaza tie viata
Postat 04 Octombrie 2018, 15:50 de unul
@unu
Afectare rezultata din căsătoriile "gheilor". Să ne înțelegem!
Postat 04 Octombrie 2018, 15:42 de User anonimizat
@unu: 8. Căsătoria - marcă înregistrată
Marca poate fi folosită doar de un bărbat plus o femeie. Afectarea rezultata e aceeasi cu cea data de nerespectarea dreptului asupra oricărei mărci înregistrate.
Postat 04 Octombrie 2018, 15:38 de User anonimizat
Argumentul 8
Ati uitat de argumentul 8. Cum care e? Cel in care trebuia sa explicati cum casatoria "gheilor" va afecta viata si existenta dvs. sau a enoriasilor dvs.
Postat 04 Octombrie 2018, 13:42 de unul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON