URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Iulie 2013, 14:45

Care este relaţia TA cu banii? Verifică-ţi profilul psihologic şi cum îţi afectează deciziile de economisire şi investire

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Faceţi-vă o evaluare personală şi determinaţi ce simţiţi faţă de bani. V-aţi întrebat vreodată cum să-i controlaţi şi cum vă afectează deciziile de economisire şi investire? Oamenii au o atitudine diferită faţă de bani, caracterizată în special de psihologia investiţională. Nu trebuie să vă schimbaţi radical personalitatea, dar puteţi încerca să ajustaţi puţin viziunea asupra banilor.

Clasificarea oamenilor după relaţia cu banii:

Risipitorii  (big spenders) nu-şi pot imagina viaţa fără lucruri extreme de scumpe, maşini, case, bijuterii, haine, etc. Nu caută opţiuni simple, ci doar pe acelea cu care pot impresiona. Îşi doresc cele mai bune şi mai scumpe lucruri. Sunt foarte calmi când risipesc sume uriaşe de bani şi nu se tem să se împrumute, sau să-si asume riscuri exagerate. În tranzacţionare, aceştia irosesc cu uşurintă capitalul, caută jackpot-ul şi adesea pierd tot ce au acumulat. Au puterea de a o lua de la capat, mânaţi de dorinta de îmbogătire, însa pastrează aceleeaşi mijloace.

Cheltuitorii (shoppers) sunt atraşi de shopping, procesul cheltuirii banilor reprezintă o distracţie. Ajungând în magazine, aceştia nu se pot abţine să nu cumpere ceva, chiar dacă nu asta era intenţia lor. Încep în a căuta ceva ieftin, şi pentru propria satisfacţie, ar cumpăra ceva cu reducere. În tranzacţionare, aceştia sunt în general nehotărâţi, schimbători, uşor influenţabili, dispuşi să încerce ceva nou pentru putin profit sau să urmeze sfaturile altor persoane, zvonuri, etc. Nu rezistă tentaţiei de a deschide tranzacţii chiar dacă nu au un motiv întemeiat (just for fun).

Economii (savers) sunt exact opusul primei categorii. Întotdeauna închid lumina când ies din cameră şi cât mai rapid uşa congelatorului. Achiziţiile scumpe sunt făcute doar dacă sunt absolute necasare şi fără împrumut. Tipic, economii sunt mai degrabă zgârciţi. Impulsul de a achiziţiona un obiect de ultimă generaţie nu înseamnă mai multă distracţie decât studierea înregistrărilor bancare cu creşterea depozitului. Aceştia încearcă întotdeauna să evite riscul (cel mai mare risc este să NU rişti niciodată). Chiar daca sunt specialişti in pieţele financiare, aceştia nu reuşesc să depăşească aversiunea faţă de risc. Teoretic stiu ce se întâmplă şi ce trebuie făcut, dar nu pot pune teoria în practică, sunt copleşiţi de teama de a nu pierde, nu rezistă psihic, iar cand trebuie sa ia o decizie, ezită, găsesc contra-argumente.

Datornicii (debtors) nu cheltuie de dragul imaginii sau de plăcere. Nu se gândesc prea mult la bani, nu ţin evidenţa, nu înregistrează cheltuielile şi veniturile. Adesea se dovedeşte că acestea exced veniturile şi intră în datorii. Datornicii nu sunt interesaţi de investiţii. Cei care ajung să descopere pietele financiare, o fac pentru a recupera rapid anumite datorii, sau pentru a se îmbogăţi rapid. Tranzacţionarea  trebuie sa fie confortabilă şi responsabilă, deciziile nu trebuie să fie influenţate de garanţii, scadenţe, sau alte necesităţi zilnice.

Investitorii (investors) se gândesc constant la capital. Sunt foarte conştienţi de situaţia lor financiară şi încearcă să absoarbă fondurile disponibile. Sunt gata să renunţe la consum astăzi, în favoarea investiţiilor şi a consumului viitor. Se gândesc la fiecare pas pe care-l fac şi nu se tem să-şi asume riscuri necesare atunci când apar oportunităţi. În tranzacţionare, acestia au obiective realiste, sunt echilibraţi, înteleg riscul şi îl controlează permanent.

Puteţi să vă identificaţi cu una din aceste categorii? Vă gândiţi cum să utilizaţi cât mai bine capitalul disponibil? Poate ar trebui să abandonaţi o parte din ambiţii şi să planificaţi atent costurile. Câteodată, chiar şi o schimbare minoră în comportament poate aduce beneficii majore.

Am dori acum să oferim câte un sfat fiecărei categorii:

Economilor, fiţi mai inteligenţi!
Ben Franklin a spus în felul următor: "Fiţi ponderaţi în toate." Este un sfat bun pentru economi. Nu rataţi cele mai bune oportunităţi în viaţă, pentru câţiva lei salvaţi. DA, minimizarea riscului este foarte importantă pentru orice investitor, dar nu uitaţi de maximizarea profiturilor!
Vă recomandăm un Cont de PRACTICĂ pentru a experimenta gratuit şi fără risc tranzacţionarea pe pieţele financiare.

Cheltuitorilor, nu cheltuiţi banii care nu ar trebui cheltuiţi!

Controlaţi-vă cheltuielile. Investiţi, monitorizând atent balanta. Înainte de a actiona evaluati dacă se impune o astfel de decizie, dacă sunt sau nu fonduri disponibile, şi cum v-ar afecta o eventual  pierdere de aceasta data.
Vă recomandăm un Cont STANDARD cu levier mic şi micro-loturi pentru a minimiza riscul.

Risipitorilor, fiţi mai ponderaţi!
Dacă doriţi să cheltuiţi, nimeni nu vă poate opri, dar gândiţi-vă puţin la viitor, pentru că puteţi găsi o utilizare adecvată a fondurilor. Încercaţi să investiţi şi faceţi un plan al bugetului pentru un timp. Urmăriţi un profit mai mic, dar constant, evitati metodele riscante (gambling).
Vă recomandăm un Cont de INVESTITOR pentru a urmări un Money Manager cu profituri constante şi risc controlat.

Datornicilor, gândiţi-vă la investiţii!

Înţelegeţi veniturile şi cheltuielile, realizaţi un plan financiar detaliat, începeţi să investiţi inteligent. Cereţi ajutor de afară dacă întâmpinaţi dificultăţi. Puteţi apela la un profesionist pentru a vă administra capitalul, dar o astfel de decizie trebuie luată după un studiu amănunţit al performanţelor şi psihologiei respectivului.
Vă recomandăm un Cont de SOCIAL TRADING pentru a copia unii din cei mai buni Manageri din lume.

Investitorilor, mult noroc în ceea ce faceţi!
Felicitări! Continuaţi în acelaşi spirit, îmbunătăţiţi-l! Trebuie să reuşiţi, dar in acelasi timp rămâne-ţi umili şi modeşti, continuaţi să studiaţi la fel de mult pentru a progresa continuu!
Vă recomandăm un Cont PROFESIONIST pentru a beneficia de cele mai bune condiţii de tranzacţionare din România.

logo-300x75_1.jpgUN ALTFEL DE BROKERAJ
Pentru o experienţă unică, personalizată fiecăruia

www.admiralmarkets.ro                             www.facebook.com/AdmiralMarketsRomania
Tel. +40 756 038 038, +40 21 315 15 13  |  info@admiralmarkets.ro   |   suport online

(ADVERTORIAL)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON