URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Decembrie 2016, 11:42

Dublă premieră în România: PSD propune pentru funcţia de prim ministru o femeie musulmană, pe Sevil Shhaideh

Dublă premieră în România: PSD propune pentru funcţia de prim ministru o femeie musulmană, pe Sevil Shhaideh foto: Digi24.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Propunere surprinzătoare, făcută, miercuri, de PSD, pentru funcţia de premier al României: Sevil Shhaideh, apropiată a lui Liviu Dragnea. Dacă recomandarea va fi acceptată de preşedintele Klaus Iohannis, Sevil Shhaideh va fi primul premier femeie și primul care are religie musulmană.

Anunţul propunerii a fost făcut de liderul PSD, Liviu Dragnea, după ce a ieşit de la consultări la Cotroceni, anunță Digi24.ro.

Social-democraţii au mers împreună cu reprezentanţii ALDE la Cotroceni, iar propunerea făcută de PSD este susţinută şi de liberal-democraţi. De altfel, liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, declara că este firesc ca viitorul premier să provină din rândul social-democraţilor.

Suspansul în  legătură cu propunerea de premier pe care o are PSD-ul era extrem de mare, în condiţiile în care numele acestuia a rămas secret până în ultima clipă, iar liderul PSD, Liviu Dragnea, cotat iniţial ca favorit, părea o opţiune din ce în ce mai improbabilă.

Președintele Klaus Iohannis se consultă, miercuri, cu reprezentanții PSD și ALDE, PNL, USR și UDMR, iar joi cu cei PMP și ai grupului minorităților naționale din Parlament. Inițial, consultările cu ALDE erau programate pentru joi, dar PSD și ALDE au ales să meargă împreună la Cotroceni după ce au semnat un protocol de colaborare pe patru ani. Cele două partide au, împreună, majoritate în Parlament. În același timp, liberalii au anunțat că nu vor veni cu o propunere de premier, mai scrie Digi24.ro.

Mediafax arată și cine este Sevil Shhaideh. Nominalizată pentru funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, aceasta a fost timp de aproape 20 de ani director de servicii în Consiliul Judeţean Constanţa, iar din 2012, după numirea lui Liviu Dragnea la conducerea MDRAP, este secretar de stat în acest minister.

În vârstă de 50 de ani, Sevil Shhaideh a absolvit în 1987 Academia de Ştiinţe Economice, Facultatea de Planificare Economică şi Cibernetică. În 1995 şi 2001, ea a obţinut specializările: expert în administraţie publică şi manager ONG la organizaţia internaţională USAID din Statele Unite ale Americii, iar în 2003 a primit titlul de auditor în urma unui curs susţinut la TUV Institution, potrivit CV-ului său publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltării.

De asemenea, din anul 2000, ea este preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Informaticienilor din Administraţia Publică.

În 2012, imediat după desemnarea lui Liviu Dragnea la conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Sevil Shhaideh a fost numită în funcţia de secretar de stat la acelaşi minister, mai notează Mediafax.

Conform ultimei sale declaraţii de avere, din 6 mai 2015, Sevil Shhaideh are un apartament de 47 de metri pătraţi, cumpărat în 1994, şi mai multe conturi deschise în 2007 şi 2011, în sumă totală de aproximativ 500.000 de lei.

De asemenea, potrivit declaraţiei de interese, ea este acţionar la Coremar - cupon gratuit, şi la SC Rosyr International SRL, cu 50 de acţiuni, în valoare de 100 de lei.

Sevil Shhaideh s-a căsătorit în 2011, iar presa a scris că naşi de cununie au fost Liviu Dragnea şi şeful Consiliului Judeţean Constanţa, Nicușor Constantinescu. Liviu Dragnea a afirmat, miercuri, însă că Sevil Shhaideh nu îi este fină, deoarece în religia musulmană nu există termenul de naş, şi că la căsătoria acesteia i-a fost "martor", alături de alte persoane.

"În religia musulmană nu există termenul de naş. Sunt martori. Atunci când se căsătoresc doi, un bărbat şi o femeie de religie musulmană, sunt unii care participă la acel eveniment şi care sunt martori. Nu există termenul de naş şi fin", a spus Dragnea, potrivit Mediafax.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
...daca...
...daca din 16 milioane de romani sau cati om mai fi, PSD nu a gasit un roman, fara cazier, destept si in stare sa fie premier, putem sti deja, fara a fi MAFALDA, cum va guverna si unde va fi PSD la urmatoarele alegeri. Doamne ajuta-ne, ca de la oameni (conducatori) nu mai avem ce astepta.
Postat 27 Decembrie 2016, 13:25 de FLORIN64
Perfect..
Cu lamaie baieti,nu uitati ca PSD e majoritar,a cistigat alegerile ,iar doamna premier a adus Sibiul capitala europeana,a fost numita de KWJ,are un cv impresionant!Cita greata la penelei...si cind te gindesti ca unii n-au scoala cita vacanta are Sevil!Deci domnilor ..lamaie si fuga la instruit-spovedit la atotstiutorul din Birtin!Sarbatori fericite..!ps..cu lamaie biensur...
Postat 22 Decembrie 2016, 07:46 de grigore
Bunul simt,la vedere.....parerea mea ,proprie si personala
Dragnea imi pare singurul politician credibil si de bun simt,din tot esichierul politic al Romaniei de azi.In ultimul timp,am fost pus in situatia de a alege/vota, fortuit,raul cel mai mic.Urasc PSD-ul lui iliescu,a lui Ponta,dar consider ca Dragnea este altfel.Evident ca nu va pati nimic,dar fata de hienele care-l inconjoara,ma vad obligat sa-i dau un credit.Dati-mi un alt politician roman,demn de incredere.Ponta, Iohanis, Cilos,Nicusor.Basescu,Crin Antonescu...,..? Toti,de la mic la mare, sunt niste tradatori de tara si de neam,unii dovediti altii pe pe cale de a fi.Pana voi considera, ca spiritul dacic, este inca viu in multi dintre romani,mai am o speranta. Feelingul meu nu ma tradat nici o data. Sper in omul Dragnea,neavand afinitati pentru nici un partid politic. Intr-un viitor nu prea indepartat,va fi premierul romanilor.Un premier de etnie turca,de conjunctura,pe o perioada limitata,3-4 luni. Repet, inconjurat de aceasta haita de hiene,nu aveai alta posibilitate.Mai rezistam 3-4 luni,apoi......Jihadul. Ma retrag in munti,ma mut in alta tara.Nu stiu ungureste, dar imi place verbul si atitudinea premierului ungar ,Victor Orban,in apararea natiei lui,in fata imigratiei islamice,in fata ordinelor absurde venite de la UE.Nu am avut norocul unui astfel de premier.Deci ,rabdare,vorba PNL-istilor penali din oradea.
Postat 22 Decembrie 2016, 00:41 de platona
SALAM ALEIKUM
Nici că se putea mai bine !!! ,,Cum e turcul, e şi pistolul"!!!
Postat 21 Decembrie 2016, 22:01 de User anonimizat
0,tara mea de dor !
Acuma specialistii romani plecati in Kuweit -de ecsemplu - vor reveni inapoi in tara/ BH, cu siguranta. Back in business .
Postat 21 Decembrie 2016, 18:37 de Iness
@elev
Pe mine m-a socat reactia dottore-lui ponta. Rar mi-a fost dat sa vad atata obedienta, ,,preş" e un cuvant bland! Greţos!
Postat 21 Decembrie 2016, 18:35 de pinonel
asa electorat, asa nominalizare
La un electorat retardat si oligofren asa nominalizare trebuia !!! Sa se intrebe prostimea....."da cu noi ce ai avut ba? ". Alegerea perfecta, felicit genialul ctitor. Asteptam cu interes ministii, votantii retardati ai PSD-ului vor intelege "tot". Brrrr, ce ne-am mai distrat azi citind pe FB-ucul lingailor PSD reactia baloasa a votantilor referitor la nominalizare. Unul mai "inteligent" ca altul.
Postat 21 Decembrie 2016, 18:11 de elev
@pinonel
De ce criticam inainte de a incepe? Sa vedem cum se descurca, in primul rand sa vedem ministri, realizarile lor in, sa zicem, 1 an, ai apoi sa putem critica. Tu criticai pnl, pe bolojan si gasca lui, acum critici psd cu dragnea si gasca lui, deci sa inteleg ca esti doar un hater, care ataca in dreapta si stanga, pe cine vine la rand? Oare cum ai fi multumit?..Poate cu pmp-ul lui basescu? poate va fi pnl-ul lui basescu, si atunci si ala va ajunge un partid de 5-6% ca si cel pe care il pastoreste acum. Deja imi pare rau ca am votat pnl, va ajunge sa viseze la astia 20% cat au luat acum, daca il ia pe basescu in randurile sale
Postat 21 Decembrie 2016, 16:21 de moise
@pesdei
doctrina...salamalecu.
Postat 21 Decembrie 2016, 16:11 de User anonimizat
@tsd Nu te dezici nici acum?!
Nici acum, cand a luat la ciolan pe jigodiile astea care arboreaza drapelul in berna de 1 Decembrie?! Poate vad trimis tot guvernul in spatiu! Odata cu cooptarea hungurilor cresc mult sansele unor focuri de artificii in palatul Victoria. Nu era d-na premier sa umble cu chibrituri, cu capse, cu.... Oricum, il credeam pe zeghe asta de dragnea barbat, nu zdreanta. S-a ascuns dupa o muiere, ii e frica sa nu-i ia careva ,,afacerea". A aflat si el ca la noi, inca de la Burebista, lupul care nu-si poate duce pielea e belit.
Postat 21 Decembrie 2016, 15:27 de pinonel
imposibil
Cineva isi bate joc de noi
Postat 21 Decembrie 2016, 15:05 de benz
ne-a batut Dumnezeu
intr-o tara majoritar ortodoxa e strigator la cer sa ai un presedinte protestant si premier musulman.Doamne apara-ne
Postat 21 Decembrie 2016, 15:04 de benz
nu era cumva?
Ceauşescu tătaro-ţigan?Că e o regiune Ceauş delik în nordu Mării Negre
Postat 21 Decembrie 2016, 14:52 de crisan
Cum e turcul si pistolul
Daca nu stiati ,banii sunt cei ce ne conduc. Si sunt din ce in ce mai straini. Mai straini fata de buzunarele noastre. Si necurati, ca nu-i asa, banul e ochiul dracului?! Intre noi fie vorba, sunt destui si care s-au convertit la ortodoxie. Numai ca DNA-ul vrea marturisirea pacatelor. Tare ma tem ca pana la sfarsirea spovedaniei, acestia vor emigra la Moscheea Neamului.
Postat 21 Decembrie 2016, 14:51 de User anonimizat
!!!!
@toți: Nu mă dezic, preferam român. Acum la lista cu Iohannis, Hellvig, Kovesi ( chit că la ea totuși nu se pune problema ) mai avem pe cineva.
Postat 21 Decembrie 2016, 14:02 de TDS
Ceai făcut ba nene ?ceai făcut ma ?
M_ am tot gândit de ceva zile încoace ce ar lipsi României acum s_o ducem mai bine ,e uite mi_a scăpat un prim ministru musulman da. Si nu doar atât musulman musulman intr_o tara cel putin declarata crestina ortodoxa ba mandra de asta nu ?da!!! sluga a lui măzăriche si cacasor Constantinescu care garantează că matracuca e ascultatoare un fel de yes men ca tot e la moda termenul sunt atât de mândru că sunt român de mă apucă draci, vechia Garda revine în fața încet incet după perdeaua de ceata si fum servita pe post de scut .Ciolos era ungur alți cu soros alți agenți ai nu stiu cărui serviciu ei asta nu e, asta e în serviciul Vechi gărzi reîntoarcerea relod .Va dorim vizionare plăcută la teatru sau circ?!.
Postat 21 Decembrie 2016, 13:40 de sss
Cherche la femme !
!. Unde a lucrat sau cu ce s-a ocupat din 1987 pina la/imediat dupa 'revolutie" ?. 2.Are sau nu are vreun doctorat la activ?. 3. Pare o femeie serioasa, ne-am saturat de fufele botoxate sau coafate desuet din politica. 4. Are ceva din A. Merkel ,asa mi se pare si sper sa nu fie Seherezada reincarnata.
Postat 21 Decembrie 2016, 13:26 de Iness
de ce nu l-a numit pe Soros :))) ?
Deci Julien era strain,toxic pt Tds ,in Psd e brici,scad taxele si cresc veniturile,va fi boierie ca bugetar,pe privati dai in ma-sa...Deficitul bugetar pe cine intereseaza,cursul valutar la fel,inflatia ce sa mai zic....Modificarea codului penal prioritara si apoi dumnezeu cu mila..Incepe bunastarea romanilor,Dragnea singurul care a inventat gaura de la covrig. Nas auzi Nicusor Constantinescu,cel mai celebru spagar pesedist,omu lui Mazare..ioooi ce vremuri urmeaza,va curge lapte si miere la robinet.Amin
Postat 21 Decembrie 2016, 13:13 de suporter_oradean
la prima vedere
problemele, la prima vedere ar putea fi urmatoarele: 1. era omul de baza a lui Mazare si Nicusor Constantinescu timp de peste 25 de ani, simbolurile coruptiei PSD-ului de tip vechi 2. poate era momentul ca Dragnea sa dea semnalul schimbarii, nu sa revina la vechile metehne si sa propuna persoane dubioase (in perceptia publica). poate ma insel dar lumea, in general, o va percepe in acest fel. Si cred ca multi, mai ales tinerii, se asteptau la un PSD mai apropiat de stanga doctrinara, nu la personaje "clasice" revenite in actiune. Asa Ghita va fi propus la Dezvoltare, Severin la externe si Mazare la justitie. Unde-s oameni ca si Vasile Puscas? 3. E musulmana - a jurat pe Coran, iar cum bazinul electoral al PSD e ortodox, latura hard, nu va fi bine primita propunerea. Apoi, sotul e sirian, vor exista probabil multe discutii in jurul acestei chestiuni.
Postat 21 Decembrie 2016, 12:17 de parker
@tsd & ceilalti pesedei
Nu erau buni tehnocratii, ca nu erau de-ai nostri, puscariasi/puscariabili! Asa, ca fapt divers: d-na propusa premier i-a avut ca ..martori" la casatoria cu ciuhabul, pe liviu dragnea si pe nicusor constantinescu, a fost o paranghelie ca-n ali baba si cei 40(0) de hoti. Vas'zica d-na este garantata de niste puscariasi cu acte. Numai ghinionul a facut ca unul sa fie in puscarie pe muuultii ani, teoretic cel putin. Celalalt, mai ,,orientat", a plecat la timp de la judet si, profitand de imunitate, maine-poimaine va fi sef la camera, al treilea in succesiune. Acum sa nu crezi ca nu constientizez ca daca dadea premierul&guvernul liberalii nu era acelasi dezastru!
Postat 21 Decembrie 2016, 12:14 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON