URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Martie 2018, 14:15

Ponta acuză: Dragnea a fost informat de SRI că urma să i se facă un flagrant

Ponta acuză: Dragnea a fost informat de SRI că urma să i se facă un flagrant sursa foto: www.adevarul.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Victor Ponta a făcut o acuzaţie gravă la adresa preşedintelui PSD, arătând că Liviu Dragnea şi firma Tel Drum erau protejate de stat.

"O persoană foarte importantă din SRI" l-a avertizat pe Liviu Dragnea, când era vicepremier şi ministru al Dezvoltării în cabinetul Ponta, că urmează să i se facă un flagrant, a spus fostul prim-ministru vineri seară, la B1 TV. Urmarea, a spus Ponta, a fost că flagrantul a fost anulat. Fostul premier a spus dacă va fi chemat la instituţiile statului, va oferi mai multe detalii.

"Dragnea a fost protejatul statului"

Întrebat de unde ştia Liviu Dragnea că urma să aibă loc o acţiune în flagrant a DNA, Victor Ponta a spus că de la o persoană din SRI. "De la o persoană foarte importantă din SRI, care l-a şi salvat. (...) Eu vă spun foarte clar, că dl Dragnea este de mult timp protejat - şi Tel Drum a fost protejat. (....) Tel Drum e ceva atât de mare şi atât de complicat şi atât de bine protejat (....) şi totuşi nu s-a întâmplat niciodată nimic. Iar povestea asta cu luptăm cu corupţia, dar de fapt e un business care, înţeleg, că am văzut şi eu cifrele acum, că se duce la peste 500 de milioane de euro din bani publici şi că nici până azi nu a fost deloc elucidat arată că sunt nişte carenţe şi că au fost nişte lucruri şi nişte complicităţi. Dar, de la asta să-l aud pe dl Dragnea că este victima statului paralel sau de drept... Nu e victima; dl Dragnea a fost protejatul statului, nu paralel, că eu nu cred că a existat un stat paralel, a existat un stat care a funcţionat mai bine sau mai rău, de la caz la caz", a spus Victor Ponta.

Anterior, acelaşi Victor Ponta a declarat pentru stiripesurse.ro că actualul şef al PSD avea oameni "plantaţi" în interiorul DNA, care îi furnizau documente şi îl protejau.

Guvernul USL, aprobat de SRI?

Dezvăluirea lui Ponta vine la capătul unei săptămâni în care el şi Liviu Dragnea s-au acuzat reciproc pentru ceea ce au făcut împreună în guvernarea USL, când erau premier, respectiv vicepremier.

Atacul a fost început de actualul şef al PSD. Liviu Dragnea a povestit, la Antena 3, că primul guvern al USL, în primăvara lui 2012, a fost făcut de Victor Ponta fără a consulta partidul, dar prin negocieri cu George Maior, şeful SRI de atunci şi naşul lui Ponta. Dragnea a acuzat că nici copreşedintele USL, Crin Antonescu, nu a fost băgat în seamă.

"Mi-a zis Crin: "Te-am sunat să-ţi zic pentru că nu mi se pare corect". Ponta mi-a dat de înţeles că a făcut Guvernul cu George Maior şi cu alţii. I-am zis atunci că nu are rost să mai fac parte din proiectul ăsta şi o să stau în banca mea", a declarat Dragnea, care a precizat că a discutat ulterior cu Maior şi i-a reproşat că nu e în regulă să fie impus Ioan Rus ca ministru de Interne, deşi Dragnea râvnea atunci la funcţie.

"Maior mi-a zis să nu fiu în Guvern, să mă ocup de partid. Eu i-am zis lui Ponta: "De când e SRI consultantul PSD?". Acestea sunt întâmplările pe care vreau să le zic la Comisia SRI", a completat Liviu Dragnea.

Numiri "mototolite"

Preşedintele PSD a subliniat că tot Ponta este cel care a negociat cu Traian Băsescu, Elena Udrea şi George Maior numirea procurorilor-şefi ai Parchetului General, DNA şi DIICOT, adică Tiberiu Niţu, Laura Codruţa Kovesi şi Alina Bica. Numele i-ar fi venit lui Ponta de la Maior, "pe un bileţel mototolit". 

În replică, Ponta a spus că de fapt Dragnea a apelat la Maior. "Dragnea l-a sunat pe George Maior, cred că şi pe Florian Coldea, să îl roage să mă convingă pe mine că el e cel mai bun la Ministerul de Interne. Şi a promis că dacă îl sprijină el va face acolo tot ce vrea SRI! Maior i-a explicat că nu se bagă peste alegerile mele", a declarat Ponta.

De cealaltă parte, fostul copreşedinte al USL, Crin Antonescu, a negat faptul că în numirea miniştrilor din primul guvern USL ar fi fost implicaţi şefii SRI.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON