URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Februarie 2018, 07:20

Trupa The Humans va reprezenta România la Eurovision 2018 (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trupa The Humans va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2018, de la Lisabona (Portugalia), cu piesa "Goodbye", câştigătoare a finalei selecţiei naţionale Eurovision.

La capătul celor cinci semifinale ale selecţiei naţionale, o premieră în istoria Eurovision România, 15 piese au fost prezentate, duminică seară, pe scena Sălii Polivalente din Bucureşti, într-un spectacol realizat de Televiziunea Română în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, prin ARCUB.

Acestea au fost: Feli ("Bună De Iubit"), Mihai ("Heaven"), Jukebox feat Bella Santiago ("Auzi Cum Bate"), The Humans ("Goodbye"), Eduard Santha ("Mesom Romales"), Teodora Dinu ("Fly"), Dora Gaitanovici ("Fără Tine"), Claudia Andas ("The One"), Tiri ("Deşert De Sentimente"), Erminio Sinni & Tiziana Camelin ("All The Love Away"), Xandra ("Try"), Vyros ("La La La"), Alexia & Matei ("Walking On Water"), Echoes ("Mirror") şi Rafael & Friends ("We Are One").

Dintre cele 15 melodii finaliste, "Goodbye" a fost desemnată, prin televot, câştigătoarea selecţiei naţionale Eurovision 2018.

Fiecare dintre cei şase membri ai trupei The Humans rezonează în acelaşi mix de stiluri muzicale, funk-pop-rock: Adi Tetrade (tobe), Alin Neagoe (bass), Alexandru Matei (clape), Alex Cismaru (chitară), Adrian Tănase (voce), Cristina Caramarcu (voce). Cel mai recent single lansat de trupa The Humans, "Goodbye", este compus de Alin Neagoe, Cristina Caramarcu şi Alexandru Matei.

Tot în show-ul de duminică, reprezentantul Moldovei la Eurovision, trupa DoReDos, a interpretat, în premieră, melodia care va reprezenta ţara vecină pe scena din capitala Portugaliei, "My lucky day". Moldovenii au ales sâmbătă artistul care îi va reprezenta în finala internaţională, iar TVR a fost prima televiziune unde acesta a interpretat piesa câştigătoare. Alex Calancea Band a susţinut recitalul serii, cu un fusion de folclor autentic.

Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ştefan şi Viorel Gavrilă au fost juraţii care au ales, la această ediţie a selecţiei naţionale, finaliştii Eurovision România.

Sub sloganul "All aboard", Eurovision Song Contest 2018 va aduce, pe scena din Lisabona, reprezentanţii celor 42 de ţări înscrise în competiţie, în afară de Portugalia: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Marea Britanie, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Ucraina, Ungaria.

Semifinalele concursului vor avea loc pe 8 şi 10 mai, iar finala, pe 12 mai. România face parte dintre cele 18 ţări care vor concura în cea de-a doua semifinală a competiţiei Eurovision 2018, în prima semifinală fiind înscrise 19 candidate. Împărţirea ţărilor participante pe semifinale este următoarea:

• Semifinala 1 - prima parte: Albania, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Cehia, Estonia, Islanda, Israel, Lituania;
• Semifinala 1 - partea a doua: Armenia, Austria, Croaţia, Cipru, Finlanda, Macedonia, Grecia, Irlanda, Elveţia;
• Semifinala 2 - prima parte: Australia, Danemarca, Norvegia, Moldova, România, Rusia, San Marino, Serbia, Olanda;
• Semifinala 2 - partea a doua: Ungaria, Georgia, Malta, Muntenegru, Letonia, Polonia, Slovenia, Suedia, Ucraina.

Ţările din grupul celor cinci mari plătitoare (big five) - Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia - sunt calificate direct în finală, alături de gazdă, anul acesta, Portugalia.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. 

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", interpretată de Mihai Trăistariu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON