URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Septembrie 2011, 14:21

Ramada aduce Oktoberfest, cu bere şi specialităţi bavareze, în Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Hotel Ramada organizează, în perioada 30 septembrie - 2 octombrie, pentru al doilea an consecutiv, o replică a tradiţionalului festival bavarez Oktoberfest. "Ediţia de anul trecut a fost un succes maxim, am fost luaţi prin surprindere de miile de orădeni care au venit în fiecare zi", a spus Romeo Ionescu, general manager al hotelului, marţi, într-o conferinţă de presă.

Grill-uri nemţeşti

Pentru ediţia din acest an, organizatorii anunţă un program mai complex. În parcarea hotelului va fi instalat un cort încălzit cu o capacitate de aproximativ 800 de persoane şi care va avea patru baruri şi va fi deservit de ospătari îmbăcaţi în ţinute bavareze. Se va servi bere nefiltrată Holsten, dar va exista şi bere blondă.

"Anul trecut am constatat că în proporţie de 85% s-a consumat bere nefiltrată Holsten, produsă în Germania şi sperăm să depăşim cantitatea vândută anul trecut şi să ajungem la 6.000 de litri", a spus managerul Ramada.

În ceea ce priveşte mâncarea, participanţii se vor putea delecta cu numeroase specialităţi nemţeşti, gătite după reţetele folosite de un bucătar german, care a participat în 2010 la festival. Orădenii vor putea gusta din specialităţi precum wuerstli, ciolan de porc, costiţe de porc marinate la grill, cremă bavareză, supe germane pe oase de vită, cârnaţi şi deserturi precum ştrudel de mere cu sos de vanilie. "Vom avea două meniuri, unul pentru cort şi unul pentru restaurantul din interior, care va fi mai vast, având şi alte specialităţi", a spus George Crăciun, executive chef la Ramada.

Muzică şi teatru

La fel ca anul trecut, atmosfera va fi asigurată de formaţia austriacă Gastein, care va cânta printre spectatori, în fiecare zi a Oktoberfest, de la ora 20. "Ei îi provoacă pe oameni la distracţie, ciocnesc cu bere, cântă muzică bavareză şi se pozează cu toată lumea", a spus Nadia Ionescu, director de vânzări şi marketing la Ramada. Pentru copii vor exista şi două tobogane gonflabile. În acest an, orădenii vor putea să vadă şi un spectacol de teatru. "Iubire de clovn" va fi jucată, vineri, de la ora 19, de actorii Teatrului Regina Maria.

Oktoberfest coincide în acest an cu Festivalul Vinului şi Târgul Pălincarilor, din cadrul Toamnei Orădene, însă organizatorii, nu consideră că evenimentul reprezintă o concurenţă. "Ne place să credem că evenimentul organizat de noi e de o altă factură, în privinţa calităţii, modului de servire, iar oamenii au înţeles asta anul trecut", a mai spus Romeo Ionescu. Vineri, Oktoberfest va fi deschis între 14 şi 24, în timp ce sâmbătă şi duminică, între 12 şi 24.

Oktoberfest caritabil

Organizatorii au dat acestei ediţii a Oktoberfest şi o latură caritabilă. Ei au ales două familii cu situaţie materială precară pe care îi vor ajuta. "Dintr-o mulţime de cazuri cu probleme am ales două familii cu probleme sociale, care au copii inteligenţi, dar care nu beneficiază de un confort minim. Noi în vom ajuta financiar şi cu diferite produse, iar toţi angajaţii hotelului vor dona şi ei obiecte", a spus Nadia Ionescu.

Familiile vor primi ajutorul oferit de hotel chiar în cadrul Oktoberfest. "Vom avea deschis un loc în care fiecare participant va putea dona orice consideră de cuviinţă", a adăugat Romeo Ionescu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
@muiebasecu
Ce legatura are berea Holsten cu Germania??? ...cum poti sa pui o asemenea intrebare? Mai intai documenteaza-te....Oare berea Holsten nu e o bere nemteasca? http://en.wikipedia.org/wiki/Holsten_Brewery
Postat 29 Septembrie 2011, 12:20 de Deutschland
chinezarie ieftina
nu are nici o legatura cu Oktoberfest sau cu orice alt fest din Germania ! ce legatura are berea Holsten cu Germania ? ca si multe alte lucruri numele e furat .....sper ca in Februarie sa se tina pe pietonala "Carnavalul de la RIO"
Postat 28 Septembrie 2011, 15:13 de Muiebasescu
si anul trecut a fost super. berea si mancarea si formatia.
mai trebuie sa lucrati la partea caritabila de CSR, sa fiti mai expliciti, ce se poate dona, de ce lucruri au nevoie, si desi multi nevoiasi nu vor sa recunoasca lipsa, dc prezentati putin starea de nevoie in care se afla, maybe sensibilizati mai mult lumea.
Postat 27 Septembrie 2011, 22:28 de oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON