URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Aprilie 2017, 23:58

Victorie reconfortantă pentru baschetbaliștii orădeni: 104-65 cu BCM U Piteşti! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au obţinut sâmbătă seară, pe teren propriu, una dintre cele mai clare victorii din actuala ediţie de campionat. Elevii antrenorului Cristian Achim s-au impus la Arena Antonio Alexe cu scorul de 104-65, în disputa cu BCM U Piteşti şi păstrează şanse de a prinde podiumul înainte de play-off.

Profitând şi de starea de oboseală a argeşenilor, jucătorii formaţiei bihorene s-au descătuşat, au reuşit un meci bun, au stat bine şi la eficienţă, iar pe final, în ultimele trei minute şi jumătate, antrenorul Cristian Achim şi-a permis luxul să trimită în teren doar jucători români.

După ce piteştenii au marcat primele puncte ale partidei, gazdele au pus stăpânire pe joc, au trecut la conducere şi treptat s-au desprins, câştigând toate sferturile, pe trei dintre ele chiar foarte clar.

În prima pauză s-a intrat cu 28-18 pentru orădeni, apoi în sfertul secund situaţia a fost ceva mai echilibrată, cu 26 de puncte marcate de bihoreni şi 24 de argeşeni, astfel că în pauza mare s-a intrat cu 54-42 pentru CSM CSU Oradea.

În partea a doua, bihorenii s-au descătuşat, au câştigat lejer ambele sferturi, iar publicul spectator a putut gusta din plin spectacolul baschetbalistic oferit de favoriţi, mai cu seamă că toţi jucătorii de la CSM CSU şi-au trecut numele pe lista marcatorilor.

După ce şi-au adjudecat sfertul III cu 25-11, orădenii au intrat în ultima pauză cu un avantaj de 26 de puncte, scor 79-53. Cum ultimele zece minute au adus alte 25 de puncte pentru gazde, CSM CSU a depăşit suta de puncte, în condiţiile în care în ultimele trei minute au avoluat doar cu români. În teren s-a aflat şi Sergiu Pop, care a fost aplaudat la scenă deschisă după ce a reuşit un coş de trei puncte, însă în total el a marcat 7 puncte.

În final, rezultatul a fost 104-65, o victorie aplaudată de fanii roş-albaştrilor, care speră ca echipa orădeană să prindă podiumul la finalul grupei. Pentru aceasta însă, U BT Cluj trebuie să se impună în disputa de duminică din compania celor de la BC CSU Sibiu, iar în ultima etapă, de miercuri, 5 aprilie, de la Sibiu, jucătorii campioanei en-titre să se impună din nou.

Principalii marcatori ai CSM au fost în această partidă: Sean Morgan Denison, cu 18 puncte, Sean Antwan Barnette, cu 17, Martin Gilbert Zeno, cu 16 şi Muhamed Pasalic, autor a 14 puncte.

"A fost un meci pe care am dorit foarte tare să-l câştigăm pentru a rămâne în cursa pentru ocuparea locului 3 la încheierea sezonului regulat. De asemenea, echipa noastră a venit după o prestaţie mai puţin reuşită la Bucureşti. Eu consider că am jucat foarte bine, dar, ca să fim sinceri până la capăt, adversarul nu a prins cea mai bună zi. Sigur, le-a lipsit un român foarte important şi eu cunosc foarte bine ce înseamnă să îţi lipsească piese importante. Mă bucur că a jucat toată lumea şi că am oferit minute tuturor jucătorilor. Îmi pare bine că toată lumea a contribuit şi cel mai important în acest context este că nu avem accidentaţi. De asemenea, toţi jucătorii noştri importanţi au jucat aproximativ 20 minute, astfel încât am reuşit să le dozăm efortul foarte bine. Practic ne-am realizat toate obiectivele pentru acest meci. Eu cred că echipa a oferit un baschet generos. Lumea din tribune cred că s-a bucurat de spectacol", a declarat, după partidă, antrenorul bihorenilor, Cristian Achim.


CSM CSU Oradea – BCM U Piteşti 104-65 (28-18, 26-24, 25-11, 25-12)

Sala: Arena Antonio Alexe
Spectatori: 1697
Arbitri: Marius Ciulin, Dragoş Nicolae şi Istvan Bertalan
Comisar FRB: Radu Bucerzan

Marcatori CSM CSU Oradea: Sean Morgan Denison 18 puncte, Sean Antwan Barnette 17, Martin Gilbert Zeno 16, Muhamed Pasalic 14, Andrei Mandache 11, Bogdan Ţîbîrnă 7, Sergiu Pop 7, Wiliam Edward Franklin 5, Bogdan Nicolescu 4, Cătălin Petrişor 3 şi Titus Nicoară 2 puncte.

Marcatori BCM U Piteşti: Aleksandar Mladenovic 14 puncte, Vincent Leron Hunter II 11, Tomislav Gabric 11, Pavel Marinov 8, Alexander Kostoski 6, Gheorghe Balmuş 5, Alexandru Neguţ 4, Vlad Corpodean 4 şi Bogdan Stăncuţ 2 puncte.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON