URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Decembrie 2016, 18:15

Suporterii orădeni sunt supăraţi pe eşecurile campioanei CSM CSU Oradea. Preşedintele clubului, Şerban Sere, îi cheamă la o întâlnire

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce CSM CSU Oradea a pierdut, sâmbătă, şi meciul disputat cu o codaşă a clasamentului, Phoenix Galaţi, mai mulţi suporteri ai echipei de baschet orădene şi-au exprimat mâhnirea în mediul online, spunând că CSM nu are o prestaţie demnă de campioana României.

Revoltă pe Facebook

După ce sezonul trecut CSM CSU Oradea a câştigat în premieră titlul naţional la baschet, sezonul acesta formaţia antrenată de Cristian Achim are un parcurs sinuos, având şase victorii şi patru înfrângeri la finalul turului în Liga Naţională. Totodată, după ce a reuşit performanţa de a se califica în grupele Basketball Champions League, la acest nivel a obţinut, până acum, trei victorii şi a fost înfrântă de patru ori.

Duminică seară, pe pagina de Facebook a CSM CSU Oradea, mai mulţi dintre fanii echipei au cerut măsuri urgente pentru îndreptarea situaţiei, au condamnat felul în care au jucat mai mulţi dintre sportivii campioanei şi unii chiar au spus că nu-şi vor mai face abonamente la meciurile echipei.

Când reprezentanţii echipei au postat un text în care făceau apel la solidaritate, în condiţiile în care sezonul acesta CSM CSU Oradea are mai multe meciuri şi trei dintre jucători (Sean Barnette, Titus Nicoară şi Muhamed Pasalic) sunt accidentaţi, răspunsurile au fost, în bună parte, la fel de "nervoase". "Scutiţi-ne de texte siropoase. Asumaţi-vă eşecul şi corectaţi ce e de corectat", a scris un suporter. Un altul a comentat scurt: "La găsit scuze vom fi mereu campioni".

Susţinere de la adversari

Ca reacţie la valul masiv de critici aduse formaţiei CSM CSU Oradea, preşedintele echipei Steaua, Ionuţ Georgescu, fost preşedinte la Asesoft Ploieşti, a făcut un apel spre fanii orădenilor să-şi susţină echipa şi în momentele dificile. Într-un mesaj lung postat pe grupul Suporterii Baschetului Românesc, Georgescu aminteşte că CSM Oradea este echipa cu cele mai bune rezultate obţinute în acest an (Campionatul României, finala Cupei României şi calificarea în Basketball Champions League).

"Asta nu este o pledoarie pentru a spăla înfrângeri, prestaţii proaste ale unor jucători, decizii greşite ale unor antrenori sau manageri ci pentru a vă clăti privirea. Nu este doar despre Oradea, echipă pe care vreau să o înving anul ăsta cu Steaua şi normal că ar fi mai uşor să fie obosită, destabilizată, cu accidentări. Realitatea trebuie să bată azi rivalitatea. Avem nevoie să vedeţi lucrurile mai clar. (…) Supăraţi-vă pe jucătorii care nu dau totul. Nu pe cei care dau totul şi pierd. Cereţi demisia antrenorilor sau managerilor care nu au curaj să vă privească şi să vă vorbească la o întâlnire suporteri-club. Dacă vin şi vă mint îi veţi simţi. Dacă vă spun adevărul, nu doar că îi veţi crede, dar îi veţi şi înţelege", a scris acesta.

Invitaţie la dialog

Duminică seară, preşedintele CSM Oradea, Şerban Sere, a transmis, prin site-ul clubului, un mesaj susţinătorilor, asigurându-i că va lua măsuri, dar şi cerându-le să dovedească loialitate.

"Îi asigur pe toţi cei care aveau o urmă de îndoială că vom lua măsuri pentru a îndrepta şi redresa situaţia echipei noastre. Nu se întâmplă în premieră să parcurgem o perioadă dificilă din punct de vedere al rezultatelor şi sănătăţii sportivilor. Nu ne ascundem în spatele problemelor, ci căutăm soluţii. În acelaşi timp subliniez faptul că niciodată "nu ne vom spăla rufele în public". Nu voi da în echipă, nu voi lovi prin cuvinte aspre în jucători, antrenori sau pe oricine aş considera responsabil de eventualele probleme existente. Acestea se discută şi se rezolvă în familie", a transmis Şerban Sere.

Preşedintele CSM a spus că îşi doreşte o discuţie cu toţi suporterii, în special cu cei care contestă activitatea echipei. Drept urmare, a stabilit o întâlnire cu aceştia pentru joi, 8 decembrie, de la ora 17, la intrarea sportivilor. "Îi anunţ pe toţi cei ce ne contestă munca şi rezultatele că îi aştept, după ce ne vom întoarce din Turcia, la o discuţie "off-line", adică faţă-n faţă", a scris acesta.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Felicitari..
Ai ghicit suporter birtinez,eu votez PSD,ca sa-ti fie clar-inet!Noteaza istoricule,ai grije baiete ciuma galbena nu iarta!Din ciclul-Grea e viata la oras-tu esti alt exemplu alaturi de mentorul tau birtinez...Care Ciuperca ?Care a fugit cu pietre cu tot?Care piata ?Unde chiria e mai mare ca profitul si oamenii ingheata de frig?Care CET raketa?Stanele tu iesti maaaaah?Noteaza P S D!Tine minte P S D...!
Postat 06 Decembrie 2016, 12:29 de grigore
cand nu-ntelegi nimic
umesaj de la grigore care demonstreaza clar ca tu cu politica ai treaba,eu unu nu,nu-s politician,nu-ntelegi nimic din ce citesti,nu cunosti istoria ,cred ca habar n-ai cand a fost atestat documentar prima oara Oradea. Mie da,imi place orasul cum se dezvolta. Acuma unii ca voi va place ca aveti subiectul Ciuperca, o mai dati cu piata Rogerius,inainte cu acoperisul de tabla si in ploaie era f fain. Despre baschet oricum nu-ntelegi nimic,n-are rost discutia.Vezi unde pui stampila duminica,xerox mand si adelina te asteapta la un cozonac dupa....
Postat 06 Decembrie 2016, 11:28 de suporter_oradean
Aha....
Nu te mai agita suporter birtinez..Atotstiutorul GIB face un transfer,poate intra si el ,ca se pricepe la toate...Noroc cu Ponta,Muresan-vicele ca se pune de o sala noua,si pina atunci isi revine echipa...Tot succesul are si un final,asa e in sport,trebuie sa iti accepti si infringerea,dar legea aceasta nescrisa a sportului e greu de inteles de unii,e ca -n politica...Ciuma galbena are si tratament,mai sunt 5 zile....Succesuri!!
Postat 06 Decembrie 2016, 11:03 de grigore
memorie scurta
Asa e din pacate in Romania.Uitam repede,uitam de unde am plecat. Dinamo Oradea a atins apogeul in perioada 1989-1992,am jucat atunci semifinala campionatului national,am ocupat un loc 3,atunci stralucea un jucator de 19 ani pe nume Tony Alexe. Echipa s-a desfintat,11 ani nu am avut baschet in Oradea.Am luat-o de la inceput la initiative lui Tony Alexe, Mircea Matei si inca unu care imi scapa acum,am jucat in liga a doua,am promovat cu Veres conducator de joc,intors pe final de cariera acasa,cu Sere care a jucat si el vreo 2 ani,cu Viciu si altii.Am promovat in 2004 si de atunci am jucat in prima liga si ne-au trebuit 12 ANI pana la primu trofeu,12 ani,am urcat treapta cu treapa,am crescut ani la randul valoarea jucatorilor, de la Maric care a inscris cosul victoriei cu Dinamo in 2004 la titlul adus de Barnette,Zeno,Will si Mandache in 2016.Da ,jucam in liga campionilor pentru ca baieti merita sa fie acolo cu echipe super valoroase si facem fata,ne-a batut acasa greu Venezia locul 3 in ligga italiana,unde stim campioana Milano unde joaca si cu ce rezultate.Avem dificultati ,se vad,baietii care ne-au adus bucurii in acest an trebuie sustinuti,romanii trebuie incurajati.Noi ce facem ? Dam in ei,ne legam de Petrisor care a pierdut un 1 la 1 cu Bojovic,un jucator care cei care urmaresc baschetul stim ce valoare are,ne legam de Tibarna si dam in ei ca asa stim,atat pot unii suporteri,multi veniti langa echipa fiindca au avut rezultate. Ei acum e momentul cand trebuie sa-i sustinem,sa fim langa ei,acum cand e greu ,cu accidentari si cu infrangeri la activ.Am jucat 22 de meciuri oficiale ,iar cei de la Galati 12,ei erau si odihniti si cu echipa completa,dar noi tot am dat in ei,dupa zicala " ne-au batut desculti de la Galati",unde e si prietenul nostru Pesic. Da uitam usor de unde am pornit si unde am ajuns.La infrangere atat stim demisia si jos. Ei bine la baschet nu e ca la fotbal. Cred in aceasta echipa si cred ca ne vom revenii. Hai Csm Oradea !!!
Postat 06 Decembrie 2016, 10:01 de suporter_oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON