URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Ianuarie 2015, 11:02

Restructurare la CS Crişul: Din 18 secţii, clubul va mai susţine financiar doar 5!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Din cauza situaţiei financiare precare, dar şi ca urmare a faptului că unele secţii nu au avut, în ultima perioadă, rezultatele scontate, conducerea clubului Crişul Oradea şi-a propus să finanţeze pentru 2015 doar 5 din cele 18 secţii care figurează la club.

"Vom finanţa doar performanţa, pentru că nu putem să susţinem atâtea secţii, care oricum nu dau rezultatele scontate. Trebuie să ne axăm asupra acelor secţii care performează, pentru că doar aşa acestea vor putea aduce în continuare rezultate bune pentru clubul nostru", a declarat pentru BIHOREANUL Ionel Bungău, directorul general al CS Crişul.

Concret, secţiile care se vor bucura în continuare de susţinerea financiară a clubului orădean sunt cele de polo, înot şi judo, despre care se ştie sigur că vor rămâne. "Polo este secţia cea mai performantă şi sigură de la noi, înotul este una care vine bine din urmă şi cu reale perspective, iar judo-ul se menţine. Dintre celelalte vom stabili încă două care vor rămâne pentru finanţare, dar este foarte probabil să fie cele de box şi atletism, care încearcă şi ele să se menţină în parametrii ceruţi de noi pentru performanţă", a mai explicat Bungău.

La secţia de atletism se va renunţa la o normă de antrenor, astfel încât doar unul dintre cei doi soţi Meheş, Livia şi Albert, vor mai fi plătiţi de către club.

De asemenea, un alt antrenor care-şi va pierde leafa de la CS Crişul va fi tehnicianul secţiei de scrimă, Nicolae Ille, nici această secţie neîncadrându-se în parametrii propuşi în obţinerea performanţei. O altă antrenoare care va fi afectată de această decizie, va fi cea de karate, Mezei Tunde, care nu va mai fi plătită de club.

"Sunt secţii, cum sunt cele de la probele neolimpice, ca fotbal-tenis şi sambo, care nu primesc bani de la noi, dar care-şi desfăşoară activitatea sub titulatura clubului nostru. Aşa se va întâmpla de acum înainte şi cu celelalte secţii care nu au dat rezultate în ultimii ani. Practic, noi nu desfiinţăm restul de 13 secţii, ci doar nu ne mai permitem să le finanţăm în continuare. Ele rămân la club şi dacă o să avem alte posibilităţi pe parcurs, ele se pot reactiva", a conchis directorul CS Crişul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON