URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 August 2013, 18:21

Noul antrenor al poloiştilor de la CSM Digi se bazează pe tineri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conducerea Clubului Sportiv Municipal Oradea l-a prezentat oficial, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, pe noul antrenor al echipei de polo CSM Digi, Dorin Costrăş.

Orădean fiind, Costrăş a plecat după Revoluţie în străinătate, iar ultima dată a antrenat în Spania, la Barcelona. El a semnat în vara acestui an pe o perioadă de un an cu CSM şi susţine că a venit la Oradea fiindcă i-a plăcut proiectul conducerii clubului de întinerire a lotului.

"Acum câteva luni de zile mi s-a sugerat posibilitatea de a prelua echipa CSM Oradea. A fost un moment de surpriză pentru mine, pe care l-am gândit în profunzime. Începem o campanie nouă, un ciclu nou, cu o echipă destul de schimbată în care eu voi da prioritate tuturor acelor jucători tineri care-şi manifestă prin atitudine, calitate, ambiţie şi valoare puterea de-a juca într-o echipă campioană precum CSM Oradea", a declarat Dorin Costrăş.

Sârbi pentru Oradea

Proiectul la care a decis să se implice noul antrenor al CSM-ului nu ţine doar de prima echipă, ci se extinde şi la grupele de copii şi juniori ale cluburilor orădene. Noul tehnician doreşte să monitorizeze toată activitatea pentru a implica mai mult şi a promova tinerele talente în echipa mare a oraşului.

În acest sens, în această vară CSM Digi Oradea a renunţat la jucătorii bucureşteni Matei şi Buşilă, iar Ghiban a plecat, deşi a fost ofertat. De asemenea, s-a mai renunţat la stranierii Gogola şi Botond, dar şi la arădeanul Samuilă.

În schimb au fost readuşi Tibi Negrean şi Ramiro Georgescu, dar şi un portar sârb foarte bun, care face parte din lotul naţionalei Serbiei, precum şi un alt jucător de 26 de ani, stângaci, transferat de la Kraguevac, Serbia.

Dorin Costrăş susţine că lotul pe care-l are corespunde rigorilor cupelor europene. "Avem un lot alcătuit din jucători profesionişti, din jucători cu multă experienţă şi numai această combinaţie între un grup de tineri care urcă şi veterani trebuie să ducă la un sistem de joc omogen, care să ne permită în continuare să avem rezultate cel puţin pe plan naţional de acelaşi nivel ca şi în anii trecuţi", a mai punctat antrenorul.

Concret, noul tehnician al formaţiei de polo intenţionează să promoveze jucători tineri precum Paleacu, Jurcă, Sfârle şi Freundlich, pe care să-i folosească cât mai mult în campionatul intern, iar în cupele europene să abordeze jocurile cu cei mai experimentaţi şi în formă jucători.

Antrenamente "în gazdă"

Conform preşedintelui CSM, Florin Birta, acest nou proiect este unul care va veni să revigoreze polo-ul bihorean la toate nivelele, iar încrederea în Dorin Costrăş este totală.

"Vreau să-i mulţumesc lui Dorin pentru că a acceptat oferta noastră de a antrena echipa CSM Digi. Sper ca împreună să facem o treabă bună şi să avem rezultate mult mai bune decât cele pe care le-am avut până acum", a declarat Birta.

Echipa de polo CSM Digi şi-a început antrenamentele miercuri la Bazinul Acoperit Crişul, până peste două săptămâni, când se va redeschide Bazinul Olimpic, aflat în renovări. După ce echipa se va muta în Bazinul Olimpic vor avea loc şi primele stagii de pregătire comune cu alte echipe sau turnee de pregătire.

Tragerea la sorţi pentru cupele europene la polo este programată pentru joi, 22 august, iar CSM va evolua în preliminariile Euroligii.

"Cum s-a schimbat acum sistemul de desfăşurare al Euroligii, ne va fi mult mai greu, pentru că sunt doar patru locuri care duc pe tabloul principal al competiţiei şi trei tururi preliminare, unde vom avea de a face cu echipe de valoare. Noi însă nu ne temem, am ajuns aici fiindcă avem valoare şi suntem obişnuiţi deja cu aceste meciuri internaţionale", a mai declarat noul antrenor al CSM Digi, Dorin Costrăş.

Costrăş îşi doreşte ca publicul orădean să fie mult mai aproape de echipă în noul sezon, mai ales pentru că tinerii orădeni au nevoie de sprijinul publicului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON