URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Aprilie 2017, 15:48

Luceafărul a smuls un punct arădenilor de la UTA Bătrâna Doamnă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliștii de la Luceafărul Oradea au obținut duminică un punct important în deplasarea de la Șiria, județul Arad, cu UTA Bătrâna Doamnă, într-un meci ce a contat pentru runda cu numărul 27 din Liga a II-a.

Deși au întâlnit o echipă care luptă pentru promovare și care era foarte motivată pentru acest joc, bihorenii au reușit să încheie la egalitate această partidă, cu scor alb, 0-0 și să acumuleze 31 de puncte în clasament, ceea ce-i plasează pe locul al X-lea.

Așa cum au anunțat organizatorii, meciul de la Șiria a început după ce autoritățile locale i-au decernat titlul de cetățean de onoare al comunei arădene reputatului antrenor Emerich Ienei. Acesta a dat, de altfel, și lovitura de start a jocului.

Ceva mai echilibrată în prima repriză și cu o dominare a UT-ei în partea a doua, partida n-a adus niciun gol, iar la sfârșit frustrare pentru gazde și un rezultat pozitiv pentru orădeni.

Ocazii irosite

Prima ocazie a aparținut Luceafărului, în minutul 4, când I. Ban a centrat din stânga careului, iar Chiş Toie a tras de la bara a doua, dintr-un voleu lateral, dar peste poarta lui Miron. Gazdele au replicat în minutul 6, când Andor a fost faultat de Balea în dreapta careului, tot el a executat lovitura liberă, mingea s-a dus la bara a doua, acolo de unde a fost trimisă, stângaci însă, de Manea, iar portarul Goia a reţinut cu ceva emoţii.

Luceafărul a revenit în atac și în minutul 15, M. Matei a prins un şut bun de la 35 de metri, Miron a respins cu emoţii în lateral, acolo de unde Bedea a recentrat în faţa porţii, iar goalkeeperul arădenilor a reţinut. Apoi, în minutul 23, arădenii au revenit și ei, iar Stătilă a fost faultat în flancul drept. Andor a bătut lung lovitura liberă, iar Gligor a reluat cu capul din 5 metri, pe lângă poartă. Cinci minute mai târziu, același Strătilă şi-a fentat înspre centru adversarul direct, în colţul dreapta al careului, a centrat către prima bară, dar Goia a reţinut fără probleme.

Echipa bihoreană a contraatacat, în minutul 32, prin M. Matei, care a avansat în dreapta, a ţinut de minge, şi-a aşeazat-o pentru un şut cu stângul şi a tras de la 25 de metri, însă mult peste poarta lui Miron. Apoi, gazdele au avut o bună ocazie, în minutul 36, când Strătilă a centrat din dreapta, mingea a fost deviată la colţul lung, Andor a urmărit şi a tras din 6 metri lateral, din unghi închis, în prima bară.

Până la finalul primei reprize, arădenii au mai avut două ocazii, irosite ambele. Mai întâi, în minutul 44. atunci când Curtuiuş a prins un şut zdravăn din faţa careului, iar portarul Goia a respins în faţă cu ceva emoţii mingea ce era aproape de vinclul din dreapta sa. Apoi, în minutul 45, când ex-orădeanul Andor a bătut o lovitură liberă din dreapta careului către bara a doua, dar mingea a fost deviată de Hlinca, în afara cadrului porții.

Repriza secundă a început furtunos pentru gazde, care, în minutul 46. și-a creat o primă ocazie, după ce Andor a centrat din dreapta careului, iar Ban a respins cu capul de pe linia de 6 metri. În minutul imediat următor, după două cornere de pe stânga executate de același Andor, mingea a fost trimisă în careu, Petre a preluat şi a tras puţin pe lângă bara din stânga, din 8 metri, talonat de un adversar. Atacantul a solicitat penalty, spunând că a fost ţinut, însă arbitrul a dictat aut de poartă. Apoi, în minutul 48, Curtuiuş a căzut şi el în dreapta careului în duelul cu Ban, a cerut, de asemenea, penalty, însă şi de această dată centralul a lăsat jocul să continue.

În minutul 52, fundașul arădean Muntean a executat peste transversală o lovitură liberă de la 25 de metri, din poziție centrală. Replica orădeană a venit în minutul 58, când Bedea a trimis în careu pentru Matei, care a preluat bine în stânga şi a tras din 8 metri în bara colţului scurt, însă faza a fost oprită, pentru că atacantul era în offside.

Încercări disperate

Nemulțumiți cu situația de pe tabelă, arădenii au început să preseze, iar în minutul 64 Vîlceanu i-a pasat lui Andor în careu, care a fentat în stânga şi a trimis puţin pe lângă, mingea fiind deviată. Același Andor a centrat din cornerul de pe stânga, Manea a avansat la prima bară şi a reluat cu capul din 6 metri, direct în braţele lui Goia. Spectatorii au oftat cu toţii la această mare ocazie a gazdelor.

În minutul 71, tot Andor pătruns în careu pe stânga, a trimis înapoi în centru pentru Petre, care a tras cu latul la colţul scurt, însă Goia a respins în faţă. În același minut, pe contraatac, Arnăutu, invizibil până atunci pe teren, a tras din stânga careului, mult pe lângă colţul lung. Orădenii au prins curaj apoi și peste trei minute, același Arnăutu i-a pasat în dreapta pentru urcarea lui Chiş Toia în careu, acesta a rămas singur cu Miron, dar a preluat larg şi portarul utist a ieșit şi a reţinut din picioarele bihoreanului.

La cealaltă poartă însă, în același minut, Andor a şutat din 16 metri central în bara din stânga. În aceeaşi fază, puţin mai înainte, Cordoş a blocat în ultimul moment şutul lui Piccioni din 7 metri.

Orădenii au rezistat la asediul arădean, iar în minutul 79, I. Balla a executat o lovitură liberă de la 28 de metri, lateral dreapta, utiştii au respins în faţă, iar Feher a trimis pe lângă poarta lui Miron. Pe final de joc, în minutul 86, Arnăutu i-a pasat cu călcâiul şi l-a lăsat singur pe Balla, care a centrat cu stângul în faţa porţii, pentru Matei, însă Miron a reţinut în 5 metri.

Arădenii au replicat în minutul următor, când Copil a executat o lovitură de colț de pe stânga, iar Manea a reluat cu capul de la bara a doua, peste poartă. Apoi, în prelungiri, în minutul 90+2, același Copil a reluat de la 25 de metri un voleu, mingea a fost deviată în corner. Tot Copil a executat cornerul din dreapta şi s-a respins de două ori, ca apoi Vîlceanu să tragă de la 20 de metri peste poartă. În minutul următor, 90+3, Andor a bătut o lovitură liberă din dreapta, dar Goia s-a întins la bara a doua şi a respins din capul lui Manea.

În fine, ultima fază a jocului a aparținut bihorenilor, în minutul 90+4, când Chindriş a trimis slab către propriul portar, M. Matei a urmărit, însă nu a putut ajunge înaintea lui Miron, care a preluat pe piept şi apoi a respins. Astfel, jocul s-a încheiat cu scorul de 0-0, un rezultat care aduce un punct poate pentru unii nesperat pentru Luceafărul în această etapă.

În etapa viitoare, sâmbătă, 8 aprilie, Luceafărul Oradea va evolua pe teren propriu, în compania timișorenilor de la ASU Politehnica


UTA Bătrâna Doamnă – Luceafărul Oradea 0-0

UTA Bătrâna Doamnă: Bg. Miron - D. Muntean, Al. Manea, Gligor (cpt.), Copaci - Strătilă (Vîlceanu 61'), M. Chindriş, I. Tănase (D. Copil 75'), Andor - Curtuiuş (Piccioni 68'), Ad. Petre Antrenor: Laurenţiu Roşu

Luceafărul: Goia – Balea (Moga 35'), Hlinca (cpt.), Fl. Cordoş, I. Ban – I. Cuc (Balla 56'), Chiş Toie, Feher, Bedea (Bactăr 86') - M. Matei și Arnăutu. Antrenor: Alexandru Kiss

Arbitri: Denis Haidiner (Hunedoara) - Bogdan Ioan Dragoş şi Constantin Mihai Cantemir (ambii din Făgăraş). Arbitru de rezervă: Dorian Bărzucă (Lugoj). Observatori FRF: Ştefan Szilaghi (Satu Mare) şi Traian Marcu (Sibiu)


Etapa a XXVII-a a Ligii a II-a la fotbal:

CSM Râmnicu Vâlcea - Dacia Unirea Brăila 0-3 (la masa verde)

Unirea Tărlungeni - CS Afumaţi 0-3 (la masa verde)

Sâmbătă:

Foresta Suceava - FC Academica Clinceni 2-0

Chindia Târgovişte - Metalul Reşiţa 4-0

CS Baloteşti - FC Braşov 2-2

Olimpia Satu Mare - Juventus Bucureşti 1-3

Duminică:

UTA Bătrâna Doamnă - Luceafărul Oradea 0-0

Luni, ora 17:

Dunărea Călăraşi - Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

CS Mioveni și ASU Politehnica Timişoara stau.


Clasament:

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON