URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Septembrie 2013, 21:19

FC Bihor, eliminată din Cupa României, după ce a pierdut cu 0-1 în faţa ACS Poli (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La capătul unui meci bun, FC Bihor a pierdut cu scorul de 0-1 jocul pe care l-a susţinut marţi după-amiază pe Stadionul Municipal "Iuliu Bodola", în compania formaţiei timişorene de primă ligă ACS Poli, în faza şaisprezecimilor de finală din Cupa României.

Partida a avut un ritm bun în prima repriză, în care ambele formaţii şi-au creat mai multe ocazii. Tonul l-a dat orădeanul R. Lukacs, care în minutul 2 a şutat puternic de la marginea careului puţin peste poartă. Apoi, în minutul 11, tot FC Bihor şi-a creat o bună ocazie, printr-o lovitură liberă, executată de Sfârlea de la 17 metri, dar portarul Eduard Papp a respins.

Acelaşi mijlocaş al gazdelor, revenit după o suspendare, Sebastian Sfârlea, a şutat 6 minute mai târziu din 18 metri puţin pe lângă poartă.

În replică, în minutul 19, Trandu a şutat puternic, pe lângă bară, iar în minutul 26 Popovici, de la 7 metri, a luftat, ratând o bună ocazie pentru bănăţeni.

FC Bihor a revenit în atac şi în minutul 30, Sebastian Ianc a executat o lovitură liberă de pe partea stângă, dar portarul oaspeţilor E .Papp a respins în lateral.

Finalul primei reprize le-a aparţinut oaspeţilor însă, care în minutul 35 au şutat prin Boldea de la 16 metri peste poartă, iar în minutul 41, după o lovitură liberă executată de Trandu, Petrovic a şters mingea cu capul, însă portarul Sălăjan a respins în bară. Ultima ocazie a primului mitan i-a aparţinut lui Poparadu, care din 10 metri a trimis pe lângă poartă.

Repriza a doua nu a mai consemnat atât de multe ocazii de poartă, însă ACS Poli a avut mai mult iniţiativa, iar în minutul 48, după o centrare a lui Bărbuţ de pe dreapta, dorind să reia din 6 metri atacantul de culoare Furtado l-a accidentat pe portarul orădean Sălăjan, care a respins totuşi.

În replică, în minutul 49, R. Lukacs a şutat puternic de la 20 de metri, dar pe lângă poartă.

Golul a venit în minutul 72, la o greşeală de marcaj a fundaşilor orădeni, când, în urma unei centrări de pe stânga, mijlocaşul dreapta al timişorenilor, Bărbuţ, a reluat cu capul din interiorul careului mic şi l-a învins pe portarul orădean.

După primirea golului, FC Bihor a ieşit mai mult la joc, a încercat să egaleze, dar fără succes. Şutul lui Sfârlea peste poartă, din minutul 86, şi reluarea lui Popovici, din partea stângă, respinsă de Alin Sălăjan, în minutul 90, au fost ultimele acţiuni mai periculoase ale partidei care s-a încheiat astfel cu scorul de 1-0 pentru timişoreni, care au reuşit să obţină calificarea pentru optimile de finală.

Deşi părăseşte Cupa României, pentru FC Bihor rămâne jocul bun, în creştere faţă de partidele anterioare şi dătător de speranţe pentru ce va urma.

"Astăzi am făcut un joc bun. Am întâlnit o echipă bună, de primă divizie, dar am avut o organizare a jocului mai bună. E organizarea jocului de la care putem pleca şi care ne dă încredere că începem să reglăm lucrurile. Am jucat 75 de minute de la egal la egal. Îmi dă speranţe că încet, încet, o să reuşim să avem rezultate cu această echipă. Chiar dacă am pierdut pe o greşeală personală, cred că am făcut un joc bun, un joc mai bun decât celelalte susţinute până acum", a declarat, de altfel, la final, tehnicianul echipei FC Bihor, Gheorghe Ghiţ.

De partea cealaltă, antrenorul timişorenilor, Valentin Velcea, a fost mulţumit de rezultat şi de calificare. "Mă bucur că am trecut în următorul tur al celei de-a doua competiţii, Cupa României, o competiţie pe care noi punem accent şi cred că este drumul care poate să-ţi ofere cel mai repede o participare aproape de cupele europene. Mi-aş dori să ajungem în finală, pe care mi-aş dori s-o câştigăm după cele două pierdute până acum. Cred că jucătorii mei au arătat astăzi un joc pe alocuri bun, pe alocuri au fost însă şi crispaţi", a declarat tehnicianul celor de la ACS Poli.


În această partidă pentru FC Bihor au jucat: Sălăjan - Letan, Fl. Lazăr, Mintaş, R. Lupu - Ianc (min. 73 Bic), M. Popa, Sfârlea - Fl. Pop (min. 83 Ov. Popa), Hadăr şi R. Lukacs (min. 75 A. Achim).

Pentru ACS Poli au evoluat: Pap - Belu, Petrovic, Şeroni, Nicola (min. 70 Ruiz) - Poparadu, Boldea (min. 83 R. Moldovan), Trandu, Bărbuţ (min. 90 Dragomir) - Furtado, Popovici
Au arbitrat: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare) - Cristian Nicolae Lucaci şi Radu Despa (ambii din Baia Mare).

În alte partide din şaisprezecimile de finală ale Cupei României, de marţi, FC Vaslui a învins pe teren propriu cu scorul de 1-0 Metalul Reşiţa, Corona Braşov s-a impus cu acelaşi scor, tot în faţa propriilor suporteri, echipa SC Bacău, Viitorul Constanţa s-a impus la Dorohoi, în faţa localnicilor de la FCM cu 3-0, iar surprizele au apărut la Târgovişte, unde echipa locală de ligă a III-a, Chindia, a învins cu scorul de 2-0 formaţia Săgeata Năvodari, iar la Timişoara, Ripensia, din liga a V-a a eliminat Universitatea Cluj, după ce a câştigat cu scorul de 2-1.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON