URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Martie 2015, 17:37

FC Bihor a ținut în șah liderul clasamentului: 1-1 cu ACS Poli Timișoara

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La primul joc oficial pe care l-a disputat pe teren propriu în noul an, formația orădeană de fotbal FC Bihor a fost aproape de o mare surpriză. Deși a întâlnit liderul clasamentului și principala favorită la promovare din Seria a II-a a Ligii a II-a, echipa timișoreană ACS Poli, FC Bihor a obținut un rezultat de egalitate, scor 1-1. Chiar mai mult, orădenii au fost aproape de o victorie, echipa bănățeană egalând doar pe finalul jocului, în minutul 86.

Conform așteptărilor, meciul a fost unul gustat de public, cu FC Bihor care a confirmat evoluția bună din prima etapă a anului și ACS Poli, care și-a etalat valoarea de lider al clasamentului.

Partida a început furtunos și cu auspicii bune pentru orădeni, care chiar în secunda a 25-a a disputei au ratat o ocazie mare, după centrarea lui Mihuț de pe dreaptă, în fața porții, de unde, la 3-4 metri de buturi, Fl. Pop nu a reușit să reia cu capul.

Apoi, ACS Poli a ieșit la joc a atacat mai mult, însă nu și-a creat ocazii clare. Totuși, în minutul 7, Melinte a centrat pentru Cânu, care a reluat sub transversală, dar a respins Fildan. În minutul 9, Popovici a scăpat pe contraatac, dar mingea a sărit şi şutul său a fost prins fără problemă de portar. Apoi, în minutul 13, după o combinaţie Pedro Henrique - Popovici, ultimul a şutat pe lângă poartă din 7 metri.

În minutul 24, FC Bihor a replicat și a făcut-o foarte bine. După o lovitură de colț de pe dreapta, executată de Sorian, căpitanul Fl. Lazăr, urcat în careul advers, a marcat cu un demivole de la 12 metri, direct în vinclul stâng al porţii lui Smaranda.

După gol, timișorenii au încercat să pună presiune pe adversar, iar din minutul 39 au evoluat și în superioritate numerică, jucătorul orădean Florin Pop fiind eliminat pentru două cartonașe galbene primite în decursul a doar cinci minute, primul cel puțin discutabil acordat.

Prima acțiune mai periculoasă a mitanului secund s-a consumat în minutul 64, când Pedro Henrique a şutat în plasa laterală din 5 metri. În minutul 72 însă oaspeții au solicitat lovitură de la 11 metri, după ce Elek a pătruns în care și a căzut după un contact cu Lorincz, dar arbitrul a lăsat jocul să continue.

Deși s-a descurcat foarte bine și a respins atacurile oaspeților, totuși în minutul 86 defensiva orădeană a clacat, primind golul egalizator, după o fază de atac a Timişoarei purtată pe partea dreaptă. Mingea a ajuns la Elek, care a recentrat pentru Pedro Henrique, iar brazilianul a marcat din careul mic.

Deși bănățenii au încercat să forțeze și golul victoriei, apărarea bihoreană a rezistat cu brio și a gestionat bine finalul de joc, scorul rămânând nemodificat până la ultimul fluier al arbitrului Marian Barbu.

Astfel, ACS Poli a pierdut două puncte la Oradea, iar FC Bihor a cucerit unul important pe teren propriu, care la final poate conta mult în economia finală a clasamentului.

„O perioadă bună din timp am condus acest meci, chiar dacă am fost în inferioritate numerică. În cele din urmă am fost egalați. Știam, am fost încrezători, atât eu cât și jucătorii, că putem oferi o surpriză plăcută la acest meci. Din păcate nu am realizat în totalitate această surpriză, decât un egal. Este un punct obținut cu multă muncă în zece oameni pe teren, în zece oameni adevărați”, a declarat, după joc, antrenorul echipei FC Bihor, Călin Cheregi.

„Am început moale meciul, apoi am luat gol, dacă nu mă înșel, din singurul șut al lui FC Bihor. Apoi am dominat, am avut foarte multă neșansă, am avut și penalti, am avut două sau trei bare, nici nu mai știu, ocazii multe, singuri cu portarul. Bine că am reușit să egalăm, pentru că am avut foarte multă neșansă azi. Repriza a doua, având și superioritate numerică, am pus o presiune, dar am ratat multe ocazii”, a declarat după meci, la rândul său, tehnicianul principal al celor de la ACS Poli, Dan Alexa.


FC Bihor - ACS Poli Timișoara 1-1(1-0)

Stadion: Iuliu Bodola

Spectatori: 700

Timp: bun

Teren: bun

Au marcat: Fl. Lazăr (min. 24) / Pedro Henrique (min. 86)

FC Bihor: Fildan – Mihuţ (min. 87 Ember), Fl. Lazăr (cpt.), Bactăr, Zanardini – Fl. Pop (min. 39 eliminat), Letan, I. Cuc (min. 46 Haș), Cr. Andor - Sorian (min. 70 Lorincz) - Cr. Cigan. Antrenor: Călin Cheregi

ACS Poli: Smaranda – Belu Iordache, Cânu, Scutaru (ctp.), Melinte (min. 64 Bălace), Trandu, Ov. Popescu, Boldea, Poparadu (min. 43 Nanu), Popovici (min. 47 Elek) și Pedro Henrique. Antrenor: Dan Alexa

Au arbitrat: Marian Barbu - Bogdan Ioan Dragoş şi Constantin Mihai Cantemir (toţi din Făgăraş).

Toate jocurile etapei din acest week-end din seria vestică a ligii a II-a au fost echilibrate, altul, cel de la Tărlungeni, încheindu-se la egalitate, fără gol, între Unirea din localitate și CS Mioveni, iar celelalte trei cu victorii la limită ale gazdelor, la Satu Mare, Slatina și Caransebeș.

În clasament, FC Bihor rămâne tot pe locul IX, acum cu 15 puncte însă și devansează în continuare pe FC Caransebeș și Șoimii Pâncota, formații care s-au întâlnit în meci direct pe terenul primei echipe, care s-a și impus, de altfel.


Rezultatele etapei a XVIII-a a Seriei a II-a din Liga a II-a la fotbal:

FC Bihor Oradea - ACS Poli Timişoara 1-1
FC Olimpia Satu Mare - CS Metalul Reşiţa 1-0
FC Olt Slatina - CSM Râmnicu Vâlcea 1-0
Unirea Tărlungeni - CS Mioveni 0-0
FC Caransebeş - Şoimii Pâncota 2-1


Clasament:

1

ACS Poli Timişoara

16

10

4

2

24-6

34

10

2

CS Metalul Reşiţa

17

9

5

3

22-15

32

8

3

FC Olt Slatina

16

7

6

3

20-13

27

3

4

Unirea Tărlungeni

16

7

5

4

19-11

26

2

5

CS Mioveni

17

7

4

6

13-12

25

1

6

FC Olimpia Satu Mare

16

7

2

7

16-16

23

-1

7

CSM Râmnicu Vâlcea

17

3

9

5

13-15

18

-9

8

AFC Fortuna

16

5

3

8

16-30

18

-6

9

FC Bihor Oradea

16

3

6

7

11-15

15

-9

10

FC Caransebeş

16

3

4

9

14-24

13

-11

11

Şoimii Pâncota

17

2

6

9

15-26

12

-15

 

În etapa viitoare, FC Bihor va evolua tot pe teren propriu, sâmbătă, 14 martie, cu Olimpia Satu Mare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
????????
Asgard..!Fratiutz meri la Gyor,ca acolo e neamul tau Miriutza..meri ,repede ca dau drumul la ciini!
Postat 08 Martie 2015, 15:42 de grigore
Articol
A jucat acasa ? Formidabil ce "realizare". Parca ar fi jucat cu Barcelona sau Real Madrid. Lasand gluma voastra la o parte (sau nu e gluma?), normal ar fi fost sa bata. Mai nou ati ajuns sa sarbatoriti egalurile ca victorii sunt greu de obtinut de aceasta echipa.
Postat 08 Martie 2015, 15:10 de Valhalla-Asgard
Hai FC Bihor
Adevarul e ca FC Bihor a fost surclasata de Timisoara, Dan Alexa are dreptate, Timisoara a avut foarte multa nesansa. Totusi e de remarcat ca FC Bihor a reusit un egal desi a fost in 10 oameni. Uimitor ca la stadion au fost aproximativ 700 de oameni. Daca ar incepe lumea sa mearga la stadion clubul poate ar avea o sansa. Poate si conducerea ar putea face ceva reduceri pentru studenti si elevi ar veni in grupuri si cred ca ar obtine si mai multi bani si mai multi spectatori. Felicitari PNO care nu a lasat clubul niciodata singur. Si felicitari jucatorilor care au luptt atat cat au putut si au reusit sa ne aduca un punct in clasament si suntem relativ aproape de un play-off, la 3 puncte (o victorie) de locul 8. Cu ceva noroc poate vom reusi sa facem la Oradea o echipa din jucatori locali care sa joace din pasiune pentru echipa indiferent de salar atunci vor veni si spectatori mai multi la stadion si poate vom avea nu doar pe PNO care sa cante neincetat pentru echipa ci o mai mare parte a spectatorilor. Hai FC Bihor!!!
Postat 08 Martie 2015, 12:40 de Cristea
Hahaha
Felicitari echipei,felicitari publicului....Urita comportare a derbedeului Alexa ,antrenorul oaspetilor..Arbitraj in favoarea oaspetilor...jalnic!Hai FCBihor!
Postat 08 Martie 2015, 06:59 de grigore
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON