URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Noiembrie 2014, 16:32

FC Bihor a remizat cu scor alb, în derby-ul suferinţei, cu Şoimii Pâncota

FC Bihor a remizat cu scor alb, în derby-ul suferinţei, cu Şoimii Pâncota (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

FC Bihor nu a reuşit să se impună sâmbătă, pe teren propriu, în faţa celor de la Şoimii Pâncota, în derby-ul echipelor care luptă pentru evitarea retrogradării din Seria a II-a a Ligii a II-a, şi a încheiat nedecis, cu scor alb, 0-0.

Rezultatul păstrează aceleaşi poziţii în clasament pentru cele două formaţii: locul X, pentru FC Bihor, cu 8 puncte, şi locul IX, pentru Şoimii, cu 9 puncte.

După un început echilibrat, în minutul 15, FC Bihor şi-a creat prima mare ocazie de gol, după o incursiune pe stânga a lui R. Lukacs. Acesta i-a trimis în careu, la 12 metri de poartă, lui Cr. Cigan, care deşi s-a aflat în poziţie bună, nu l-a putut învinge pe portarul Irimia.

În replică, peste trei minute, Suciu de la oaspeţi a expediat un şut de la 30 de metri, scos de portarul Fildan de sub transversală. FC Bihor a revenit în atac însă şi în minutul 20 putea deschide scorul, după centrarea de pe dreapta a lui Zanardini. Mingea a fost respinsă până la Străuţ, care din poziţie bună, de la 12 metri, a trimis puternic, doar că mingea a fost deviată puţin peste transversală.

De partea cealaltă, după o incursiune pe dreapta a lui Pantea, în minutul 26, acesta a centrat în faţa porţi, de unde Fl. Lazăr a respins dând emoţii gazdelor, dar a trimis peste poartă. Trei minute mai târziu, tot oaspeţii s-au aflat în careul orădenilor, iar după o lovitură de la colţ, executată de Bulzan, Lung a reluat cu capul din 7 metri peste bară.

Finalul primei reprize a găsit echipa orădeană atacând mai mult şi după ce în minutul 34, Zanardini a şutat de la 30 de metri, pe lângă poartă, în minutul 36, Haş a executat bine o lovitură de colţ de pe stânga, iar Cr. Cigan, din 8 metri, în poziţie centrală, a reluat cu capul, dar portarul arădenilor, Irimia, a reţinut pe linia porţii. Ultima acţiune a primului mitan s-a consemnat în minutul 41, după centrarea lui Lorincz, când Zanardini a reluat cu capul din 8 metri, pe lângă stâlpul din stânga porţii lui Irimia.

Repriza a doua a început tot cu gazdele în atac, dar şutul lui Cr. Cigan, de la 22 de metri, din minutul 49, a trecut pe lângă bară.

În minutul 66, după o lovitură de la colţ de pe stânga, mingea a ajuns la Haş, care a centrat periculos în faţa porţii, de unde, din 7 metri, Cr. Cigan a reluat cu capul pe lângă bară. Patru minute mai târziu, noul intrat pe teren, V. Dobrescu, a reluat cu capul din 12 metri, dar a reţinut de sub transversală Irimia, pentru ca în minutul 81, Haş să centreze din nou, dar R. Lukacs, din 8 metri, să reia cu capul peste transversală.

Oaspeţii au ripostat pe final, când în minutul 87, şi-au creat o acţiune periculoasă, prin Alexandru Sălăjan. Acesta a intrat periculos în careu, dar a şutat pe jos din 6 metri, le colţul scurt, şi la post, portarul Fildan a reuşit să respingă.

În minutul 89, Dubeştean a executat o lovitură liberă de la 22 de metri, perpendicular pe poartă, dar a reţinut cu siguranţă acelaşi Fildan, pentru ca în minutul 90+1, Siminic să şuteze de pe stânga, dar în blocajul orădean. Astfel, s-a încheiat nedecis o partidă, de pe urma căreia fiecare echipe cucereşte câte un punct, iar FC Bihor rămâne pe penultima poziţie în clasament.

La FC Bihor s-a văzut lipsa de la mijlocul terenului a lui Sorian, care s-a accidentat în ultimul moment şi antrenorul Călin Cheregi a început jocul cu Zanardini în locul său. De la orădeni au mai lipsit în această partidă Pascariu şi A. Achim, iar de la oaspeţi, Rusu, cu toţii fiind accidentaţi.

"Sunt uşor dezamăgit de faptul că nu am reuşit să câştigăm acest meci, care avea o implicare profundă în clasament. În rest, după cum s-a putut vedea, desfăşurarea acestui joc a fost una destul de precară. Păcat totuşi că n-am reuşit să înscriem la acele ocazii pe care le-am avut în prima repriză. Nu ne rămâne decât să ne adunăm şi să încercăm să scoatem un punct sau puncte din cele două meciuri care au mai rămas", a declarat, după meci, antrenorul gazdelor, Călin Cheregi.

În celelalte partide ale etapei, surprinzător, liderul clasamentului, ACS Poli nu a înregistrat decât un egal acasă, 0-0, cu CSM Rm. Vâlcea, ultima clasată, FC Caransebeş, a pierdut cu 1-2cla Tărlungeni, iar Olimpia Satu Mare şi Metalul Reşiţa au remizat, cu 1-1, pe teren propriu, în disputele cu Fortuna Poiana Câmpina, respectiv cu CS Mioveni.


FC Bihor Oradea - Şoimii Pâncota 0-0

Stadion: "Iuliu Bodola" Oradea
Spectatorii: 200
FC Bihor: Fildan - Mihuţ (min. 77 Bactăr), Letan, Fl. Lazăr (cpt.), Lorincz (min. 86 Zs. Lukacs) - Cip. Străuţ, Haş - Zanardini (min. 57 Dobrescu), Cigan, Fl. Pop - R. Lukacs. Antrenori: Călin Cheregi şi Lucian Ciocan
Şoimii: Irimia (cpt.) - Maghici, Lengyel, Lung, Siminic - Suciu, Pantea - Dubeştean, Bulzan (min. 83 Sălăjan), Polgar (min. 69 Gîlcă) - A. Mihai (min. 90 Huţanu). Antrenor: Dan Cuedan
Cartonaşe galbene: Dobrescu (min. 59), Mihuţ (min. 70) şi Fl. Lazăr (min. 88) / Polgar (min. 64) şi Suciu (min. 75)
Au arbitrat: Dorin Petru Voina (Reşiţa) - Adrian Vornicu şi Ciprian Iovu (ambii din Botoşani)


Rezultatele etapei a XIV-a din Seria a II-a a Ligii a II-a la fotbal:

Vineri:
ACS Poli Timişoara - CSM Râmnicu Vâlcea 0-0
Sâmbătă:
Metalul Reşiţa - CS Mioveni 1-1
FC Bihor Oradea - Şoimii Pâncota 0-0
Olimpia Satu Mare - AFC Fortuna Poiana 1-1
Unirea Tărlungeni - FC Caransebeş 2-1
FC Olt a stat


Clasament:

1 ACS Poli Timişoara 13 9 2 2 20-5 29 8
2 AFC Fortuna 13 7 4 2 21-14 25 7
3 CS Metalul Reşiţa 13 7 4 2 17-11 25 4
4 CS Mioveni 13 6 3 4 12-10 21 3
5 Unirea Tărlungeni 13 5 4 4 12-11 19 1
6 CSM Râmnicu Vâlcea 13 3 7 3 9-8 16 -5
7 FC Olt Slatina 12 3 6 3 12-12 15 -3
8 FC Olimpia Satu Mare 12 4 2 6 10-14 14 -4
9 Şoimii Pâncota 13 1 6 6 12-17 9 -12
10 FC Bihor Oradea 12 1 5 6 5-14 8 -10
11 FC Caransebeş 13 1 3 9 9-23 6 -12

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
pacat
din cate am auzit sunt sanse mari sa se desfiinteze cat de curand clubul datorita datoriilor (CJ nu poate sustine singur clubul iar CL s-a retras in vara...). Rusine celor care au furat banii publici ani de zile !
Postat 24 Noiembrie 2014, 19:15 de ScristY
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON