URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Aprilie 2010, 15:15

FC Bihor a remizat cu FC Argeş: 0-0

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: url

Filename: stire/stire.php

Line Number: 133

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: name

Filename: stire/stire.php

Line Number: 133

Argeşenii erau favoriţii în disputa cu FC Bihor, care a avut loc sâmbătă, la Piteşti. Prima parte a întâlnirii a fost dominată de către FC Argeş, dar au ratat deschiderea scorului prin Dulcea, în timp ce Bihorul putea marca pe o contră rapidă însă portarul piteştenilor a salvat în faţa lui Sorin Tegzeş.

Şi în partea secundă fiecare echipă a avut câte o şansă mare de gol. FC Argeş a irosit-o la o lovitură liberă executată de Dulcea, de la 25 de metri în timp ce Bihorul a ratat golul victoriei la o fază de unu la unu cu portarul, prin Robert Elek.

După 0-0 cu UTA, 2-1 cu U Cluj şi 1-1 cu FCM Tg. Mureş, orădenii mai încurcă o mare favorită la promovare astfel că declaraţia lui Dan Dobai: "FC Bihor se poate bate cu orice adversar, indiferent de nume, locul în clasament şi locul de disputare al partidei. Nu suntem victime sigure nicăieri spre deosebire de tur", are acoperire perfectă.

Cea mai controversată fază a partidei s-a petrecut în minutul 38 când Voiculeţ (ex-atacant la FC Bihor) a marcat însă arbitrul Georgian Ionescu a văzut joc periculos la piteştean şi a anulat golul.


FC Arges - FC Bihor 0-0

FC Arges: Bosneag - Voicu, Diţă, Cotiga, Poenaru - Bazzi, A.Popa, V.Stan (58 Doman), Năstăsie (70 Cârstoiu) - Dulcea, Voiculet (75 Ivanică). Antrenor: Cristian Negru

FC Bihor: Bonta - Tîrca, Tânc, Pocean, Tegzeş - Chiş (83 Fl. Pop), Filip, Danci (84 Coroian), Sorian, Elek - Lukacs (46 Benţe). Antrenor: Dan Dobai

Arbitri: Georgian Ionescu (Bucureşti) - Aurel Oniţă, Sebastian Stoianof (ambii din Craiova). Arbitru de rezervă: Cristina Babadac (Alexandria) - rezervă. Observatori: Marin Lăzărescu (Bucureşti), Dan Firiţeanu (Reşiţa).


Liga II. Etapa 24. Rezultate

FC Argeş - FC Bihor 0-0
CS Otopeni - FC Baia Mare 2-2
Mureşul Deva - Fortuna Covaci 2-1
Arieşul Turda - FC Silvania 1-0
Minerul Lupeni - GM CFR Cariova 1-0
U Cluj - Dacia Mioveni 2-1
UTA - CSM Rm. Vâlcea se joacă sâmbătă, de la ora 19:00


CLASAMENT

1. FCM Târgu Mureş 44
2. FC Argeş Piteşti 43
---------------------------------
3. Universitatea Cluj 42
4. UTA 42
5. Dacia Mioveni 41
6. CS Otopeni 32
7. CSM Rm. Vâlcea 29
8. CFR Craiova 27
9. Minerul Lupeni 26
10. Jiul Petroşani 26 - EXCLUSĂ
11. FC Silvania 26
12. FC BIHOR 25
--------------------------------
13. Mureşul Deva 25
14. Arieşul Turda 24
15. FC Baia Mare 24
16. Fortuna Covaci 19
17. FC Drobeta 17 - RETRASĂ
18. CFR Timişoara 0 - EXCLUSĂ

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
ocazii
Faza lui Elek a fost in prima repriza!!!
Postat 19 Aprilie 2010, 08:51 de eu
Recomandare
Domnule Herman, V-as face o recomandare: folositi EXACT aceeasi denumire pentru echipe atat cand prezentati rezultatele, cat si cand prezentati clasamentul (de exemplu: GM CFR Craiova (la rezultate) si CFR Craiova (in clasament); FC Arges - FC Arges Pitesti; U Cluj - Universitatea Cluj). In plus, ar fi trebuit sa explicati ca FCM Targu Mures n-a jucat. Cautam lidera ligii a II-a la "rezultate", si nu stiam de ce nu o gasesc. Mai mult, cred ca ar fi trebuit sa prezentati si meciurile din etapa urmatoare.
Postat 18 Aprilie 2010, 19:54 de FC Bihor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON