URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Octombrie 2014, 20:44

FC Bihor a pierdut la scor de neprezentare la Timişoara

FC Bihor a pierdut la scor de neprezentare la Timişoara foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliștii de la FC Bihor au pierdut la scor de neprezentare jocul pe care l-au disputat vineri, în deschiderea etapei a VII-a din Seria a II-a a Ligii a II-a, la Timișoara, pe Stadionul „Dan Păltinișanu", în fața gazdelor de la ACS Poli.

Meciul s-a încheiat cu scorul de 3-0 pentru bănățeni, care conduceau la pauză cu 1-0, iar orădenii au terminat jocul în inferioritate numerică, după ce portarul Fildan a fost eliminat în minutul 75.

Partida a început bine pentru gazde, care în minutul 7 a centrat în forță prin Al. Lazăr, dar portarul orădean Fildan a reţinut din faţa lui Henrique în doi timpi. În replică, în minutul imediat următor, M. Stancu a şutat de la distanţă peste poarta lui Smaranda.

În minutul 19 s-a deschis scorul, după ce Al. Lazăr a centrat din lovitură liberă, iar Belu a reluat cu stângul din careu în dreapta lui Fildan.

După primirea golului, FC Bihor a replicat prin Străuţ în minutul 24, dar şutul acestuia din afara careului a trecut puţin pe lângă bara din dreapta lui Smaranda. Bănățenii însă au devenit tot mai stăpâni pe joc și în minutul 26 Henrique a scăpat singur cu portarul, însă a tras în Fildan şi mingea a sărit la un fundaş care i-a pasat direct în braţele propriului goalkeeper. Arbitrul a acordat lovitură indirectă din careul mic pentru ACS Poli. Mingea a fost mişcată de pe linia careului mic pentru Belu, dar fundaşul a lut la ţintă zidul după care Fildan a fost faultat în săritură.

În minutul 31 Henrique a preluat o minge centrată din corner şi a înscris, dar golul a fost anulat pentru că arbitrul, sigur pe el, a indicat henţ.  De altfel, jucătorul brazilian nu a comentat.

În replică, FC Bihor a revenit în atac și în minutul 36 Sorian a executat al doilea corner consecutiv, Fl. Lazăr a reluat cu capul, dar a reţinut fostul portar al orădenilor, Smaranda. Acesta s-a ciocnit apoi de R. Lukacs, care a căzut jos şi a acuzat o lovitură, dar a văzut cartonaşul galben pentru simulare. La cealaltă poartă apoi, în minutul 40, Fildan nu a reuşit să reţină cornerul lui Al. Lazăr în duel cu Henrique, mingea a căzut la Belu, care a reluat din lateral peste poartă.

Prima repriză s-a încheiat însă cu o lovitură liberă respinsă de timişoreni în minutul 45+1.

După pauză, tot timișorenii au atacat mai mult, iar  în minutul 52 Al. Lazăr a încearcat să-l surprindă pe Fildan cu un şut de la distanţă, dar balonul a ieșit în aut. Apoi, după primele schimbări făcute în cele două formații, în minutul 60, Sorian a executat o lovitură liberă de la distanţă, direct pe poartă, dar Smaranda a respins în corner. În minutul imediat următor însă, gazdele au înscris golul al doilea, după ce Henrique a preluat şi a făcut o cursă personală de toată frumuseţea prin apărarea bihoreană, iar apoi a finalizat cu un şut la colţul scurt fără speranţe pentru Fildan.

După alte schimbări în cele două formații, în minutul 71, Bărbuţ s-a jucat în careul advers. După ce s-a descotorosit de un adversar, a ajuns faţă în faţă cu Fildan la colţul scurt, dar portarul bihorean nu s-a lăsat păcălit.

În minutul 75, după ce s-au făcut și ultimele schimbări în ambele echipe, FC Bihor a rămas în 10 oameni. Popovici a scăpat spre poartă, portarul Fildan l-a blocat cu preţul unui fault, mingea s-a îndreptat spre poartă, dar un fundaş a respins de pe linie. Portarul a fost, prin urmare, eliminat, iar ACS Poli a primit penalty. La bihoreni în poartă a intrat M. Stancu.  Executat în minutul 77, penalty-ul bănățenilor a fost transformat de Popovici, care a înscris în faţa portarului orădean de ocazie.

Totuși, portarul de conjunctură al orădenilor s-a remarcat în minutul 86, când Bărbuţ a scăpat singur spre poartă, dar M. Stancu l-a blocat şi mingea ieșit în corner. Astfel, partida s-a încheiat cu victoria clară a bănățenilor, care a câștigat la cel mai mare scor în noua ediție de campionat, în timp ce FC Bihor a pierdut, de asemenea, la cea mai mare diferență în noua ediție.

„Victoria celor de la Poli este meritată. Am fost foarte fricoși. Am rămas și fără portarul titular pentru meciul următor și colac peste pupăză, un alt jucător al nostru a luat al patrulea cartonaș galben și nu va putea juca la Satu Mare. Atât am putut azi. Ne-am propus multe, am reușit foarte puține. Am fost foarte fricoși și nu-mi explic de ce. Toți suntem vinovați, în frunte cu mine. O să vedem ce vom face, pentru că nu se poate să mergem la nesfârșit așa", a declarat, după joc. antrenorul orădenilor, Alexandru Pelici.


ACS Poli Timișoara - FC Bihor 3-0 (1-0)

Au marcat: Belu (min. 19), Henrique (min. 61) și Popovici (min. 77 din penalty)

ACS Poli: Smaranda - Belu Iordache, Bocşan, Scutaru (cpt.), G. Neagu - Ov. Popescu - V. Dragomir (min. 53 Poparadu), Keita - Al. Lazăr (min. 72 Boldea) - Henrique (min. 63 Popovici) și Bărbuţ. Antrenor: Dan Alexa.
FC Bihor: Fildan (min. 75 eliminat) - Fl. Pop, Fl. Lazăr (cpt.), Pascariu, Letan - Luduşan, C. Străuţ (min. 66 Speroni), Haş, Sorian (min. 74 Dobrescu) - M. Stancu - R. Lukacs (min. 57 Lupu). Antrenor: Alexandru Pelici

Au arbitrat: Dorian Micloşină (Drobeta Turnu Severin) - Iulian Szekely şi Petrică Ionuţ Cîmpeanu (ambii din Cluj-Napoca).

Celelalte partide ale etapei a VII-a din Seria a II-a a Ligii a II-a la fotbal sunt programate sâmbătă. În etapa viitoare, FC Bihor va evolua din nou în deplasare, miercuri, la Satu Mare, cu Olimpia. De altfel, la jocul de la Timișoara a asistat și echipa sătmăreană, aflată în drum spre Reșița, unde sâmbătă au programat jocul din etapa a VII-a.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
FC Bihor
daca s-ar face o selectie la echipele din judetul Bihor liga 4 si a 5 a sant ferm convins ca marea echipa FC BIHOR ar pierde tot cu socul de neprezentare - pacat....un oras ca Oradea sa fie pe ultimul loc in diviza B si asta datorita conduceri care a demonstrat pana acum ca nu au ce cauta in acest fenomen si culmea in curand tot conducerea va fi ceea care va trebui sa i a masuri: schimbat antrenorul, firma de paza de la stadion si mai gasesc ei ceva - culmea tot ei i au masurile ??????
Postat 14 Octombrie 2014, 13:46 de luca
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON