URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Noiembrie 2015, 22:52

CSM CSU Oradea a câştigat clar şi jocul din cupă cu Gaz Metan Mediaş, scor 89-74 (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce s-au impus sâmbătă în campionat, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au câştigat şi luni, în Cupa României, meciul rămas restant cu Gaz Metan Mediaş, din cadrul manşei a II-a a primului tur al competiţiei.

De această dată, elevii antrenorului Cristian Achim s-au impus cu scorul de 89-74, după ce s-au desprins pe tabelă la sfârşitul sfertului al III-lea, iar mai apoi, în ultimele zece minute şi-au mărit şi mai mult avansul pe tabelă.

Partida, desfăşurată la Arena Antonio Alexe, a început într-o notă echilibrată, cu cele două echipe mergând cap la cap până în prima pauză, când s-a consemnat egalitate, 24-24. Sfertul al doilea, mult mai sărăcăcios în puncte, a aparţinut însă oaspeţilor, care au înscris 15 puncte, faţă de doar 12 ale bihorenilor, astfel în pauza mare Gaz Metan conducea cu 39-36.

După pauză, tot medieşenii au început mai bine şi au continuat să conducă, însă doar până către finalul sfertului al III-lea, când orădenii au revenit spectaculos, au reuşit să restabilească egalitatea, să preia conducerea şi chiar să se desprindă. Astfel, cu 27 de puncte marcate în acest interval, faţă de doar 17 primite, CSM CSU Oradea a intrat în avantaj în ultima pauză cu şapte puncte, scor 63-56.

Cum şi în tur, în manşa de la Mediaş, orădenii s-au impus destul de clar şi erau deja calificaţi  pentru turul următor al cupei, în ultimul sfert, spre finalul partidei, antrenorul Cristian Achim şi-a permis luxul să trimită în teren doar jucători români, astfel că finalul partidei i-a consemnat în teren pentru CSM pe Rareş Paşca, Bobe Nicolescu, Sergiu Pop, Sebastian Ionescu şi Silviu Lupusavei. Şi în aceste condiţii, orădenii s-au descurcat destul de bine, marcând în ultimul sfert 26 de puncte, faţă de doar 18 ale medieşenilor. Astfel, scorul final a devenit 89-74, ceea ce conferă o calificare confortabilă în turul II al Cupei României pentru orădeni.

De menţionat că o figură frumoasă pe finalul jocului a avut-o mezinul echipei, Sebastian Ionescu, cel care a intrat bine în joc, a avut o evoluţie aplaudată de public, dar şi 6 puncte marcate.

Principalul marcator al CSM CSU-ului a fost din nou Sean Barnette, autor a 23 de puncte. A fost urmat de Wiliam Franklin, cu 13 puncte, însă toţi jucătorii echipei bihorene care au figurat pe lista acestui joc şi-au trecut numele pe lista marcatorilor.

De la medieşeni, cel mai eficace jucător a fost V. Peciukas, autor a 19 puncte.


CSM CSU Oradea – Gaz Metan Mediaş 89-74 (24-24, 12-15, 27-17, 26-18)

Marcatori CSM CSU Oradea: S. Barnette 23 puncte, W. Franklin 13, S. Nuhanovic 8, U. Lucic 8, A. Mandache 7, R. Paşca 7, N. Barac 6, S. Ionescu 6, B. Nicolescu 4, S. Pop 4, S. Lupusavei 3 puncte.

Marcatori Gaz Metan Mediaş: V. Peciukas 19 puncte, A. Pustahvar 12, V. Solopa 11, R. Grabauskas 9, G. Navickas 7, O. Tishchenko 6, F. Popa 3, D. Ioan 3, N. Nikolic 2 şi M. Gavrilă 2 puncte.

În partida din manşa I a primului tur din Cupa României la baschet masculin, formaţia CSM CSU Oradea s-a impus la Mediaş, pe 22 septembrie, cu scorul de 86-73.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON